Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ1





ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΟΜΠΑΜΑ


Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ
Για στήριξη του Αμερικανού προέδρου στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης
Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις από τα διεθνή ΜΜΕ για τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Αντώνη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο.
«Ο Ομπάμα καλεί την Ελλάδα να ισορροπήσει την λιτότητα με την ανάπτυξη, ενόσω η χώρα βγαίνει από την ύφεση», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Washington Post.
Ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις «τολμηρές και δομικές μεταρρυθμίσεις που ακολουθεί η κυβέρνησή του για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους», μετά τη συνάντηση στο οβάλ γραφείο, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.
Η εφημερίδα αναφέρει, επίσης, ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναπτυχθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να αντιμετωπιστεί η «τρομακτική ανεργία».
Στο ίδιο μήκος κύματος και το δημοσίευμα των «Financial Times».
Μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τον Αντώνη Σαμαρά για την «τολμηρή και δύσκολη δράση του» και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, ώστε να μπορούν να «δουν το φως στο τέλος του τούνελ», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, με τον αμερικανό πρόεδρο να προσθέτει ότι «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα σχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση για τη διαχείριση του χρέους, είναι ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι ότι βρίσκονται στο επίκεντρο η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας».
Οι FT αποτυπώνουν και τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε βέβαιος «ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση με μια ισχυρότερη οικονομία, προς όφελος όλης της Ευρώπης».
«Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου. Οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι τεράστιες, αλλά δεν πρόκειται να είναι επί ματαίω », είπε.
Ο Ομπάμα εκφράζει τη στήριξή του για τον οικονομικό σχεδιασμό της Ελλάδας, είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τη συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στον Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προβεί σε δραστικές ενέργειες, σημειώνει η εφημερίδα, ενώ συνεχίζει πως «η κυβέρνηση Ομπάμα ελπίζει ότι ο κ. Σαμαράς θα διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης, τόσο όσο θα χρειαστεί για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που αποτελούν προϋπόθεση για να λάβει η Ελλάδα την οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ».
Η Wall Street Journal επισημαίνει επίσης ότι ενδεχόμενη κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις μελλοντικές δόσεις του πακέτου διάσωσης και να επαναφέρει την οικονομική αστάθεια στην ευρωζώνη για να καταλήξει πως τυχόν προβλήματα στην Ευρώπη θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.
Ρεπορτάζ για τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ φιλοξενούν όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως η ιστοσελίδα του περιοδικού Business Week, του καναλιού Fox News, ενώ στη Huffington Post τονίζεται η παραίνεση Ομπάμα παράλληλα με τις
μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν και μέτρα ανάπτυξης.http://www.protothema.gr


ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μ.Μ.Ε.

AΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΤΖΙΦΟΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΟΜΠΑΜΑ! ΠΗΡΕ...ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ! - *Ο ΟΜΠΑΜΑ ΤΟΝ...ΑΔΕΙΑΣΕ: "ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ"!!*!** *

iefimerida.gr

New York Times: Ο Ομπάμα παροτρύνει την Ελλάδα να αναπτύξει την οικονομία της παρά την κρίση - Για την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο αναφέρονται οι New York Times, οι οποίοι επισημαίνουν πως ο Αμερικανός Πρόεδρος...
ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ: ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με μία ξεκάθαρη δήλωση ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η λύση για την Ελλάδα , ο Αμερικανός πρόεδρος, στο...
Περισσότερα
Κάθετη καταδίκη Ομπάμα για πρώτη φορά στην  γερμανική πολιτική
Κάθετη καταδίκη Ομπάμα για πρώτη φορά στην γερμανική πολιτική

  • Διπλό μήνυμα Ομπάμα


  • Καρέ - καρέ η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «πήρε» τη δήλωση-μήνυμα προς την Τρόικα που επιθυμούσε - Πρόεδρος ΗΠΑ: O Σαμαράς έκανε τολμηρές ενέργειες που ενισχύουν τις δυνατότητες του ελληνικού λαού


Σ. Κεδίκογλου: Ικανοποιημένος ο πρωθυπουργός πριν από 2 λεπτά (VIDEO) «Αναγνώριση-αναβάθμιση» είναι το βασικό συμπέρασμα που βγάζει...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχετικά Άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου