Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ


ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ! ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ!!!

ika

ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ; ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ  ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ, ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ κ.λ.π. ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ!

ΛΑΜΟΓΙΑ! 


Η είδηση είναι από το dete.gr
Χορηγήσεις από το ΙΚΑ που εγείρουν πολλά ερωτηματικά για το μπάχαλο που επικρατεί στο Ταμείο. Όπως είναι γνωστό, το ΙΚΑ χορηγεί οπτικά είδη κάθε τρία χρόνια και ο ΕΟΠΥΥ κάθε δύο. Μάλιστα γίνεται και έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως τα γυαλιά χρησιμοποιούνται από τον ασθενή και όχι από κάποιο άλλο πρόσωπο, συνήθως συγγενικό. Τέτοιος έλεγχος έγινε στο ΙΚΑ τον Μάιο του 2011 και διαπιστώθηκε πως όντως κάποια γυαλιά είχαν χρησιμοποιηθεί από άλλα πρόσωπα. Είχαν δοθεί σε αδέλφια ασφαλισμένων ενώ σε μία περίπτωση ασθενής αντί να αγοράσει με χρήματα του ΙΚΑ γυαλιά μυωπίας, αγόρασε γυαλιά ηλίου. Κι όμως εδώ και δύο σχεδόν χρόνια ακομη δεν έχει γίνει ο καταλογισμός της δαπάνης σε όσους ασφαλισμένους εξαπάτησαν το ΙΚΑ με τα γυαλιά που προμηθεύτηκαν. Υπολογίζεται ότι το σκάνδαλο αφορά 30 με 40 περιπτώσεις.
Ένα άλλο τραγελαφικό έχει σχέση με την χορήγηση ειδικής διατροφής από το ΙΚΑ. Διαπιστώθηκε, ότι κάποιοι ασφαλισμένοι, που ζητούσαν αποζημίωση για χορήγηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις αφού η νόσος που αναφερόταν στα πιστοποιητικά που είχαν προσκομίσει, δεν συμπεριλαμβανόταν στις προϋποθέσεις που καθορίζονται. Οι ασφαλισμένοι αυτοί, προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση, προσκόμισαν νέα, διαφορετικά, πιστοποιητικά, τα οποία ανέφεραν ότι παρουσίαζαν νέα νόσο και ειδικότερα αυτήν που ορίζεται από το νόμο! Το αποτέλεσμα ήταν στο φάκελο του ασφαλισμένου να υπάρχουν δύο ή και τρία πιστοποιητικά, διαφορετικά μεταξύ τους... για διαφορετικές παθήσεις.
Tου εγκρίθηκε δαπάνη για τεχνητό μέλος... με παραποιημένα πιστοποιητικά;
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τον Σεπτέμβριο του 2012 ασφαλισμένος του ΙΚΑ προσήλθε στο Τμήμα Παροχών του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Πατρών, για την έγκριση δαπάνης τεχνητού μέλους. Κατέθεσε ως δικαιολογητικό έγγραφο, το οποίο δεν έφερε αριθμό πρωτοκόλλου και ήταν εμφανώς παραποιημένο. Επίσης, δεν υπήρχε καθόλου γνωμάτευση Επιτροπής. Η αρμόδια υπάλληλος, όπως ήταν λογικό, αρνήθηκε να το διεκπεραιώσει. Κι όμως ο ασφαλισμένος κατάφερε να πάρει τα χρήματα, ενώ η υπάλληλος που αρνήθηκε να εγκρίνει την διαδικασία... μετακινήθηκε. Για άγνωστο λόγο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου