Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ....

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ...

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Εποπτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Τηλεόρασης και εξέλεξε ομοφώνως πρόεδρο τον Θεόδωρο Φορτσάκη, με αναπληρωτή τον Ανδρέα Ζούλα.....( ώπα...νάτος κι ο Ζο'υλας ..δεν λέει να ξεκολλήσεις από τα ταμεία της ΕΡΤ)
«Βασικό μας μέλημα είναι να εγγυηθούμε τη διαφάνεια της διαδικασίας και την ανεξαρτησία του νέου φορέα από κάθε κυβερνητική παρέμβαση, ώστε να λειτουργήσει στα πρότυπα διεθνών ραδιοτηλεοπτικών φορέων» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Φορτσάκης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία και την οργάνωση του νέου φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ).
Το αμέσως επόμενο διάστημα, βασική προτεραιότητα του Εποπτικού Συμβουλίου είναι η επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα γίνει με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Χθες εξάλλου, η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την απόφαση 392/13, απέρριψε αίτηση αναστολής που είχαν υποβάλει ο πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ, Γ. Κόκκας και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, με την οποία ζητούσαν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για την κατάργηση της ΕΡΤ και τη λύση των εργασιακών συμβάσεων όπως και μεταγενέστερες υπουργικές αποφάσεις σχετικά με την πρόσληψη του ειδικού διαχειριστή, τις διαδικασίες προσλήψεων κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου