Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ...ΒΛΑΣΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΘΙΣΑΝ!



Βροχή από σφαίρες στην απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού

Βροχή από σφαίρες στην απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού

ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΟΡΥ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ!


Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από τις σκηνές πολέμου που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στις φυλακές Τρικάλων όπου ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός επιχείρησε να αποδράσει με ελικόπτερο.
Στις φυλακές πραγματοποιήθηκε πραγματική μάχη με τους συνεργούς του Βλαστού να ανοίγουν πυρ με καλάσνικοφ και τους φρουρούς του σωφρονιστικού καταστήματος να απαντούν με βροχή από σφαίρες αναγκάζοντας το ελικόπτερο να προσγειωθεί δίπλα από το προαύλιο και τους δράστες να συλλαμβάνονται.
Ο ίδιος ο Παναγιώτης Βλαστός επιχείρησε να αποδράσει δύο φορές ανεβαίνοντας στην ανεμόσκαλα που του είχαν πετάξει οι συνεργοί του χωρίς να τα καταφέρνει, ενώ τραυματίστηκε κατά την προσπάθειά του.
Υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Βλαστός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Τρικάλων, ενώ οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι έσπασε τα πόδια και τα χέρια του από την πτώση από την ανεμόσκαλα και δεν έχει δεχθεί πυρά.
Ελαφρά τραυματίας είναι και ο μηχανικός του ελικοπτέρου, ενώ μαζί με τον οδηγό και τους δύο άλλους επιβαίνοντες που άνοιξαν πυρ έχουν συλληφθεί και κρατούνται στις φυλακές.
Το χρονικό της παρολίγον απόδρασης
Οι δύο συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού, ένας Ελληνας και ένας αλλοδαπός, γνωστοί από παλιά στις αρχές, φέρεται πως νοίκιασαν το ελικόπτερο από τον Ασπρόπυργο, υποβάλλοντας σχέδιο πτήσης από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Πάνω από τον Πλαταμώνα ο οδηγός δήλωσε επικαλέστηκε βλάβη και ζήτησε να επιστρέψει στην Αθήνα, ωστόσο, το ελικόπτερο πήρε πορεία προς τα Τρίκαλα και βρέθηκε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα πάνω από τις φυλακές Τρικάλων.
Λίγα λεπτά πριν από τις πέντε το ελικόπτερο βρέθηκε πάνω από το χώρο των φυλακών με τους φρουρούς να ρίχνουν προειδοποιητική βολή, με βάση τις διαταγές που είχαν, ωστόσο, οι δύο συνεργοί του Βλαστού απάντησαν με καταιγισμό πυρών από δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.
Το σχέδιο ήταν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό ώστε ο Βλαστός να καταφέρει να ανέβει στην ανεμόσκαλα που του είχαν ρίξει για να ολοκληρωθεί η απόδραση, Ακολούθησε πραγματική μάχη με τον Βλαστό να επιχειρεί δύο φορές να ανέβει στην ανεμόσκαλα , αλλά να μην τα καταφέρνει, ενώ οι φύλακες κυριολεκτικά γάζωσαν το ελικόπτερο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο μηχανικός και να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση δίπλα από το χώρο των φυλακών.
Οι συνεργοί του Βλαστού βγήκαν τότε από το ελικόπτερο και συνέχισαν να πυροβολούν για κάποια ώρα μέχρι να παραδοθούν.
Ολες οι ενδείξεις αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Βλαστός ετοιμαζόταν να αποδράσει μαζί με ένα ακόμη κρατούμενο για τον οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία, ενώ φαίνεται πως ο πιλότος και ο μηχανικός δεν ήταν συνεργοί, αλλά όμηροι.
Πάνω από διακόσιες σφαίρες στις φυλακές – Είχε πληροφόρηση η Αστυνομία
Η σφοδρότητα της μάχης αποτυπώνεται από την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές όπου έχουν βρεθεί πάνω από διακόσιες σφαίρες, ενώ το ελικόπτερο, αλλά και όλα τα φυλάκια είναι πραγματικά γαζωμένα από πυρά.
Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαρρέεται ότι υπήρχε ενημέρωση εδώ και δύο μήνες πως επίκειται προσπάθεια απόδρασης κρατουμένου με ελικόπτερο και είχε σημάνει συναγερμός σε όλες τις φυλακές της χώρας.
Τα πρώτα ευρήματα αναφέρουν ότι οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστούν είχαν μαζί τους και εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους απείλησαν να χρησιμοποιήσουν.
Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ ο Παναγιώτης Βλαστος μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.
Τα ερωτήματα για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»
Εκείνο που προκαλεί προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός ότι προ ολίγων ημερών βρέθηκε σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο στην τελευταία γιάφκα των «Πυρήνων της Φωτιάς» με τις αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες μήπως υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο υποθέσεων.
Σημειώνεται ότι το σχέδιο απόδρασης που βρέθηκε στη γιάφκα έκανε λόγο για επιχείρηση που θα πραγματοποιούνταν στις αρχές Μαρτίου, ενώ στην προηγούμενη προσπάθειά του το Δεκέμβρη του 2011, ο Παναγιώτης Βλαστός είχε συνεργαστεί με φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων» για να αποδράσουν παίρνοντας τρεις ομήρους.
Το γεγονός, μάλιστα, ότι μέχρι να μεταφερθούν στην Αθήνα και τον Κορυδαλλό για να δικαστούν, υπήρχαν στις φυλακές Τρικάλων δύο μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς»
Οι συμπτώσεις είναι πολλές και οι επιτελείς διεξάγουν έρευνες για να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ.
Σημειωτέον ότι είναι η τρίτη προσπάθεια απόδρασης με ελικόπτερο έπειτα από εκείνη των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι το 2006 και 2009.
Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βλαστός του «Συνδικάτου του Εγκλήματος»
Βίος και πολιτεία η διαδρομή του διαβόητου κακοποιού και «νονού της νύχτας», Παναγιώτη Βλαστού, τον οποίο οι Αρχές χαρακτήριζαν αρχηγό του περίφημου «Συνδικάτου του εγκλήματος» , ενώ είχε εμπλακεί και στην πολύκροτη υπόθεση με την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Αρχηγός σε μία από τις «οικογένειες» του οργανωμένου εγκλήματος, που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας, μοίραζε τους ρόλους ιεραρχικά και με βάση το φύλο. Η ομερτά στους κόλπους της «οικογένειας» ήταν νόμος απαράβατος.
Αντίπαλη «οικογένεια» των Βλαστών, εκείνη των αδελφών Ναστούλη, με την οποία υπήρξε και μια πολυετής βεντέτα, χάρη στην οποία και οι δύο οικογένειες μετρούν θύματα.
Ο αδελφός του Παναγιώτη, Κώστας Βλαστός, σκοτώθηκε το 1998 στην αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στην Καλλιθέα, ενώ ο τρίτος γιος της οικογένειας Βλαστού, ο Μάρκος, σκοτώθηκε σε συμπλοκή με μέλη της οικογένειας Ναστούλη. Ένας εκ των τριών αδελφών Ναστούλη, ο Γεράσιμος, δολοφονήθηκε επίσης από τους αδελφούς Βλαστού.
Ο Παναγιώτης Βλαστός από τα χρόνια της εφηβείας ακόμα διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής. Κατά την αστυνομία, μετά την εξόντωση των «οικογενειών» Καλαποθαράκου και Γρηγοράκου, εκείνος έδινε πάντα το «σύνθημα» για την εκτέλεση των νονών των αντιπάλων της ομάδας Στεφανάκου.
Εκτός από βόμβες σε κέντρα διασκέδασης και καφετέριες καθώς και λαθρεμπόριο όπλων και πετρελαιοειδών, ο Π. Βλαστός φέρεται από το 2000 να είχε συστήσει μέσα από τη φυλακή, εταιρείες είσπραξης οφειλών. Σε όποια φυλακή κι αν μεταφέρεται, διαθέτει προσωπική «φρουρά» αποτελούμενη από τέσσερις έως οκτώ συγκρατούμενους του, κινητά τηλέφωνα και τηλεόραση στο κελί του.
Ο Παναγιώτης Βλαστός αρχικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση το 1994 για δύο φόνους, όμως 4 χρόνια αργότερα κατάφερε να αποδράσει εκμεταλλευόμενος την πενθήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί για να συλληφθεί λίγο αργότερα και να αποδράσει εκ νέου λίγο καιρό αργότερα. Το 2007 συνελήφθη στη Κόρινθο όπου είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έμπορο μοτοσικλετών.
Η σύλληψή του τον Ιούνιο του 1998, μετά την αιματηρή συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοσχάτο, ήταν για εκείνον «λύτρωση», όπως εξομολογήθηκε αργότερα με απόλυτη ψυχραιμία στον ανακριτή.
Ωστόσο η υπόθεση η οποία τον έφερε και πρόσφατα στο επίκεντρο της δημοσιότητας ήταν αυτή της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, καθώς φέρεται πως είναι ο εγκέφαλος που ενορχήστρωσε την απαγωγή.
Ο Παναγιώτης Βλαστός παντρεύτηκε αρχικά στην ηλικία των 19 ετών με την Ντίνα Παπαδοπούλου από τα Τρίκαλα και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Αντώνη, ο οποίος σήμερα είναι 17 ετών. Όμως χώρισαν όταν έμαθε πως τον απάτησε με έναν από τους αδελφούς του (ο οποίος σήμερα δεν ζει) και έκτοτε ο Βλαστός έκοψε κάθε επαφή με την πρώην σύζυγό του και το παιδί του.
Ακολούθησε ένας δεύτερος γάμος το 2001 με την Γιάννα Χήρα την οποία αποκαλεί Γερμανίδα κι άλλοτε χαϊδευτικά «τζιτζίκα». Χαρακτηριστικά της λέει «Μόλις πάρω, τζιτζίκα μου, την πρώτη άδεια, εξαφανιστήκαμε...» όταν ετοίμαζε εξωτική απόδραση στις Σεϋχέλλες, με τα χρήματα από την απαγωγή Παναγόπουλου.
Ο Παναγιώτης Βλαστός είδε ένα όνειρο που αποδείχτηκε προφητικό της σύλληψής του. Ένα βράδυ πριν την εξάρθρωση της σπείρας που εμπλέκονταν στην απαγωγή Παναγόπουλου, ο Παναγιώτης Βλαστός φέρεται να είπε στην «τζιτζίκα» του: «Είδα στον ύπνο μου τους δύο πεθαμένους αδελφούς μου, Κώστα και Μάρκο. Προσπαθούσαν να καταθέσουν σε τράπεζα ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ αλλά τους είπαν ότι ήταν... πλαστό».
Φωτογραφία Eurokinissi


Πηγή:  iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/92160#ixzz2LtDGg3w1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου