Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΑΓΓΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΓΑΛΛΟΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΝΕΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ!

ΤΟ ΒΕΤΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΔΕΝ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ

Σε σημείο χωρίς επιστροφή βρίσκεται πλέον η κατάσταση με τη Συρία. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει διχασμένο για τον τρόπο αντίδρασης στη χρήση χημικών όπλων, αλλά οι ΗΠΑ διαμηνύουν πως δεν θα τους σταματά για πολύ ακόμη το βέτο της Ρωσίας.
Η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έληξε χωρίς συμφωνία όπως αναμενόταν.
Η Ρωσία και η Κίνα παραμένουν αντίθετες με το ενδεχόμενο της στρατιωτικής εισβολής και οι πρεσβευτές τους αποχώρησαν από την αίθουσα της άτυπης συνεδρίασης έπειτα από περίπου μία ώρα σύσκεψης, όπου παρέμειναν οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, πλέον η κατάσταση «δεν έχει γυρισμό». Η Ρωσία επανέλαβε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το καθεστώς βρίσκεται πίσω από την επίθεση με τα χημικά όπλα στη Συρία.
Η Κίνα υπογράμμισε τη «σημασία της Γενεύης II», ώστε να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση στη Συρία.
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, αλλά οι ΗΠΑ προειδοποίησαν πως δεν θα περιμένουν για πολύ ακόμη. «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες του Συμβουλίου Ασφαλείας θα έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα από τις προηγούμενες προσπάθειες, που όλες απέτυχαν», είπε η Μαρί Χαρφ, εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, αναφερόμενη στα τρία βέτο που έχει ασκήσει η Ρωσία σε προηγούμενα σχέδια ψηφίσματος για τη Συρία.
«Η απάντησή μας δεν μπορεί να καθυστερήσει εξαιτίας της συνεχιζόμενης αδιαλλαξίας της Ρωσίας στον ΟΗΕ και, ειλικρινά, η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που απαιτεί μια απάντηση», πρόσθεσε και επεσήμανε πως το συριακό καθεστώς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τη Ρωσία.
Οι Βρετανοί από την πλευρά τους θέλουν να έχουν στα χέρια τους το πόρισμα από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα, πριν ληφθεί η απόφαση για τη στρατιωτική επέμβαση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου