Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ!

Ταινία για τον Νίκο Καζαντζάκη ετοιμάζει ο Γιάννης Σμαραγδής

Photo for this article
Στην «Αναφορά στον Γκρέκο», το αυτοβιογραφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, στηρίζεται η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος επιστρέφει κινηματογραφικά μετά τον «Ελ Γκρέκο» και το «Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι», με μια διεθνή συμπαραγωγή που έχει προσωρινό τίτλο «Αναφορά στον Ζορμπά».

Στην ταινία, «τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε μια ταινία για τον Κρητικό Έλληνα, τον Ευρωπαίο και τον οικουμενικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη» είπε ανάμεσα σε άλλα ο Γ. Σμαραγδής.



Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016. «Θα γίνουν γυρίσματα στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, στις θάλασσες του Αιγαίου, στο Παρίσι και την Αντίμπ, στη Βιέννη και το Βερολίνο, καθώς και στην Κίνα μια χώρα που επίσης θα συμμετάσχει στην παραγωγή», ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης.


Τον Νίκο Καζαντζάκη σε νεαρή ηλικία θα ενσαρκώσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Προς το παρόν δεν έγινε γνωστό το όνομα του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον συγγραφέα στα πιο ώριμα χρόνια της ζωής του. Την σύντροφό του Καζαντζάκη, Ελένη, θα υποδυθεί η Μαρίνα Καλογήρου και τον Γιώργο Ζορμπά ο Θοδωρής Αθερίδης. Βασικούς ρόλους στην ταινία κρατούν επίσης η Ζέτα Δούκα ως Μελίνα Μερκούρη και ο Στάθης Ψάλτης στον ρόλο ενός καλόγερου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου