Ιερώνυμος: Νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή - ΣΩΠΑ ΡΕ...ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
Για έναν «περίεργο πόλεμο» αλλά και για κατάσταση «υπό κατοχή» έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, αναφερόμενος στην κρίση που πλήττει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Δεν θέλω να έχω έναν σύμβουλο που να υπογράφει πριν από εμένα». Παράλληλα μίλησε για «καθοδηγούμενη δημοκρατία» καλώντας όλους όσους δηλώνουν φίλοι της Ελλάδας να σεβαστούν την Ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, συμπληρώνοντας δε πως εάν το κάνουν αυτό θα δουν πως είναι αυτοί υπόχρεοι σε εμάς.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη αυτήν την στιγμή αποτελεί μία εκτροπή από τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπληρώνοντας ότι έχει ευτελιστεί η αξία του ανθρώπου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, είπε ο κ. Ιερώνυμος, να μετατρέπεται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης.
''ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ''...
Ο ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΡΕΣΤΑ-ΡΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΝΤΑΛΑ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ...
Ο «Οργίζομαι, όπως και η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών», όταν στην Ελλάδα γερμανοί πολιτικοί υβρίζονται ως ναζιστές, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post...
Ο κ. Βεστερβέλε αναφέρθηκε εκτενώς και στο ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, προβλέποντας ότι στα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση για ένταξη.
Επισήμανε, ωστόσο, ότι πρέπει να ανοίξουν τα κεφάλαια που αφορούν ζητήματα κράτους δικαίου και θεμελιώδη δικαιώματα. «Επιμένω ότι αυτά πρέπει να ανοίξουν, διότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για διάλογο επ' αυτών», τόνισε ενώ, ερωτηθείς τι πηγαίνει στραβά σε αυτήν τη διαδικασία δήλωσε:
«Δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα και η Κύπρος, έχουν θέσει βέτο στο άνοιγμα αυτών των κεφαλαίων. Σήμερα κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Αλλά όλοι θα έπρεπε να είναι δίκαιοι και να λειτουργούν με σεβασμό. Ειδικά σε διαπραγματεύσεις με ανοιχτό αποτέλεσμα, η αξιοπιστία και η δικαιοσύνη είναι υψίστης σημασίας».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου