Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015



Οι πολυετείς προσπάθειες κατασκευής της συσκευής που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο μόνο ελάχιστη ποσότητα νερού, καθώς και οι ενέργειες ανάδειξης και διάδοσης αυτής της ελπιδοφόρας εφεύρεσης από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, αναλύονται απο τον εφευρέτη-ερευνητής Πέτρος Ζωγράφος στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στο zougla.gr.

Ο Πέτρος Ζωγράφος είναι ηλεκτρονικός μηχανικός, ερευνητής και εφευρέτης. Γεννήθηκε την 15 Ιουνίου 1955 στον Πειραιά και μετά τις σπουδές του ασχολήθηκε από το 1980 με την έρευνα των ραδιοσυχνοτήτων και των ηλεκτροφασματικών εφαρμογών.

Η παρουσίαση της συσκευής από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση τόσο στο κοινό, όσο και στην επιστημονική κοινότητα.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ 




Η συσκευή εγκαταστάθηκε σε ειδικό χώρο όπου παρακολουθούνταν 24 ώρες το 24ωρο. Ήταν σε συνεχή λειτουργία επί 11 ημέρες, 21 ώρες και 41 λεπτά.
Ρεύμα στο σπίτι με 32 ευρώ το δίμηνο

Ο Πέτρος Ζωγράφος παράλληλα ανέλυσε το κόστος λειτουργίας της συσκευής, με βάση τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται, και τα συνέκρινε με το αντίστοιχο κόστος που πληρώνουμε σήμερα στη ΔΕΗ:

«Έστω ότι το μέταλλο που χρησιμοποιείται σε μια συσκευή ισχύος 1 kw αξίζει από 7 έως 8 ευρώ και διαρκεί έναν μήνα. Για ένα σπίτι χρειαζόμαστε διπλάσια ισχύ, δηλαδή δύο συσκευές, άρα 2 επί 8 ίσον 16 ευρώ τον μήνα, επομένως για δύο μήνες θα δαπανήσουμε 2 επί 16 ίσον 32 ευρώ. Στον συλλογισμό αυτόν γίνεται το λάθος της ταύτισης της μονάδας ισχύος kw με τη μονάδα κατανάλωσης κιλοβατώρας.

Δεδομένου ότι σε κανένα σπίτι δεν έχουμε συνεχή κατανάλωση επί 24ώρου βάσεως της εγκατεστημένης ισχύος, ο σωστό υπολογισμός με τα παραπάνω ίδια δεδομένα είναι πως πληρώνουμε 32 ευρώ για κατανάλωση 2.880 Kwh (1 kwh επί 2 συσκευές επί 24 ώρες επί 60 ημέρες), συνεπώς το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που παράγεται από τη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι 0,011 ευρώ ανά kwh, όταν η ΔΕΗ χρεώνει το δεκαπλάσιο (0,102 ευρώ ανά kwh)».


Παράλληλα παρουσιάστηκε μια καθοριστικής σημασίας εξέλιξη:
την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε μία κλειστή σύσκεψη στοΠεντάγωνο, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, επιστημόνων και πολιτικού προσωπικού, για τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση. Ο Πέτρος Ζωγράφος παρουσίασε τη συσκευή του και αμέσως βρήκε ανταπόκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία χαρακτήρισε «στρατιωτικό μυστικό» την αρχή λειτουργίας της.

ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΗΣ
 ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Στην πέμπτη κατά σειρά εκπομπή με θέμα τη σπουδαία εφεύρεση, τροφοδοτήθηκε απρόσκοπτα με ενέργεια παραγόμενη από νερό ένας βενζινοκινητήρας 7 Ηρ καθώς και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, υπό τα βλέμματα επιστημόνων που βρίσκονταν στο πάνελ του «Κίτρινου Τύπου».




Το απόγευμα της Πέμπτης (26 Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί η εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος» για τα νέα δεδομένα της εφεύρεσης του Π. Ζωγράφου.

aneksigita-fainomena.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου