Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ... ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ!

ΜΑΣ  ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ... ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ...

Οριστικό «τέλος» στην εξαίρεση των ελληνικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο έβαλε ...
η σημερινή απόφαση της Μόσχας να παρατείνει κατά ένα έτος της κυρώσεις εναντίον των ευρωπαϊκών χωρών.


Γι’ αυτό το λόγο, εξηγεί ο ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT - HELLAS Γιώργος Πολυχρονάκης, επισημαίνει ότι η χώρα μας οδηγείται οριστικά εκτός της ρωσικής αγοράς και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.


«Μετά τις εξελίξεις αυτές, καθίσταται σαφές ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον ένας στρατηγικός εταίρος για την ΕΕ, και οδηγούν την χώρα μας οριστικά εκτός της ρωσικής αγοράς - και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και χωρίς τη Ρωσία. Γι 'αυτό ψάχνουμε για αγορές σε όλο τον κόσμο για τα ελληνικά προϊόντα» δήλωσε ο κ. Πολυχρονάκης.

«Η πορεία που ακολούθησαν μέχρι σήμερα οι εξαγωγές μας, επιβεβαίωσε την τοποθέτησή μας ότι η κατάσταση αυτή, ρωσικού εμπάργκο, μπορεί να έχει και μία θετική πλευρά - δηλαδή να ενεργοποιήσει την Χώρα μας και την ΕΕ, προς την κατεύθυνση της αναθεώρησης-διόρθωσης των πολιτικών και προσανατολισμού των εξαγωγών μας. Ηδη έδωσε την ευκαιρία στην χώρα μας να στραφεί, τόσο στις παραδοσιακές αγορές, αλλά και σε νέες, προκειμένου να υπάρξουν θετικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις» ανέφερε ο κ. Πολυχρονάκης.

Παράλληλα, κατέληξε, «η Ε.Ε. θα πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική της στον αγροτικό τομέα, με σκοπό να την στρέψει στις αρχικές της αρχές της προτίμησης των κοινοτικών προϊόντων-οπωροκηπευτικών, για να καταστεί δυνατόν να αντιμετωπισθούν σωστά καταστάσεις σαν τη σημερινή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου