Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ -ΚΡΙΤΙΚΗ κι ένα σπάνιο ΡΕΠΟΡΤΑΖ για πρώτη φορά!






Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΥΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!

Γράφει ο θυελώδης βετεράνος ρεπόρτερ ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ




ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΔΙΝΕΙ ΡΕΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ τ.ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ

(Για να πω την αμαρτία μου ζηλεύω το scoop. Πριν από ένα χρόνο είχα επικοινωνήσει με τη γραμματέα του στην Αθήνα,,για να δω τον Μεγαλειότατο... αλλά είμαι ακόμη στο περίμενε....Δεν πειράζει..) ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΖΗΛΕΥΩ ΤΟ "ΒΗΜΑ" και του λέω ΜΠΡΑΒΟ!

΄Εχει δε μεγάλη ιστορική αξία η προσφορά αυτή και ενδεχομένως σημαδιακή. Θα το δείξει ο χρόνος.΄Οταν ο Γιώργος Μαλούχος, που έβαλε το χεράκι του στη συγγραφή της αυτοβιογραφίας του τ. Βασιλέως, ανέφερε στον Σταύρο Ψυχάρη…το και το …τις λες; Και ο μπαρουτοκαπνισμένος Ψυχάρης ρώτησε χωρίς άλλη κουβέντα:

--Πότε θα μου φέρεις το βιβλίο του βασιλιά;
Στην κοφτή αυτή ερωτ-απάντηση βρίσκεται όλη η μαγεία της δημοσιογραφίας.


Ο εύστροφος Ψυχάρης έπιασε αμέσως το θέμα και το υιοθέτησε αυτόματα… 
Δεν θα ευλογήσω φυσικά τα γένια του, γιατί δεν έχω κανένα λόγο. Την δημοσιογραφική του επάρκεια εκτιμώ… Θυμίζοντας σας πως το συγκρότημα Λαμπράκη υπήρξε πρωταγωνιστής στην παραμόρφωση-παραποίηση της εικόνας των τέως βασιλέων, υιοθετώντας αριστερίστικες αντιλήψεις, παραχαρακτικές της αληθείας και ιστορίας, που είναι άλλωστε μοδάτες επιδόσεις Αριστερο-κομμουνιστων. Το ΔΟΛ είναι αυτό που σταθερά μιλάει για Γλύξμπουργκ και ΚΟΚΟ, πέραν του μισού αιώνος.! Εν γνώσει του ότι ανοηταίνει… Το Κοκό έν τάξει είναι παρατσούκλι του Κωνσταντίνου … και εν πάσει περιπτώσει ο καθένας μπορεί να περιπαίζει τον άλλον με ό,τι τούρχεται στο κρανίο.Η χρόνια επιμονή όμως ΒΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ να ισχυρίζονται ότι το ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ είναι το επίθετο του βασιλιά αγγίζει τα όρια της εν ψυχρώ φάρσας σε βάρος της νοημοσύνης του λαού. Γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι πως οι βασιλείς δεν φέρουν επίθετα και το Γλύξμπουργκ είναι ο ΟΙΚΟΣ… προέλευσής τους. Τώρα γιατί προτίμησαν το Γλύξμπουργκ ( ΓΚΛΟΞΜΠΟΥΡΓΚ είναι για την ακρίβεια), όταν γνωρίζουν ότι δίπλα στο Γλύξμπουργκ υπάρχει επίσης και το Χολασρταϊν –Σοντερμπουργκ…;
Απλά τους ήρθε το Γλύξμπουργκ πιο βολικό ηχητικά-ακουστικά και για 50 χρόνια να... ασκούν μια αναίσχυντη πολιτική εμπαιγμού….λοιδωρισμού, παραπληροφόρησης!
Η δημοσιογραφία σε καθημερινή βάση είναι ΤΟΛΜΗ. Το ΒΗΜΑ τόλμησε. Αλλά όμως τόλμησε και ο βασιλεύς Κωνσταντίνος. Ευφυέστατα επέλεξε το δημοσιογραφικό αυτό κάστρο που επι δεκαετίες καταπολεμά αγρίως το βασιλικό θεσμό!Πρόκειται για μια θεαματική συμμαχία-έστω ...αρραβώνα.Συμφερτικός και για τα δυο μέλη. 

Η ΠΡΩΤΗ-συντομη- ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΤΟΣ.

Διάβασα ήδη το μεγαλύτερο μέρος του Α! Τόμου αυτοβιογραφίας του τ. Βασιλέως και καταλήγω στα εξής συμπεράσματα:
***Ο Γιώργος Μαλούχος έκανε μια σοβαρή δουλειά..
*** Οι αφήγηση του Κωνσταντίνου ρέει συναρπαστικά. Το κείμενο είναι λιτό κι απαλλαγμένο από κορώνες..και εύλογους συναισθηματισμούς, όπως συμβαίνει με όλες τις αυτοβιογραφίες.
*** Απουσιάζουν επιδεικτικά τα φιλολογήματα και η καλλιέπεια του λόγου.Θα έλεγε κανείς ότι είναι ένα αυστηρό προσεκτικό ρεπορτάζ όπου απουσιάζει και η παραμικρή υπερβολή. Τα δε ιστορούμενα στοιχεία-ντοκουμέντα δεν εμφανίζουν ανακρίβειες., τουλάχιστον πρώτο τόμο. Κάθε άλλο, ο χαμηλός τόνος που υιοθετείται στην αφήγηση, ενισχύει την αντικειμενική τους αξία.
Υπ αυτήν την έννοια, με ‘όλα αυτά τα θετικά που αποκομίζω, θα περιμένω και του άλλους δύο τόμους,με ενδιαφέρον για να συμπληρώσω τα γνωστικά μου κενά.
Αξίζει να μάθουμε την άποψη ενός πρωταγωνιστή της πολιτικής μας ιστορίας , όπως είναι ο τ. Βασιλιάς Κωνσταντίνος, αντί να ακούμε μόνο τις γκρίζες κοτσάνες των Αριστερών ,(τύπου Μπογιόπουλου)  που έχουν πάρει εργολαβία την αντιβασιλεία..και την αθεϊα by the way!

Διευκρινίζω και το κάνω αυτό για πρώτη φορά, μια και δεν συνέτρεξε λόγος στο παρελθόν:




Αυτή τη φωτό με τον Κωνσταντίνο την ανακάλυψα πάνω σε ένα γραφείο μου...πριν από λίγο. Τα καλά παιδιά που διαχειρίζονται στο αρχείο μου 
( www.pressliberty.wordpress.com) ..δεν την είχαν αξιοποιήσει. Θύμωσα. Δεν την σκανάρισα! Με ένα μηχανάκι που έχω την ξαναφωτογράφισα και νάμαστε εδώ! Αμέσως σε 2 λεπτά.. Ε, δεν είναι ιδανική ε, και; !
Είμαστε στους κήπους των ανακτόρων.. με τον Κωνσταντίνο, όπου κάτι του λέω ...για να χαμογελάει...


 Πρέπει να ξέρετε, να θυμόμαστε ότι τη βασιλεία την έδιωξε πρώτον ο Γ.  Παπαδόπουλος και δεύτερον με πουστιά ο Κ.Καραμανλής! 
Οι δε κομμουνιστάδες έψελναν το τροπάρι ότι η βασιλεία …κοστίζει πολλά στο λαό! ..Και γι αυτό έπρεπε να ...απαλαγούμε  από τον θεσμό!Τώρα δεν βγάζουν ΚΙΧ  για το πόσο μας κοστίζουν οι παρδαλοί πρόεδροι της ευκλεάς …και ήδη χρεοκοπημένης κι αδιέξοδης   φαιδράς δημοκρατίας μας…

΄Οχι δεν είμαι βασιλόφρων κατά την έννοια …εκείνων  που δηλώνουν με στόμφο και περηφάνια.. αριστεροί χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει ..αριστερά! 

Καρφί δεν μου καίγεται για τους θεσμούς και τις ιδεοληψίες των κομμάτων. Για μένα παραμένει εν ισχύ αυτό που έχω πει από παλιά. " Η ευτυχία των λαών πηγάζει αποκλειστικά από φωτισμένους ηγέτες ( είτε είναι ή δηλώνουν  δημοκράτες, είτε δικτάτορες ή αυτοκράτορες) κι όχι από φτιαχτά ιδεολογήματα, που εν πολλοίς κομίζουν πόνο στους λαούς και ποτέ την προσδοκόμενη ευτυχία!
Και το ίδιο προλάλησε προ αιώνων ο.. "συνάδελφος- ρεπόρτερ" ΞΕΝΟΦΩΝ, στην ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, αν δεν κάνω λάθος.

Συμπαθώ όμως το βασιλικό ζεύγος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ-ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΡΕΠΌΡΤΕΡ κυνηγός διασημοτήτων, τους ΄Ελληνες βασιλείς τους είχα σταθερά στο στόχαστρο μου. Τους έχω κάνει και απίστευτες πλάκες..Και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε; ΄Εχω κάνει μεγάλες επιτυχίες δημοσιογραφικές μαζί τους όσο ελάχιστοι άλλοι.Και τους νιώθω σαν δικούς μου ανθρώπους.Ξέρετε …οι δημοσιογράφοι-κυνηγοί, δένονται με τα …θύματα-θηράματα τους…

Ο Κωνσταντίνος και η ΄Αννα-Μαρία είναι όμορφοι ως άνθρωποι! … Και φαίνεται πως και τα τέκνα τους είναι το ίδιο.Αυτό μου αρκεί! ΄Εχουν μια γερή και υγιεινή ελληνική οικογένεια
Νομίζω ότι ο Κωνστνατίνος άργησε να μιλήσει… Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Την τελευταία φορά που τον είδα ήταν το 1983 στο γραφείο του στο Λονδίνο και θυμάμαι ότι του είπα: (Το έχω ξαναγράψει αυτό):
--Μεγαλειότατε, άκουσα πριν από λίγο και τον ταγματάρχη Μιχάλη Αρναούτη,(ήταν ο εκπαιδευτής του , γραμματέας του και μυστικοσύμβουλός του) ακούω κι εσάς τώρα…Μου δίνετε αμφότεροι την εντύπωση ότι από πολιτική..υστερείτε.. Τι με ρωτάτε ..πόσο είναι το ποσοστό των Βασιλοφρόνων στην Ελλάδα; Πες τε ότι είναι ΜΗΔΕΝ… Από μηδενική βάση δεν ξεκίνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου και σήμερα είναι κυρίαρχος;Κι εσείς που αυτή τη στιγμή έχετε βεβαιωμένο 31% στην Ελλάδα το ...κουβεντιάζετε;

Δυστυχώς –ή κι ευτυχώς- ο Κωνσταντίνος δεν ήθελε να αναμιχθεί στα πολιτικά… ΄Ηθελε να είναι υπεράνω όλων..ο βασιλιάς ΟΛΩΝ των Ελλήνων!
Απέδειξε μέσα στον μισόν αιώνα που πέρασε σύνεση, ψυχραιμία κι ότι σέβεται τη δημοκρατία και τη βούληση του ελληνικού λαού.

Κι ενώ οι βασιλόφρονες στην Ελλάδα είναι μεγάλη, ίσως η πρώτη σε ψήφους δύναμη , δεν θέλησε να διχάσει τον λαό, παρά τις οχλήσεις-πιέσεις που είχε από ηγετίσκους κομμάτων και κινημάτων. Θυμίζω για την ιστορία ότι τα κόμματα Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, σύμπας ο ΚΛΗΡΟΣ, οι ένοπλες δυνάμεις και δεν ξέρω ποια άλλα τσιμπράγκαλα είναι φύση και θέση βασιλόφρονες!

Λόγω των πολιτικών αναταραχών στη χώρα η βασιλεία στην Ελλάδα υπήρξε πολύπαθος και τα μέλη της ανεμοδαρμένα. Μια τους διώχνανε..μια τους ξαναφέρνανε. Ο θρόνος τους -που παραμένει κατάδικος τους αραχνιάζει.

 Χαίρομαι όμως που οι τέως κυκλοφορούν στην σημερινή Ελλάδα, ελεύθεροι όπως οι υπόλοιποι των Ελλήνων ..έστω κι αν τους δήμευσαν ή κουτσούρεψαν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ευτυχώς που δεν τους κρέμασαν. Κάτι είναι κι αυτό! Η δημοκρατία μας ωρίμασε ή ωριμάζει..σιγά-σιγά!

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ…

Σας δίνω εδώ μερικά φωτοντοκουμέντα από το κυνήγι που έκανα σε μέλη της βασιλικής οικογένειας!΄Ετσι ..για την ιστορία.. για να δείτε πως ήμουν όντως η σκιά τους. ΄Οχι μόνον αυτών αλλά κι αναρίθμητων άλλων συναδέλφων τους , αρχηγών κρατών ..γενικά επιφανών... VIP'S.

   Ο ΠΑΥΛΟΣ
...ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ!

Να και κάτι που έμαθα από το βιβλίο του Κωνσταντίνου. Ο πατέρας του, βασιλεύς Παύλος  χρειάστηκε να κάνει,για να επιζήσει και τον μηχανικό αυτοκινήτων ( στη FORD) αλλά κι αεροσκαφών. Ο συγγραφέας δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για τις μηχανολογικές γνώσεις του πατέρα του.
Mάλιστα δε όντας στην εξορία και πνιγμένος από τον νόστο για την πατρίδα..ήρθε κρυφά στην Ελλάδα μεταφιεσμένος- είχε και γενιάδα-και κανείς
 δεν αντιλήφθηκε την εδώ παρουσία του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ...







































































































Μεγάλο δημοσιογραφικό πανηγύρι οι γάμοι ΑΝΝΑΣ-ΜΑΡΙΑΣ με τον Κωνσταντίνο. Τους ξεζούμισα κυριολεκτικά!
Στο αριστερό τμήμα της σελίδας βλέπετε τη βασίλισσα Φρειδερίκη με την Άννα-Μαρία..Στο βάθος δυο ανθρωπάκια με μπλοκάκια στο χέρι. Είμαι εγώ και ο Δημήτρης Ρίζος



Άλλο ένα πρωτοσέλιδο-επιτυχία:"Είδα τον Βασιλέα στη Σπετσοπούλα"... Οι βασιλείς μετά το γάμο τους...εξαφανίστηκαν για τον μήνα του μέλιτος! Αξιοποιώντας κάποιες πληροφορίες που είχα.. έφθασα στο νησί του Νιάρχου, στη Σπετσοπούλα, όπου στις 3 τη νύχτα έκανα την πρώτη στην ιστορία ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ Απόβαση!!Ο βασιλιάς μετά από ένα μήνα με ρώτησε:
--Καλά βρε παιδί μου...δεν φοβήθηκες τα μπαμ-μπούμ;

Τι να φοβηθώ..Εγώ έβραζα τότε!

<Για το ίδιο θέμα επίσης πρωτοσέλιδα  στη Βραδυνή, την άλλη εφημερίδα του αείμνηστου Τζώρτζη Αθανασιάδη.








<Εδώ ο Κωνσταντίνος που τον κυνηγάω στην πίστα του αεροδρομείου στο παλιό Ελληνικό


Θα πρέπει από μια πλευρά να είμαι ευγνώμων προς τους βασιλείς διότι με τους γάμους τους κ.λ.π μου δώσανε την ευκαιρία να συναντηθώ με πολλούς επιφανείς και να χοροπηδάω από αποκλειστικότητες.







<Εδώ με τον σημερινό διάδοχο του αγγλικού θρόνου Κάρολο και την αδελφή του πριγκίπισσα Άννα! Παιδάκια τότε..












<Εδώ άλλοι γάμοι! Οι βασιλείς της Ισπανίας Χουάν και η Ελληνίδα πριγκίπισσα Σοφία. Πονεμένη σήμερα, διότι ο μπαγάσας Χουάν την κεράτωνε 
αναιδώς! 






<Δεν νομίζω Έλλην δημοσιογράφος να έχει συνομιλήσει με την περίφημη ηθοποιό ΓΚΡΕΙΣ ΚΕΛΥ,,, μούσα του μεγάλου σκηνοθέτη ΧΙΤΣΚΟΚ....

<Την Γκρέϊς  τη συνάντησα μαζί με τον άνδρα της τον πρίγκιπα του Μονακό Ρενιέ, ακριβώς έξω από το σημερινό θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ, στο πίσω μέρος του ομώνυμου ξενοδοχείου. Χάζευαν στις βιτρίνες...είχαν έρθει για του γάμους του Κωνσταντίνου..Τους ρίχτηκα με όλα τα επακόλουθα.
Πρόσεξτε το τετ-α-τευ με την Γκρέϊς και την πόζα που παίρνει ο Ρενιέ με τον απρόβλεπτο ρεπόρτερ

Να λοιπόν ...ένας από τους λόγους να συμπαθώ τους  Κωνσταντίνο -Αννα-Μαρία.. 
Και για να το κάνω πιο πεζό-χυδαίο:
--Μου δώσανε, χωρίς να το ξέρουν... ψωμάκι και απίστευτα scoops! (όρος δημοσιογραφικός που σημαίνει επιτυχία).
Άλλωστε με τον Κωνσταντίνο δεν διαφέρουμε σε ηλικία.Τον περνάω καμιά 4 χρονάκια..Μόνον!



<Εδώ με τον ΜΕΓΙΣΤΆΝΑ Αρίστο-Τελη Ωνάση στον ναό των Καθολικών της Αθήνας.. Θα πείτε τι δουλειά έχει ο γύφτος στο παζάρι. Είμαστε στους γάμους της Σοφίας -Χουάν 
Από κάποιο καπρίτσιο του βασιλικού Πρωτοκόλλου με... βάλανε δίπλα στον Ωνάση! Κάποιο άγγελο θα είχα, δεν γίνεται! Πάντα είχα σε όλες τις δημοσιογραφικές εφορμήσεις έναν άγγελο που κατηύθυνε τα βήματα μου!Το μολογώ για να μην νομιστεί οτι δα είμαι και κανένας ξεχωριστός. Κουβάλαγα όμως μέσα μου πολλά δαιμόνια!Κι αυτά όχι δικά μου. Μου τα φύτευσαν μέσα μου οι άγιοι γεννήτορές μου!

Και κάναμε πλάκες.. Σε μια στιγμή ο Ωνάσης ρωτάει: 
--Τη βλέπεις αυτή την πριγκίπισσα που μπαίνει στο ναό;... Αχ αυτή η γούνα που φοράει ...μου έκαψε τη γούνα! Πλήρωσα τα μαλλιοκέφαλά μου για να της την δωρίσω!.. Κι έβαλε τα γέλια.

Δεν χρειάζονται άλλα, όπως η περιοδεία με το βασιλικό ζεύγος στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι ανακτορικοί μόλις με βλέπανε... με δείχνανε στα σούσουρα τους με το δάκτυλο... "Νάτος ...αυτός είναι..." προφανώς ο μπάσταρδος που δεν χαρίζεται στο βασιλιά... Σταματώ εδώ.Ας όψεται το ΒΗΜΑ και το βιβλίο του βασιλιά, που ξύπνησαν τις γλυκιές μου αναμνήσεις! 

ΑΠ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ 

Η αναδημοσίευση είναι ελεύθερη!

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον το πόνημα-ρεπορτάζ. ΄Εχετε όμως σκεφτεί ότι μπορεί να είνιαι ένα οργανωμένο πολιτικό παιχνίδι για την επαναφορά του βασιλέως, μια και η καταχνιά στην πολιτική μας είναι αφόρητη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν διάβασες σήμερα ..το ΜΑΚΕΛΕΙΟ... το πάει πάρα πέρα. Ο Χίος είναι δεξιός και κατά τεκμήριον βασιλόφρων.. Γράφει πως η Τρόϊκα σχεδιάζει την επαναφορά της βασιλείας... Κάπου το θέμα είναι τραβηγμένο... αλλά στην πολιτική όλα είναι πιθανά... Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή