Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας .θα κοστίσει 25 δισεκατομμύρια δολαρίων!

ΑΓΚΥΡΑ - Anatolia News AgencyΜοιραστείτε το στο LinkedIn
Η Τουρκία γίνεται όλο και νέες προσφορές για τη δεύτερη πυρηνική μονάδα της, λέει τουρκική Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Taner Yıldız.
Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Taner Yıldız.
Δεύτερη πυρηνική μονάδα θα στήσει η Τουρκίας εξουσία, στη βόρεια επαρχία της Σινώπης, και θα κοστίσει περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός  Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Taner Yıldız  σε μία εκδήλωση Τύπου 12 Φεβρουαρίου.

 "Το δεύτερο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας θα απαιτήσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων .Η Τουρκία πρέπει να διαφοροποιήσει τους ενεργειακούς της πόρους με πηγές όπως η πυρηνική ενέργεια.Αρκετές χώρες έχουν ενδιαφέρθηκαν για  για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, ο οποίος θα διαθέτει τέσσερις μονάδες, ανέφερε ο κ. Yıldız .

Η χώρα  αύξησε το δυναμικό της  σε 4.100 περισσότερα μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας το περασμένο έτος, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό σε 58.000 μεγαβάτ, είπε. 

Οι  ενεργειακές απαιτήσεις της Τουρκίας σε πετρέλαιο αυξάνονται, επειδή είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα, δήλωσε ο Yıldız, προσθέτοντας ότι ο στόχος της Κυβέρνησης είναι  η ικανοποίηση αυτών των αναγκών θα επιτευχθεί μέσω εγχώριων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου