Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ:Η ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥς ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.. ΤΩΡΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ!

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Κατατέθηκε στη Βουλή τα ξημερώματα της Τετάρτης το νομοσχέδιο «Επείγουσες Ρυθμίσεις για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», που θα ανοίξει το δρόμο για να ανάψει το «πράσινο φως» για τη λήψη της δόσης 12 δισ. ευρώ.

Κατατέθηκε ο εφαρμοστικός νόμος - Ανοίγει ο δρόμος για τα 12 δισ.
Ως ισοδύναμο για την μη επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση, εμπεριέχεται διάταξη για την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί ενώ την ίδια ώρα προβλέπεται και επιβολή τέλους 0,05 ευρώ ανά στήλη κάθε παιχνιδιού του ΟΠΑΠ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί έως το βράδυ της Πέμπτης, ώστε εξεταστεί από το EuroWorking Group της Παρασκευής. 
Θα προστατευτεί το 60% των δανειοληπτών 

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές διέρρεαν ότι η συμφωνία με τους δανειστές διασφάλιζε μεγαλύτερη
προστασία για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις.

Όπως ειδικότερα, τόνιζαν οι κυβερνητικές πηγές, η διαπραγμάτευση για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ξεκίνησε με τους θεσμούς να απαιτούν να καλυφθεί μόλις το 16% των δανειοληπτών και σήμερα η συμφωνία κλείνει με πρόνοιες που θα προστατεύουν το 60%. Από το ποσοστό αυτό, το 25%, δηλαδή οι πλέον αδύναμοι δανειολήπτες, θα απολαμβάνουν προστασίας μεγαλύτερης του νόμου Κατσέλη, ενώ για το υπόλοιπο 35% θα απολαμβάνει προστασία αντίστοιχη με εκείνη που παρείχαν οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη. Οι προϋποθέσεις, γι΄αυτό, είναι να μπει ο δανειολήπτης σε διαδικασία διακανονισμού του δανείου του με την τράπεζα. Με τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση ο διακανονισμός αυτός θα γίνεται με βάση τη σημερινή αγοραία τιμή του ακινήτου και με βάση τα τρέχοντα εισοδήματα του δανειολήπτη και έτσι θα καθορίζεται η δόση.

«Πρόκειται για σημαντική βελτίωση των όρων προστασίας της πρώτης κατοικίας, για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, σε σχέση με όλες τις ρυθμίσεις που έγιναν στο παρελθόν, και σε σχέση με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και εκχώρηση των κόκκινων δανείων σε distress funds», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές και υπενθυμίζουν ότι η σχετική αποκάλυψη είχε γίνει με έγγραφη απάντηση του επιτρόπου Κατάινεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο ευρωκοινοβούλιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου