Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ


Άλογα στη Ρουμανία

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ! ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ …ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ . 

Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΧΩΡΑ…

Με τον τίτλο αυτό το ΒΒC, κάνει μια εκτεταμένη έρευνα για το κρέας του αλόγου και αποκαλύπτει:

Κρέας αλόγου: Σκάνδαλο μεν αλλά οι Ρουμάνοι παραγωγοί γελάνε με τα ρεπορτάζ της “κτηνώδους βρετανικής τηλεόρασης”! όπως λένε!

Ένας άνδρας βόλτες σε ένα άλογο και καλάθι

Οι ρουμάνοι χρησιμοποιούν τα άλογα σε καθημερινή βάση για τις ανάγκες μεταφορών κυρίως.
Κάποια στιγμή μετά τα μεσάνυχτα, στο πέρασμα Tihuta, ψηλά στα Καρπάθια, από την Τρανσυλβανία στην Μπουκοβίνα, η θερμοκρασία άγγιξε--17C.Η Ρουμανία έχει κατηγορηθεί για την παροχή κρέας αλόγου που πωλούνται ως βόειο κρέας - αν και αυτό έχει αμφισβητηθεί έντονα από την κυβέρνηση της χώρας.O Nick Thorpe, βρετανός δημοσιογράφος, μαθαίνει για τη σχέση της χώρας με τα άλογα και επισκέπτεται ένα σφαγείο.
Μια παρωδία του Δράκουλα και του πύργου του εκτίναξε στα ύψη τη φήμη του μικρού χωριού που ειδικεύεται στην παραγωγή κρέας αλόγου. Το αίμα-κόκκινο στο χιόνι, και δίπλα ένα γιγαντιαίος φωτιζόμενος σταυρός, συνθέτει το σκηνικό.

Η Ρουμανία είναι μια χώρα όπου κάθε νοικοκυριό έχει ένα ζώο ή δύο. Όταν το γάλα συλλέγεται καθημερινά στα βουνά σε κάδους με άλογο μεταφέρονται Οι άντρες συγκεντρώνονται τις Κυριακές στις αγορές για να αγοράσουν ή να πουλήσουν άλογα.. Το κρέας αλόγου τρώγεται επί αιώνες ιδίως στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά ακόμη και στην Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία.Είναι δε ιδανικό για… παστουρμά…
Με ανοιχτές αγκάλες μας υποδέχτηκαν στο μεγάλο στο σφαγείο του Botosani. λέει ο συντάκτης του ρεπορτάζ.
--Δεν έχω μυστικά, ορκίστηκε ο κ. Cazacuts, ο ιδιοκτήτης – ο οποίος μας ξενάγησε σε όλα τα υπέρσυγχρονα τμήματα του σφαγείου αλόγων .
Οι Μέχρι και 4.000 άλογα σφάζονται εδώ κάθε χρόνο είπε ο διευθυντής - όλα για εξαγωγή. Και φιλοσοφικά ρωτάει: “Ποιος μπορεί να πει ποιο ζώο είναι ευγενέστερο από ένα άλλο”;

Πινακίδα στο δρόμο από ένα σφαγείο της Ρουμανίας, που η φίρμα διαθέτει και βοδινό κι κρέας αλόγου.
Οι Ρουμάνοι δεν ανησυχούν για τον θόρυβο που προκλήθηκε στη Βρετανία κι αλλού για το κρέας του αλόγου.. Μάλλον βρίσκουν το θόρυβο αστείο.. Για χιλιάδες χρόνια εμείς χρησιμοποιούμε το κρέας αυτό, όπως και τα άλλα κρέατα. Αν θέλουν οι Γάλλοι ή οι Ολλανδοί να σαμποτάρουν για δικούς τους λόγους το αλογίσιο κρέας, εμάς δεν μας ανησυχεί .. Πιθανόν να μην κάνουμε εξαγωγές προς τις χώρες αυτές, αλλά έχουμε τις ανατολικές χώρες στις οποίες είναι περιζήτητο.. Δεν έχουμε εμείς ευθύνη για τα καπρίτσια της “κτηνώδους βρετανικής τηλεόρασης”, που εκ του μη όντος δημιούργησε πρόβλημα.. Βεβαίως υπάρχει πρόβλημα , όχι για μας αλλά σε εκείνους που πουλούσαν το αλογίσιο κρέας ως βόειον .. Είναι λάθος τους και βλακεία! Διότι το κρέας του αλόγου, δεν είναι φθηνότερο από το βοδινό! Οι τιμές του στα κρεοπωλεία της Ευρώπης , είναι υψηλότερες από το βοδινό. Δικό τους το θέμα όχι δικό μας , αν και για να πούμε την αλήθεια, το κρέας του αλόγου ποιοτικά είναι καλύτερο του βοδινού…”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου