Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ...ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΦΑΛΙ!

ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΦΡΑΓΚΕΣΤΑΪΝ-ΑΧ ΝΑ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ!
Πηγαίνετε να φάτε με τους φιλους σας σε ενα εστιατόριο, και παραγγέλνετε μια μπριζόλα, αλλα αυτο που σας φέρνουν δεν ειναι ακριβώς με αυτο που αρχικά είχατε παραγγείλει. Υπάρχουν διάφορα φτηνά τεμάχια κρέατος που είναι «κολλημένα» μαζί με κόλλα για να δημιουργήσουν την νόστιμη μπριζόλα που ελπίζατε να φάτε. Στο YouTube θα δείτε το Μπάρμπεκιου Balistic που έφτιαξαν ενα βιντεο για να προειδοποιήσουν τους Αμερικανούς πολίτες. Στο βιντεο θα δειτε πως τα κομματια διαφορετικων μερων κρέατος θα κολληθούν και αργότερα θα στεγανοποιηθούν για να γινει μια εύγεστη μπριζόλα. Το βιντεο αυτό το έχουν δεί πάνω από ένα εκατομμύριο φορές.
Ο μάγειρας που κατασκευάζει την «μπριζόλα Φρανκεστάιν» χρησιμοποιεί το ένζυμο τρανσγλουταμινάση, σαν κόλλα κρέατος. Και δείχνει τον τρόπο επικόλλησης διαφορετικών κομματιών κρέατος σε ένα κομμάτι ακέραιου κρέατος.

Το 2010, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να περάσει την κόλλα κρέατος στον κατάλογο των επιτρεπόμενων πρόσθετων υλικών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το απαγόρευσε. Οι βουλευτές φοβήθηκαν ότι θα μπορούσε να είναι επιβλαβής για την υγεία, επειδή τα βακτήρια μπορούν πολύ εύκολα να μεταφερθούν στο νέο κομμάτι κρέατος. Σε πολλές χώρες η αμφιλεγόμενη κόλλα κρέατος επιτρέπεται. Η κόλλα χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή ορισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων, το γιαούρτι και τα ψάρια.
ΚΟΡΑΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου