Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡ-ΑΜΕΝΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙ! ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ... ΤΟΥΣ ΦΕΛΑΧΟΥΣ... ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥς ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ.. ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ... ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!



Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ!




emiris-oxia


ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΕΡΑΜΕ...ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!!! ΠΑΛΙΟΞΕΦΤΙΛΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
Πόσα έδωσε και ποιο άλλο νησί έχει βάλει στο «μάτι» Νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις και αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για το Ελληνικό.
Σε νέα τροχιά συνεργασίας φαίνεται πως έχουν μπει Ελλάδα και Κατάρ με τον Εμίρη να ανανεώνει το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Η επίσκεψη Σαμαρά στο Κατάρ στα τέλη Ιανουαρίου άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις που είχαν υποστεί ρωγμές από το ναυάγιο των επενδυτικών σχεδίων για τον Αστακό και το Ελληνικό.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία από το Κατάρ που επεδίωκε διακρατική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και κατ' επέκταση στήριξη σε ζητήματα φορολογίας και ανάπτυξης δεν είχε υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας όπως προέβλεπε η διαγωνιστική διαδικασία και αποχώρησε.
Οι Καταριανοί όμως επέστρεψαν και μάλιστα δυναμικά.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Τανί προχωρά στην αγορά του μικρού ακατοίκητου νησιού Οξιά στο Ιόνιο πέλαγος.
Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν από περίπου ένα χρόνο, ωστόσο τότε είχε κάνει πίσω και είχε αποσύρει το ενδιαφέρον της, λόγω και τους αρνητικού οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα.
Το νησί είναι περίπου 5.000 στρεμμάτων και πωλήθηκε έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ στη βασιλική οικογένεια, αν και η αρχική τιμή ήταν περίπου 7 εκατομμύρια. Η μείωση στην τελική τιμή αγοράς αποδίδεται στους αυξημένους φόρους ακινήτων που έχει επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ο Εμίρης του Κατάρ προχωρήσει στη διαδικασία αγοράς της Οξιάς είχε ενδιαφερθεί για τον Σκορπιό του Ωνάση. Ωστόσο δεν κατάφερε να τον αγοράσει και έτσι έβαλε πλώρη για την Οξιά.
Η κίνηση του Εμίρη του Κατάρ να αγοράσει ελληνικό νησί έχει προκαλέσει αναστάτωση και κινητικότητα στην αγορά, καθώς κάτοχοι μικρών νησιών στην Ελλάδα αναζητούν αγοραστές για να τα ξεφορτωθούν.
Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για το Ελληνικό
Αν και ο Εμίρης του Κατάρ έχει αποσύρει το ενδιαφέρον για την αγορά του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, πληροφορίες αναφέρουν ότι επιστρέφει και μάλιστα αποφασισμένος να το διεκδικήσει.
Η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι και στην καλύτερή τους φάση, ωστόσο πληροφορίες από τη Ντόχα σημειώνουν πως ο Αλ Τάνι είναι αποφασισμένος να αγοράσει το Ελληνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου