Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΚΛΑΨΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΑΜΑΖΑΝΙ... ΠΑΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ ...ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ... ,ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ!

Παραχώρηση χώρων για την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων, κατά την εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου (Id al Fitr)

Μετά από συνεργασία εκπρόσωπων των συναρμόδιων Υπουργείων (Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων), αποφασίστηκε στο πλαίσιο του 
σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, να παραχωρηθούν δωρεάν για την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους, κατά την μεγάλη εορτή της μουσουλμανικής θρησκείας, 
της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου (Id al Fitr), σε όσους μουσουλμάνους της περιοχής της πρωτευούσης το επιλέξουν, δύο χώροι: το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.), οι οποίοι κατά τα παρελθόντα έτη έχουν χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό.
Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία που επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών, καλούνται να καταθέσουν εγγράφως στα Διοικητικά Συμβούλια του Σ.Ε.Φ. και του Ο.Α.Κ.Α. τις αιτήσεις τους μέχρι τις 9 Ιουλίου 2015.
Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία περιοχών της χώρας, όπου δεν έχουν προβλεφθεί χώροι προσευχής για μουσουλμάνους, καλούνται να απευθυνθούν στους κατά τόπους Δήμους.
Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων εύχεται στους μουσουλμάνους ο μήνας του Ραμαζανίου να είναι ένας μήνας αγάπης, ελεημοσύνης και καλών πράξεων.

ΕΙΔΕΣ Η ΓΙΟΓΚΑ... ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΦΟΛΑ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥΪΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ!

Aντιδρά η Ιερά Σύνοδος στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Yoga


Αντιδρώντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα που έχει καθιερώσει ο ΟΗΕ, η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η γιόγκα «δεν είναι γυμναστική» αλλά θεμελιώδες κεφάλαιο του ινδουισμού, και επομένως «δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών». 
  • Aντιδρά η Ιερά Σύνοδος στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Yoga

Η Ιερά σύνοδος διευκρινίζει ότι σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία, θεωρεί όμως ότι έχει ευθύνη «για την απο­φυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού». 

Η πλήρης ανακοίνωση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου