Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΟΛ!


Aγανάκτηση στην Ιαπωνία για την απόφαση της ΔΟΕ να αφαιρέσει την πάλη από τους Ολυμπιακούς

Με αγανάκτηση υποδέχθηκαν στην Ιαπωνία την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να αφαιρέσει την πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
O χρυσός ολυμπιονίκης στο Λονδίνο Tatsuhiro Yonemitsu
O χρυσός ολυμπιονίκης στο Λονδίνο Tatsuhiro Yonemitsu
Η Ιαπωνία έχει μακρά παράδοση στο αγώνισμα και η απόφαση ήταν σοκαριστική για τους αθλητές και υποστηρικτές του αθλήματος. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Ιαπωνία κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια.
Ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Πάλης και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τομιάκι  Φουκούντα σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα Τετάρτη στο Τόκιο, επιτέθηκε στη ΔΟΕ τονίζοντας την αποτυχία της να δικαιολογήσει αυτήν την απόφαση ενώ αμφισβήτησε την ορθότητα των στοιχείων που παρουσίασε η ΔΟΕ για να την υποστηρίξει.
«Η τελική ετυμηγορία δεν έχει γίνει και όλα θα εξαρτηθούν από τις προσπάθειές μας» είπε ο κ. Φουκούντα και συνέχισε «η πάλη υπάρχει από την αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων και πάντα είχαμε την αίσθηση ότι αποτελεί ένα από τα βασικά αθλήματα».
Στη συνέντευξη παραβρέθηκε εμφανώς απογοητευμένος ο χρυσός Ολυμπιονίκης Τατσουχίρο Γιονεμίτσου και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης Σινίτσι Γιουμότο, των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ θα συνεδριάσει τον Μάιο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας όπου θα συζητηθούν οι προτάσεις για τα αθλήματα που θα συμπεριληφθούν το 2020 και η τελική ψηφοφορία θα γίνει στη γενική συνέλευση της ΔΟΕ τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.
Την αγανάκτησή της για την απόφαση εξέφρασε και η Τουρκία όπου έχει ξεσπάσει σάλος. Σημειώνεται ότι Τόκιο, Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη είναι οι υποψήφιες πόλεις για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
πηγη:http://www.greecejapan.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου