Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

ΡΕ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ....

Με πλαστά έγγραφα μονιμοποιήθηκαν 4 δημοσιογράφοι της ΕΡΤ-3!

- Σοκ στη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων, όπου έγιναν οι αποκαλύψεις!
- Ανάμεσα στους "4" και η... ξανθιά "Πασιονάρια" της Λεωφ. Στρατού, που πρωτοστατούσε στην κατάληψη (καταλάβαμε γιατί)!
- Περίπου 280 οι "επίορκοι" συνολικά για την (πρώην) ΕΡΤ ΑΕ.
- Να γιατί κάποιοι φοβόνταν την εξυγίανση!
Σοκ και παγωμάρα στη σημερινή συνέλευση της ΕΣΗΕΜΘ για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ-3. Εκεί ανακοινώθηκε επίσημα ότι...
28 (πρώην) εργαζόμενοι της ΕΡΤ-3 και συνολικά 280 υπάλληλοι της ΕΡΤ ΑΕ έχουν πιαστεί να έχουν μονιμοποιηθεί με παράνομο τρόπο. Ήδη ο φάκελος στάλθηκε στον εισαγγελέα για να αναζητηθούν ποινικές ή άλλες ευθύνες.

Ανάμεσα στα άτομα αυτά φιγουράρει το όνομα της γνωστής "Ξανθιάς Επαναστάτριας", που πρωτοστατούσε στις καταλήψεις της Λεωφόρου Στρατού καταγγέλλοντας την κυβένηση για "παρανομίες" και "αντισυνταγματικές πράξεις".
Η ίδια στις συνελεύσεις πάντοτε πίεζε τους συναδέλφους της να μην δεχτούν τίποτε λιγότερα από την επαναφορά του παλαιού καθεστώτος, τόσο στην ΕΡΤ-3 όσο και στην ΕΡΤ, κάτι που όλοι αντιλαμβάνονται σήμερα που οφειλόταν...
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφεραν στους εργαζομένους μέλη της ΕΣΗΕΜΘ, η κυβέρνηση ζήτησε ενδελεχή έλεγχο των διαδικασιών για την απασχόληση του προσωπικού. Εκεί εντοπίστηκαν οι παραβάτες, που (σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες), κατάφεραν να μονιμοποιηθούν με το "Διάταγμα Παυλόπουλου" ή να καταλάβουν θέσεις στο οργανόγραμμα της ΕΡΤ ενώ δεν είχαν τα τυπικά προσόντα (εξειδίκευση, πτυχία, προϋπηρεσία, άδεια άσκησης επαγγέλματος κλπ), ή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις (απασχόληση 24 μηνών) για να ενταχθούν στο ΠΔ 164.
Σε κάποιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν ψευδείς συμβάσεις. Δηλαδή κάποια άτομα που δεν είχαν την απαιτούμενη από το ΠΔ προϋπηρεσία, υπέβαλαν πλαστές συμβάσεις και αλλοιωμένα πιστοποιητικά! Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, που αφορούν τεχνικό προσωπικό έγιναν τοποθετήσεις χωρίς προσόντα, όπου εργάτες έγιναν σε μία μέρα σκηνοθέτες, βοηθητικοί υπάλληλοι έγιναν τηλε-παραγωγοί, κλητήρες αναγορεύθηκαν σε ειδικούς κλπ...
Στη συνέλευση ανακοινώθηκε ακόμη ότι ο φάκελος έχει συνταχθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και ήδη έχει σταλεί στην Εισαγγελία. Όσοι ελέγχονται θα απολυθούν, βάσει των διατάξεων για τους "επίορκους", όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα για ποινικές ευθύνες αφού η Εισαγγελία καλείται να διαπιστώσει εάν υπάρχει παράβαση καθήκοντος, απιστία, παράνομη είσπραξη ποσών τα οποία πρέπει να επιστραφούν κλπ.
Ευθύνες θα αναζητηθούν για τα υπηρεσιακά συμβούλια και τα άλλα όργανα διοίκησης που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τις παρανομίες.
Το θέμα στη συνέλευση των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΜΘ έθεσε ο Γιώργος Μίνος, που ζήτησε επίσημη ενημέρωση από το διοικητικό συμβούλιο για τις φήμες περί επίορκων, που διακινούνται στους διαδρόμους. Και τις πήρε.
Στη συνέλευση ήταν ένας από τους 4 δημοσιογράφους, που πήρε το λόγο "επί προσωπικού" και διευκρίνισε ότι όντως υπάρχουν κάποια προβληματάκια, τα οποία όμως απέδωσε σε λάθη υπαλλήλων χωρίς πολύ μεγάλη σημασία!


Το θέμα πάντως έχει προκαλέσει τεράστια αίσθηση στους δημοσιογραφικούς και όχι μόνο κύκλους της Θεσσαλονίκης...(http://taxalia.blogspot.com/2013/08/4-3.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου