Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

O ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" !!!

ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΘΑΝΗΣ ΤΟΥ-ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ (με κείμενα που άγγιζαν τα υψίπεδα της ποίησης )ΕΠΑΙΞΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΜΑΣ.. ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ (ΛΑΤΣΗ-ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΛΟΥ κ.α. )Γιά να εισπράξει καταδίκη 18 χρόνων φυλάκιση..χωρις εξαγορά... ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ,ΜΕΤΆ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟ,   ΗΤΑΝ Ο ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ....
Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος απεβίωσε σήμερα το πρωί μετά από πολύχρονη περιπέτεια με την υγεία του. Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στην κλινική Mediteraneo όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας (δύο καρκίνοι και αναπνευστική ανεπάρκεια). Ο εκδότης της "Ελεύθερης Ώρας" τις τελευταίες ημέρες είχε δεχτεί την επίσκεψη αρκετών γνωστών και φίλων, μεταξύ των οποίων και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. 
Τραγική σύμπτωση. Τελευταίος τον επισκέφτηκε στην κλινική ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Απόστολος Βραχιολίδης. Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και ο Απόστολος Βραχιολίδης είχαν να ειδωθούν περί τα 35 χρόνια. Ο εκδότης της "Ελεύθερης Ώρας" δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει αμέσως τον Απόστολο Βραχιολίδη. Ο δεύτερος, βλέποντάς τον του είπε: "Χαιρετώ τον πλάτανο της δημοσιογραφίας". Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος από την φωνή και το χιούμορ κατάλαβε ποιον είχε απέναντί του και απάντησε αμέσως: "Κι εγώ χαιρετώ τον...αντιπλάτανο"! 
Ο εκλιπών αντιμετώπισε με απόλυτη γενναιότητα τα προβλήματα της υγείας του και γνώριζε ότι θα φύγει από την ζωή, κάτι που δεν δίσταζε  να το δηλώνει και από την εφημερίδα του. Μέχρι και τελευταία στιγμή ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος έγραφε! Σήμερα μάλιστα στο ένθετο της "Ελεύθερης Ώρας" έγραψε το τελευταιο του άρθρο με τίτλο "Η τελευταία εικόνα", όπου μιλάει για τον θάνατό του. Ιδού ένα απόσπασμα, υπόδειγμα δημοσιογραφικής ποιητικής γραφής :

"Γύρισα για τελευταία ματιά.ΉΘελα να τα πάρω όλα μέσα μου,πριν εγκαταλείψω ιστορία τόσων ετών και τόσων εικόνων...Ακόμη και την τελευταία γωνία που πάνω της υπήρχε μια πρόκα...Κάτι υπήρχε πριν ..κάποια ζωγραφιά ,κάποια φωτογραφία, κάποια ανάμνηση...
"Άπλωσα το χέρι μου και στην τελευταία γωνία άφησα πάνω στο δάχτυλό μου την τελευταία σκόνη αυτής της ζωής, του ονείρου, του φευγιού και του θανάτου. Του τέλους. 
...Πρόκες που κρατάνε την ιστορία.Βήματα της ιστορίας, της ιστορίας μας. Αλλά, γράφοντας στο νοσοκομείο, σε κατάσταση πικρολύπης, αφήνω τον θάνατο. θα επανέλθω"  

Από το 1983 οπότε και ίδρυσε την 'Ελεύθερη Ώρα" κατάφερε να την κάνει μια απόλυτα υγιή έκδοση η οποία κυκλοφορεί πλέον υπό την διεύθυνση του γιου του Γιωργου Μιχαλόπουλου. 
Η κηδεία του εκδότη-δημοσιογράφου θα γίνει από την εκκλησία του Διονυσίου Αεροπαγίτου (στο Κολωνάκι) την Δευτέρα στις 11.00 ενώ η ταφή θα γίνει από το νεκροταφείο Βύρωνος. 
Τραγική ειρωνία: η γυναίκα του Τζένη πριν από 2 περίπου μήνες έχασε και την μητέρα της. Και τώρα χάνει και το σύζυγο! 
Η εφημερίδα εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στους συγγενείς και οικείους της οικογένειας. 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:
Η παρακάτω συνέντευξη σε βίντεο, ήταν η τελευταία του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, την οποία πήρε μαζί με τον Μάκη Βραχιολίδη από τον Γιωργο Καρατζαφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου