Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


«ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. Έκαψαν την ελληνική σημαία στα γραφεία της «Ομόνοια» στην Βόρειο Ήπειρο


Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια»κατήγγειλε τη «σκοταδιστική επίθεση που δέχθηκε χθες τη νύχτα στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης, στους Αγίους Σαράντα».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, «τις νυχτερινές ώρες, άγνωστοι βεβήλωσαν την είσοδο των γραφείων, καίγοντας την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη μαζί με την αλβανική και την ευρωπαϊκή».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτή «είναι πράξη που προκαλεί τα αισθήματα όλων των Ελλήνων και θέλουμε να πιστεύουμε και των υγιώς σκεπτόμενων Αλβανών συμπολιτών μας».
«Τα σύμβολα όλων των εθνών είναι ιερά και καλούμε την αλβανική δικαιοσύνη να δείξει την ανάλογη ευαισθησία που επιβάλλεται άλλωστε από το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομόνοιας.
«Η ΔΕΕΕΜ “Ομόνοια”, πιστή στο όραμα για ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας, δεν πτοείται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Μέσα στα πλαίσια του νόμου και των διεθνών συμβάσεων, αγωνίζεται με αξιοπρέπεια για τα δίκαια της ελληνικής μειονότητας. Αγωνίζεται επίσης με ζήλο και αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον εκδημοκρατισμό της χώρας, απαιτεί όμως τον αντίστοιχο σεβασμό», καταλήγει η ανακοίνωση.
από ΔΙΚΤΥΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου