Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΑΉΤΑΜΠΟΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥ




"ΝΕΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ"
Μπερίσα: Δεν υπήρξε πότε Ελληνική Μειονότητα στη Χιμάρα !




Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα σχολίασε μέσω των κοινωνικών δικτύων τις δηλώσεις εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα.
Αντί να καταδικάσει την αποτρόπαια πράξη βεβήλωσης της ελληνικής σημαίας από τους συμπατριώτες του στο Φίερι, οι οποίοι έντυσαν με την ελληνική σημαία αλυσοδεμένα σκυλιά και να κατευνάσει τα πνεύματα στο φασιστικό παραλήρημα των Αλβανών, ο Μπερίσα ρίχνει λάδι στην φωτιά.

Σύμφωνα με τον Μπερίσα: «Η τελετή για την επέτειο από το τραγικό θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα πολιτικοποιήθηκε από μια μικρή ομάδα εξτρεμιστών. Δονκιχωτισμός και τραγικοκωμική η προσπάθεια να βρουν μέσω νεκροπολιτικής (σσ.. ο δικός του ορισμός) ελληνική μειονότητα στη Χιμάρα.
Η Χιμάρα στους αιώνες υπήρξε και παραμένει η κοιτίδα των Αλβανών στους αγώνες της χώρας για την ελευθερία, την τέχνη για τον εθνικό πολιτισμό. Στην περιοχή αυτή μερικά χωριά και η Χιμάρα είναι δίγλωσσα, αλλά με παρόμοιες υποομάδες DNA στο αίμα με τα άλλα αλβανικά χωριά που στα χιλιάδες χρόνια δεν έχουν μιλήσει ούτε μια λέξη στα ελληνικά, εκτός από την όμορφη αλβανική γλώσσα.
Η πολιτικοποίηση κάποιον ακραίων εξτρεμιστών στην τελετή, αποδεικνύει τη δυστυχία εκείνων που μιλάνε για ελληνική μειονότητα που ποτέ δεν υπήρξε στη Χιμάρα» γράφει ο Μπερίσα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου