Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Πανούσης: «Ο Τσίπρας γνώριζε τις απειλές για την ζωή μου»

Ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για γις απειλές σε βάρος της ζωής του δήλωσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή “στον Ενικό” του Νίκου Χατζηνικολάου και πρόσθεσε ότι πριν προβεί στις πρόσφατες αποκαλύψεις του είχε στείλει μήνυμα στον πρωθυπουργό ότι θέλει να τον συναντήσει.


“Πρέπει να μιλήσουμε, πρέπει να του αναλύσω μερικά πράγματα, τουλάχιστον να ακούσει τον άνθρωπο τον οποίο είχε εμπιστευτεί για επτά μήνες” ανέφερε για το αίτημά του προς τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Πανούσης ανέτρεξε στο ξεκίνημα της υπόθεσής του λέγοντας ότι ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης τον ενημέρωσε για απειλές σε βάρος της ζωή του, και ότι εκείνος του ζήτησε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.
Ακολούθως ανέφερε: “Ο Ρουμπάτης μου είπε ότι πήγε στον πρωθυπουργό και ότι ο πρωθυπουργός του είπε πως τα είδε τα στοιχεία και προβληματίστηκε”.
Ο κ. Πανούσης είπε ακόμη: “Επίσης πήγα στον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος κάλεσε τον συνεργάτη του -τον κ. Παναγιώτη Λάμπρου”.
Ο κ. Πανούσης αμφισβήτησε την διαδικασία που ακολούθησε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την διευθέτηση των ζητημάτων των φυλακισμένων. “Ο κ. Λάμπρου παραδέχθηκε ότι συναντιόταν με τους φυλακισμένους και μάλιστα αναγνώρισε πως ότι του ζήτησαν έγινε. Υπάρχουν θεσμοί μέσα από τους οποίους γίνονται οι επαφές με τους φυλακισμένους”, ανέφερε αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διαδικασία ήταν κατά παράκαμψη των θεσπισμένων οργάνων.
Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στην επίμαχη περίοδο όταν συζητιόταν η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού: “Όταν έφερε τις ρυθμίσεις στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο μόνος που διαφώνησε ήμουν εγώ και μάλιστα ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να συμπεριληφθούν οι τροπολογίες μου στις τελικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο”. Ωστόσο πρόσθεσε ο πρώην υπουργός αφήνοντας υπονοούμενα “υπάρχει ένα ζήτημα με το πως παρουσιάζονταν κάποια θέματα μέσα στις φυλακές”.
Στο ερώτημα γιατί έκανε τώρα τις αποκαλύψεις του είπε: “υπήρχαν πιο σοβαρά ζητήματα, στην αρχή ήταν η περίοδος του Grexit και στην συνέχεια ήταν οι εκλογές”.
Σημείωσε ότι έκανε τώρα τις αποκαλύψεις γιατί ενημερώθηκε πριν από 15 μέρες από τον Γιάννη Ρουμπάτη ότι οι απειλές εναντίον της ζωής του συνεχίζονται. Είπε δε ότι η τελευταία απειλή που είχε δεχθεί όταν ήταν ακόμη υπουργός από τρομοκράτες ήταν “θα σε χτυπήσουμε είτε είσαι υπουργός είτε δεν είσαι”.
Υποστήριξε δε ότι οι τελευταίες απειλές που εκτόξευσαν με τις πρόσφατες παρεμβάσεις τους οι Πυρήνες της Φωτιάς εναντίον του αναιρούν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι “γράφει μυθιστόρημα”.
Ο κ. Πανούσης επέμεινε ότι υπάρχει παρακράτος, διευκρίνησε ότι δεν σχετίζεται ο πρωθυπουργός με αυτό και αρνήθηκε να κατονομάσει πολιτικά στελέχη που εμπλέκονται.
Στράφηκε κατά των υπουργών Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και Δημοσίας Τάξης Νίκου Τόσκα λέγοντας ότι “οι γραβατωμένοι υπουργοί έκαναν μηνυτήρια αναφορά που με φωτογραφίζει για να με φοβίσουν”.
Είπε ακόμη ότι “εάν αποδειχθεί ότι φταίω έγω θα αναλάβω τις ευθύνες μου και θα πληρώσω, ελπίζω να κάνουν το ίδιο και κάποιοι άλλοι και να μην κρυφτούν πίσω από νυχτερινές τροπολογίες”.
Υπογράμμισε δε ότι η δική τους μηνυτήρια αναφορά διέρρευσε στην δημοσιότητα και όχι η δική του κατάθεση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Είπε πάντως ότι τα έγγραφα που αφορούν τις απειλές κατά της ζωής του δεν αμφισβητούνται ως προς την εγκυρότητά τους, σημείωσε ότι στον βαθμό που αφορούν την ζωή του δεν τίθεται θέμα ποινικών ευθυνών για την χρήσιμοποίησή τους απο τον ίδιο. Τέλος ανέφερε ότι θα ζητήσει τις κασέτες με τις συνομιλίες στις οποίες ακούγονται απειλές εναντίον του.
Ο κ. Πανούσης είπε ακόμη ότι όσο ήταν στην κυβέρνηση είχε υποβάλλει τρεις φορές την παραίτησή του και ότι στον τελευταίο ανασχηματισμό πριν τις εκλογές είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην είναι στην κυβέρνηση. Διευκρίνησε πάντως ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισε Τσίπρα και ότι είναι με τον πρωθυπουργό, ωστόσο οι θεωρία κάποιων στελεχών ότι “κουβαλάω νερό στον μύλο της αντίδρασης οδηγούνσ την Σοβιετική Ένωση”.
Τέλος για τις κατηγορίες ότι είναι σε συνεννόηση με Μέσα Ενημέρωσης που αυτή την εποχή βρίσκονται υπό πίεση από την κυβέρνηση λόγω των οικονομικών τους απάντησε ότι “ο κ. Μπόμπολας, ο κ. Βαρδινογιάννης και ο κ. Ψυχάρης δεν με γνωρίζουν”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου