Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ...ΑΝΑΛΥΕΙ!


Κρίση στο Αιγαίο και η ...Ώρα των Στρατηγών!

Toυ Χρήστου Μακρυγιάννη

Ας μη γελιόμαστε δεν πρόκειται η Τουρκία να κάνει πίσω στο Αιγαίο , ούτε βέβαια να φοβηθεί από ''Ρηματικές Ανακοινώσεις '',ούτε ότι θα υποβάλλει τα σέβη της στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών !
Αν η πολιτική Ηγεσία έχει αποφασίσει να διεκδικήσει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο και να αλώσει τη Φτώχεια των Ελλήνων,
ίσως να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια Κρίση μεγαλύτερη από αυτή που περιμένουμε !
Κάποιοι μπορεί να περιμένουν να τους σώσει το ξανθό Γένος που Χριστό Πιστεύει,κάποιοι ίσως να περιμένουν να πολεμήσουν οι Φράγκοι για εμάς ή και να στείλουν τα πολεμικά τους να αναχαιτίσουν
τα Τούρκικα μαχητικά ή να μπουν μπροστά ώστε να αλλάξουν Ρότα οι Τούρκικες φρεγάτες, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς πέρα από τα συνηθισμένα ψηφίσματα δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό !
Η Κρίση θα έρθει κάποια ώρα που ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε καλύτερη ενημέρωση ,ίσως και αν είμαστε λίγο τυχεροί να είναι και προβλέψιμη !
Στο ΓΕΕΘΑ οι επιτελείς έχουν επεξεργαστεί διάφορα σχέδια και όλα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα !
Εκείνο που δεν θέλουν με τίποτα είναι να μας σύρουν σε μια μεθοδευμένη κρίση που κάποιοι άλλοι θα έχουν ήδη γράψει το σενάριο με όλες τις εναλλακτικές παραλλαγές !
Η επόμενη Κρίση θα είναι η μεγαλύτερη που θα αντιμετωπίσουμε και θα ήταν ευχής έργο να έχουμε ξεκαθαρίσει τα πράγματα πρώτα από όλα σε Κυβερνητικό επίπεδο .
Να είναι ξεκάθαρο στους Αρχηγούς ότι θα χειριστούν την Κρίση από τα υπόγεια και από τα πεδία της Μάχης και όχι από συσκέψεις σε πολιτικά γραφεία με συσκέψεις άσχετων πολιτικών Αρχηγών αλλά και οικονομικών Υπουργών που θα μετρούν την κηροζίνη στα μαχητικά μας και θα βγάλουν το μπλοκάκι για να μετρήσουν αν μας συμφέρει να σηκώσουμε μαχητικά ή να στείλουμε τις Φρεγάτες μας στη Μεγίστη !
Θα πρέπει αυτό που γίνεται από τον περασμένο χρόνο στο ΓΕΕΘΑ να γίνει πράξη και στη Κρίση ,να κάνουμε σαφές ότι και αν επιχειρηθεί οτιδήποτε θα χτυπηθεί ανελέητα ενώ ταυτόχρονα θα χτυπηθούν συγκεκριμένοι στόχοι που θα προκαλέσουν καταστροφές στις υποδομές και χάος στην Τουρκία ,ενώ ο τρόμος και ο πανικός θα έχει πολλαπλά μεταδιδόμενα αποτελέσματα !
Οι Τούρκοι και μιλάμε για τους Τούρκους στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας, έχουν μεγαλώσει με το πόσο μεγάλος και ανίκητος είναι Ο Τούρκικος Στρατός που είναι ο δεύτερος αριθμητικά στο ΝΑΤΟ !...Εκεί πρέπει να τους χτυπήσουμε στο γόητρο και στη Μεγαλομανία αλλά και τον εγωισμό του Τούρκου Ηγεμόνα που ακόμη και σήμερα ονειρεύεται νεοθωμανισμό!
Οι Στρατηγοί αυτά που έχουν στα χέρια τους είναι δεδομένα ,αλλά και εμείς μπορούμε και πρέπει να τους ενισχύσουμε πάση θυσία ...Τα υπερσύγχρονα υποβρύχια μας είναι έτοιμα και εμείς στεκόμαστε σε μικροπολιτικά και περίεργα ! Να τα βάλουμε μπαταρίες και αύριο το πρωί στο Αιγαίο !
Φρεγάτες δεν ξέρω αν πρέπει να τις νοικιάσουμε ,ούτε αν τις ανασκευάσουμε αλλά τις χρειαζόμαστε και να κόψουμε το λαιμό μας να τις βρούμε, γιατί θα τις χρειαστούμε να κόψουμε τα Τούρκικα πλοία που θα σκάσουν μύτη απέναντι από τη Ρόδο σε χρόνο μηδέν ίσως και πριν από την έναρξη των επιχειρήσεων
Ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει πάνω από 15 Ασκήσεις Καταδρομικές ''ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ"" δείχνοντας ποιο δρόμο θα ακολουθήσει και ότι όπου και αν εκδηλωθεί επίθεση ,είτε για εντυπωσιασμό είτε για διαπραγμάτευση δεν θα μείνει αναπάντητη !
Αν επιχειρηθεί αεροπόβαση σε νησί μας το σενάριο το έχουν διαβάσει καλά και με την Διακλαδική Διεύθυνση που δημιουργήθηκε και επίσημα πριν από λίγες ημέρες όλα θα παιχθούν στα ίσα αρκεί να υπάρχει ενημέρωση ακόμη και στο τελευταίο φυλάκιο στο Φαρμακονήσι!
Τα υποβρύχια να πιάσουν τα περάσματα ώστε να στείλουν τις τορπίλες με στόχο τα Τούρκικα που θα ξεμυτίσουν και από τα στενά ...Ας θυμηθούμε τις πρόσφατες βολές του Πολεμικού μας Ναυτικού ,την τρομακτική ευστοχία των EXOCET των Παράκτιων μας συστοιχιών με τα εποχούμενα, που έχουν μεταφερθεί σε νησιά του Αιγαίου .....αλλά και την Λυσσώδη αντίδραση των Τούρκων που ψάχνουν σε όλο το Αιγαίο για να βρούνε τις ''φωλιές'' τους !
Για την αεροπορία μας δεν πρόκειται να αναφέρουμε κάτι γιατί θα αρχίσω να γράφω πράγματα πολλά και θα στεναχωρήσω πολλούς !Αλλά θα σταθώ μόνο στα λόγια Ισραηλινού πιλότου μετά τις τελευταίες ασκήσεις σε πεδίο βολής κοντά στον Όλυμπο 'όπου χαιρέτισαν με σεβασμό τους Έλληνες χειριστές που έβγαζαν μάτια !
Ευτυχώς σήμερα παραδόξως τα τρία επιτελεία εργάζονται αρμονικά και δεν φυτεύονται νάρκες μεταξύ τους ,εκτός από μερικούς μεμονωμένους που στο όνομα των γαλονιών έρπονται γλείφοντας !
Τι χρειαζόμαστε ; Ηθικό και να μιλήσεις στα στελέχη μας με ανοιχτά χαρτιά , να τους κοιτάξεις στα μάτια , να τους δείξεις αλλά και να τους δώσεις ελπίδα και όραμα ...Θέλουμε ηγέτες που να τους εμπιστεύεται ο μικρός Αξιωματικός αυτός που θα πολεμήσει ...ίσως να έχουμε γεμίσει και φλώρια στις Μονάδες όπως έλεγε και ένας παλιός Αξιωματικός ,αλλά να τους αξιοποιήσουμε όλους και όποιος δεν μας κάνει να πάει σπίτι του αύριο το πρωί !
Σε καμιά περίπτωση και για κανέναν λόγο επαναφορά Αποστράτων Αξιωματικών ...Aλλάζουν τα γράμματα όταν φορέσεις το παλτό και πιάσεις στασίδι στην Εκκλησιά !
Να αφήσουμε τα στελέχη στο Στράτευμα να ανασάνουν να ''γλύψουν τις πληγές τους '' αλλά και να πνίξουμε να ποντίκια που θα φύγουν πρώτα από όλους μόλις αρχίσει το πανηγύρι !
Αυτά που γίνονται τούτες τις ημέρες στους διαδρόμους του Πενταγώνου αλλά και στα πολιτικά γραφεία να σταματήσουν άμεσα ,γιατί η οργή του λαού που θα ξεσπάσει θα είναι τρομακτική και η τιμωρία αμείλικτη !
Η Πατρίδα δεν τεμαχίζεται ούτε η Κρίση διαχειρίζεται, εδώ μιλάμε για την Πατρίδα μας και όχι για δοβλέτια !
Πρέπει να αφήσουμε τους Στρατηγούς να ωριμάσουν ,κάποτε είχαμε γερόντια τώρα έχουμε νέους πανέξυπνους που δοκιμάζουν ένα καινούργιο δόγμα στις Ελληνικές 'Ένοπλες Δυνάμεις διαφορετικό από τις αργοκίνητες Μονάδες αλά Σώματα με Μονάδες μέριμνας και δεν συμμαζεύετε !
Σήμερα πρέπει ο Μαχητής να κουβαλάει μαζί του την τροφή του για τρεις ημέρες , τα πυρομαχικά του και να μπορεί να επιβιώσει κάτω από οποιοδήποτε συνθήκες !
Αυτοί θα πολεμήσουν με το ξεκίνημα και αυτοί θα το τελειώσουν ...Μια ευχή και μια κατάρα μετά από Συμπεράσματα με πόνο ψυχής
Οργανώστε Εθνοφυλακή μάχιμη καμιά Αστυνομία δεν θα μπορέσει να αντικρούσει τους Κατσαπλιάδες Αλβανούς ,Πακιστανούς και λοιπούς που θα πέσουν στους Αμάχους και τα γυναικόπαιδα την κρίσιμη εκείνη ώρα !
Όταν οι Στρατιώτες μας γυρίζανε από το Μέτωπο το '40 το μόνο που φοβόντουσαν ήταν η μπαμπεσιά των Αλβανών αλλά και το πλιάτσικο των Τσάμηδων !
Η Ώρα των Στρατηγών 'Έφτασε... Ίσως όμως να ήρθε και ή ώρα των Πολιτών για τούτον εδώ το βράχο ...την Ελλάδα μας !
* Ο Μακρυγιάννης Χρήστος είναι Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
thrakilifenews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου