Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΟΥΛΑ...ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ....

O ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ...
Θυελλώδης εξελίσσεται η συνεδρίαση με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλουν..
ευθέως την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για κατάφωρη θεσμική εκτροπή και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να της υποδεικνύει δεκάλεπτη διακοπή, προκειμένου να συγκρατήσει το κοινοβουλευτικά ορθό κλίμα που επικρατούσε έως εκείνη την στιγμή.



Η Πρόεδρος κατά παράβαση του άρθρου 66 του Κανονισμού της Βουλής επέλεξε να επανέλθει στην έδρα του προεδρείου την ώρα που είχε ξεκινήσει την ομιλία του ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Κατά παράβαση γιατί νωρίτερα είχε επιλέξει να μιλήσει ως απλή βουλευτής.

Σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 2 του ΚτΒ «O Πρόεδρoς της Boυλής μιλεί από την έδρα. Aν όμως θέλει να μιλήσει για την oυσία τoυ συζητoύμενoυ θέματoς, παραχωρεί τη θέση τoυ στoν αναπληρωτή τoυ και δεν μπoρεί να επανέλθει σ’ αυτήν πριν λήξει η συζήτηση για τo θέμα αυτό».

Η παρουσία της στην έδρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης ενώ και ο κ. Σαμαράς σχολίασε «Ανεβήκατε την ώρα που μιλούσα για θεσμική παρωδία. Δεν είστε Πρόεδρος της Βουλής. Είστε δικτάτορας» ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα είπε «επιτέλους  να την μαζέψετε . Δεν είναι Πρόεδρος του κοινοβουλίου αλλά πρόεδρος του κόμματός σας».

Ωστόσο, η κυρία Κωνσταντοπούλου επέμεινε και παρέμεινε στην έδρα με αποτέλεσμα ο κ. Σαμαράς να αποχωρήσει από το βήμα των ομιλητών και μαζί με την ΚΟ της ΝΔ από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Αμέσως, ο πρωθυπουργός παρενέβην και υπέδειξε στην Πρόεδρο να διακόψει την συνεδρίαση για 10 λεπτά. Κάλεσε επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιστρέψει στην αίθουσα καθώς όπως όπως είπε «τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Βουλή».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να ξαναγυρίσει στην συνεδρίαση εφόσον στο προεδρείο παραμείνει η κυρία Κωνσταντοπούλου, ενώ αυτή την ώρα η πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου