Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ -ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ..


Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥΣ!

Μια ομάδα από 15 ελέφαντες βρίσκεται σε πένθος για ένα μέλος της αγέλης τους που χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από ένα τρένο. Μετά από αυτό το γεγονός οι ελέφαντες άρχισαν να καταστρέφουν κοντινά χωριά, και τουλάχιστον 10 κατοικίες και εν μέρει ένα σχολικό κτίριο έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ελέφαντες έχουν παραμείνει κοντά στην τοποθεσία από το θανατηφόρο ατύχημα της αμαξοστοιχίας σε συνεχή αγρυπνία, κοντά στο χωριό Matari στην ανατολική Ινδία, και η αγέλη έχει σταματήσει πολλές άλλες αμαξοστοιχίες που διέρχονται από την περιοχή.
Οι χωρικοί βρίσκονται  σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις επιθέσεις να κρατήσουν τους ελέφαντες πίσω με πυροτεχνήματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν σε θέση να οδηγήσουν το κοπάδι μακριά.
Ο Wildlife ακτιβιστής εξήγησε ότι οι ελέφαντες είναι αρκετά έξυπνοι, συναισθηματικοί και είναι γνωστό ότι καταφεύγουν σε επιθέσεις εκδίκησης εναντίον εκείνων που αισθάνονται ότι είναι υπεύθυνοι για το θάνατο του φίλου και μέλους της οικογένειας τους - σε αυτήν την περίπτωση είναι οι άνθρωποι.
"Οι Ελέφαντες συχνά προσπαθούν να επιστρέψουν στο χώρο των ατυχημάτων γιατί πιστεύουν ότι ο σύντροφό τους που μόλις τραυματίστηκε θα μπορούσε να διασωθεί από αυτούς", δήλωσε ο Srivastava.
"Ακόμα και όταν ένας ελέφαντας πεθάνει από φυσικό θάνατο, οι φίλοι του καλύπτουν το σώμα με θάμνους και μικρά κλαδιά δέντρων."
Από το 2010, τουλάχιστον 50 ελέφαντες έχουν σκοτωθεί στις γραμμές του τρένου στην Ινδία, κυρίως στις διαδρομές που διατρέχει αραιοκατοικημένες περιοχές μέσα στο δάσος και ανάμεσα σε απομονωμένα χωριά
Εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων ο Amrendra Das συνέστησε στους μηχανοδηγούς να είναι πιο προσεκτικοί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου