Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Ο ΜΕΜΕΤΗΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΡΠΆΞΕΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ -Ο Ερντογάν είναι ο μεγάλος-εν ψυχρώ- διακινητής λαθρομεταναστών στην Ε.Ε.

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΑΤΡΑΠΙΣΚΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΓΡΙΩΣ- ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΜΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.!

Σε αστυνομικό κλοιό η εφημερίδα Cumhuriyet




Σε κλίμα έντασης και τρόμου οι εκλογές της Κυριακής στην Τουρκία. Απειλές από τζιχαντιστές για χτύπημα στην εφημερίδα Cumhuriyet
news247
Η τουρκική αστυνομία ενίσχυσε σήμερα τα μέτρα προστασίας γύρω από τα γραφεία της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet στην Κωνσταντινούπολη μετά από πληροφορίες που έλαβε περί μιας απειλούμενης τζιχαντιστικής επίθεσης, την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές ανέφεραν ότι εντόπισαν ένα σημείωμα όπου αναγραφόταν η διεύθυνση της εφημερίδας στην κατοχή ενός από τους υπόπτους που συνελήφθησαν στην πόλη Γκαζίαντεπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Οι συλληφθέντες αυτοί θεωρούνται από την αστυνομία μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.Από αργά το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία ύψωσε μπάρες γύρω από το κτίριο της εφημερίδας και ελέγχει εξονυχιστικά όσους κινούνται στη συνοικία.
"Η εφημερίδα αυτή συνηθίζει να εκδίδεται παρά τις απειλές αυτού του είδους" έγραψε ο διευθυντής έκδοσης, Ακίν Αταλάι. "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την αποστολή πληροφόρησης, όποιες και αν είναι οι συνθήκες", τόνισε.

Τον Μάιο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσέφυγε στα δικαστήρια σε βάρος της Cumhuriyet επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες από οχήματα, γεμάτα με όπλα, που κατευθύνονταν στη Συρία και ανήκαν στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (MIT). Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Τζαν Ντουντάρ, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου