Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΕΜΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΎΜΕ ΣΤΗ ΦΑΡΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.-ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΒΓΑΛΑΝ .. ΟΠΕΡ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ "ΗΡΩΕΣ" .. ΕΠΙ 42 ΧΡΟΝΙΑ ..ΚΑΝΑΝΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.!

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Τσίπρας: Στοίχημα το σύνθημα του 


Πολυτεχνείου «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία»

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις εορτασμού της 42ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σε επετειακή ατμόσφαιρα, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος απο τον υπουργό Επικράτειας, Νίκο Παππά κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για το νόημα της επετείου αλλά και τις βασικές γραμμές της κυβερνητικής πολιτικής για την Παιδεία.

Τσίπρας: Στοίχημα το σύνθημα του Πολυτεχνείου «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία»
Η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι κατά την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης για την επέτειο του Πολυτεχνείου και μετά από πρόταση του προέδρου του Σώματος.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε το σημερινό νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου.
«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποκαταστήσουμε τη διαφάνεια, τη νομιμότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, στην οικονομία, στην αγορά εργασίας, στο κράτος, στα ΜΜΕ, στη Δικαιοσύνη. Κι είναι ακριβώς αυτά τα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα που ορίζουν σήμερα τις πολιτικές διαχωριστικές γραμμές, που ξεχωρίζουν τις δυνάμεις της προόδου από τις δυνάμεις της συντήρησης» διεμήνυσε, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός.
Όπως είπε, αναφερόμενος στη Μεταπολίτευση, το σίγουρο είναι ότι το τέλος της, με την κατάρρευση ενός ολόκληρου οικονομικού, παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου, επαναφέρει στο προσκήνιο τα αιτήματα εκείνου του τριημέρου για λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας.«Όχι ως επετειακή ρητορεία, αλλά ως όρο επιβίωσης του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.
Τσίπρας: Στοίχημα το σύνθημα του Πολυτεχνείου «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία»
Υπογράμμισε επίσης την επικαιρότητα του κεντρικού συνθήματος για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» που αποτελεί σήμερα στοίχημα.
Αναφερόμενος στις αλλαγές που έγιναν αλλά και σε εκείνες που είναι αναγκαίες στο χώρο της εκπαίδευσης και ειδικά στα ΑΕΙ τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή με αποφασιστικότητα μια δημοκρατική μεταρρύθμιση για τη δημοκρατική λειτουργία των πανεπιστημίων και για αλλαγές που στοχεύουν στην αποκατάσταση της ελεύθερης ακαδημαϊκής ζωής. Πρόσθεσε ότι όλα εξαρτώνται από «τι εκπαιδευτικό σύστημα θέλουμε».
Τσίπρας: Στοίχημα το σύνθημα του Πολυτεχνείου «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία»
Της κατάεσης στεφάνου στο Πολυτεχνείο από τον πρωθυπουργό προηγήθηκε επεισόδιο, που προκλήθηκε όταν ομάδα φοιτητών διαμαρτυρήθηκε φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.  Άλλοι φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από το μνημείο και σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.
Στεφάνι κατέθεσαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. Νωρίτερα, κατέθεσε στεφάνι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουραρης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.
«Εκτός από το διαχρονικό μήνυμα της κραυγής του Πολυτεχνείου "ψωμί-παιδεία-ελευθερία", σήμερα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και το μήνυμα ενάντια στη βαρβαρότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μετα την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Πολυτεχνείου.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, επισήμανε ότι «Το Πολυτεχνείο ζει σήμερα στους αγώνες της νεολαίας και του λαού. Το μήνυμα "ψωμί-παιδεία-ελευθερία" σήμερα μεταφράζεται: δουλειά για όλους, μόρφωση για όλους, δημοκρατία παντού».
Οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα ολοκληρωθούν αργά το μεσημέρι με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
Κλειστοί θα παραμείνουν, από τις 14:30, οι σταθμοί του μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και  «ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι σταθμοί θα είναι κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις. (ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου