Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Απάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κ.Τσιάρα σε επίκαιρη ερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΘΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Ιδού η απάντηση του κ. Τσιάρα.. στη Βουλή:
Κυρία συνάδελφε, η συγκεκριμένη επίκαιρη ερώτηση έχει απαντηθεί αρκετές φορές. Η ελληνική Κυβέρνηση ακολουθεί μία πολιτική που έχει χαραχθεί μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Αναφέρατε κι εσείς ότι, από το 1995, συνήφθη η ενδιάμεση συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών στο ζήτημα του ονόματος, στη ρύθμιση των διμερών σχέσεων, η οποία, βεβαίως, τηρήθηκε απ’ όλες τις κυβερνήσεις.
Εδώ είναι η απάντηση στο κρίσιμο ερώτημά σας: Έχουμε καθορίσει και καταστήσει σαφές προς όλους το πλαίσιο λύσης για την ονοματολογική διαφορά, στο οποίο η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να συναινέσει: μία ονομασία για χρήση erga omnes, δηλαδή έναντι όλων και για κάθε σκοπό. Επιδιώκουμε μία λύση που θα τύχει καθολικής εφαρμογής, ώστε να είναι οριστική και βιώσιμη και να μην αφήνει έδαφος για μελλοντικά σημεία τριβής. Επιθυμία μας είναι η λύση αυτή να περιλαμβάνει σαφή και οριστικό προσδιορισμό του ονόματος που δεν θα αφήνει περιθώρια αμφιβολιών σχετικά με τη διάκριση μεταξύ του εδάφους των Σκοπίων και περιοχών σε γειτονικές χώρες, ειδικότερα της περιοχής της Μακεδονίας στη βόρεια Ελλάδα. Εμείς θεωρούμε ότι μία βιώσιμη λύση στο θέμα του ονόματος θα προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο για το συνολικό καθορισμό όλων των θεμάτων.
Διαβάστε περισσότερα »

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΝΑΡΕΣ ..ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΑΘΗΝΩΝ!
ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ...

ΓΙΟΚ ΣΤΟ ΜΙΝΑΡΕ!

Απάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κ.Τσιάρα σε επίκαιρη ερώτηση της Χρυσής Αυγής, στη Βουλή

Η ...ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ
Κύριε συνάδελφε, είναι αυτονόητο ότι καμία συμφωνία σαν αυτή που αναφέρατε, ούτε άλλωστε οποιαδήποτε άλλη, υπέγραψε ο κύριος Πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη, σύντομη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του στην Ντόχα. Είναι συνήθεις οι συναντήσεις μεταξύ Πρωθυπουργών, Υπουργών Εξωτερικών και γενικότερα μελών της Κυβέρνησης με ομολόγους των άλλων κρατών με την ευκαιρία της κοινής τους παρουσίας στον ίδιο ευρύτερο γεωγραφικό χώρο.
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου