Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ... ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ...ΤΑΡΑΜΑ!

Ο Ελληνορθόδοξος επίσκοπος Δαμασκού κάλεσε στα όπλα τους Χριστιανούς.

Posted by Χρήστος 

Όταν οι παπάδες τιμούν τα ράσα τους περισσότερο από όσο κάποιοι τα παντελόνια τους..


Βρυξέλλες Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π
Ιστορική διακήρυξη του ποιμενάρχη Λουκά


O Eλληνορθόδοξος αρχιεπίσκοπος Δαμασκού και Πατριαρχικός τοποτηρητής κ.Λουκάς – Khoury μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, πήρε την δύσκολη απόφαση που από καιρό περίμεναν οι νεαροί χριστιανοί της Συρίας. Ανταποκρινόμενος στα εύλογα αιτήματα της νεολαίας για ένοπλη δράση στον πόλεμο της Συρίας, εκτός από την κατάταξη στο στρατό, καλεί όχι μόνο τους στρατεύσιμους ηλικιακά αλλά και κάθε χριστιανό να πάρει τα όπλα:

“Κάθε χριστιανός ικανός να φέρει όπλο οφείλει να το κάνει για την υπεράσπιση της Συρίας καθώς και των εκκλησιών και των μονών που βανδαλίζονται από τις ένοπλες ομάδες.”…“οι ίδιοι οι νέοι απαιτούν να αναληφθεί δράση για ν’ αναχαιτισθούν οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι χριστιανικές περιοχές. Η συστηματική στοχοποίηση των χριστιανικών κοινοτήτων προσβλέπει στην αλλοίωση, νόθευση της πολιτισμικής ταυτότητας και της διαχρονικής ιστορικής παρουσίας του χριστιανισμού στη συριακή γη”.

Ο δεσπότης δήλωσε στην εφημερίδα ” Zaman ” σχετικά με την δραματική κατάσταση στην Μααλούλα και την απαγωγή των 12 μοναχών:

“Στην αρχή, με την συμμετοχή πολλών εκτοπισμένων κατοίκων της Μααλούλα κάναμε δέηση για την απελευθέρωση των μοναχών και την ενίσχυση των προσφύγων κατοίκων της περιοχής.Τους καθησύχασα ότι εμείς οι χριστιανοί δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια γιατί πολλοί νέοι μας ζητούν να παρθούν άμεσα και δραστικά μέτρα και είναι πρωτίστως δική τους επιθυμία να αναληφθεί δράση άμεσα. Περιμένουμε οδηγίες από το Πατριαρχείο. Θα περιμενούμε δύο ημέρες και έπειτα θα κινήσουμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες αφού οι νέοι μας είναι έτοιμοι και με το δάκτυλο στην σκανδάλη για να υπερασπιστούν την χώρα τους και την σωματική τους ακεραιότητα. Θα πολεμήσουν για αυτούς που απήχθησαν ,για τα σπίτια τους που καταστράφηκαν. Οι χριστιανοί είναι άνθρωποι της ειρήνης και της προσευχής αλλά φαίνεται ότι ως σήμερα κανείς δεν εκτίμησε αυτήν την στάση τους.”


Στο επίμονο ερώτημα του δημοσιογράφου αν αυτή του η δήλωση αποτελεί ένα κάλεσμα της χριστιανικής νεολαίας για να πάρει τα όπλα, ο επίσκοπος ψύχραιμος και αποφασιστικός επανέλαβε την αταλάντευτη θέση του:

“Ασφαλώς και πρόκειται για ένα κάλεσμα στα όπλα. Καλώ όλους τους νέους άνδρες που είναι σε θέση να κρατήσουν ένα όπλο, να το πράξουν.”

Eπανερχόμενος στην υπόθεση της πρόσφατης απαγωγής δήλωσε ότι οι μοναχές επικοινώνησαν και μαζί του τηλεφωνικά και τον διαβεβαίωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους.Επισημαίνει στη συνέχεια ότι “μιλούν καθ’ υπαγόρευση των απαγωγέων και ότι οι δηλώσεις τους είναι προιόν εξαναγκασμού.Ταυτόχρονα έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για την απελευθέρωσή τους που ελπίζουμε ότι θα ευδοκιμήσουν.”

Στην δήλωση -διάγγελμά του ο δεσπότης τόνισε ότι οι χριστιανοί δεν θα εγκαταλείψουν την γη τους και υποστήριξε ότι Ισλάμ και Χριστιανισμός συνυπάρχουν ειρηνικά για 1600 χρόνια σ’ αυτόν τον τόπο. Κάλεσε τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τον διεθνή παράγοντα να ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις στις χώρες που εξοπλίζουν και επανδρώνουν με ανθρώπινο δυναμικό τους αντάρτες και να συνδράμουν προς την κατεύθυνση της επιβίωσης του συριακού έθνους. Δήλωσε απερίφραστα ότι οι χριστιανοί δεν διακατέχονται από φόβο και ότι ο κύριος σκοπός της στοχοποίησης των εκκλησιών είναι η νόθευση της πολιτισμικής παράδοσης και ιστορικής παρουσίας του χριστιανισμού. Διευκρίνισε ότι οι αντάρτες αποσκοπούν στην πλήρη εκκένωση της Συρίας από τους χριστιανούς αλλά και από κάθε πολίτη που δεν τους υποστηρίζει. Απαρίθμησε σε 40 τους ναούς που έχουν υποστεί ολοσχερή καταστροφή.

Στην χειμαρώδη δήλωσή του δεν παρέλειψε να καταγγείλει μια “διεθνή συνωμοσία εις βάρος της χώρας του” και ότι τόσο “οι αποκαλούμενες ανθρωπιστικές οργανώσεις όσο και τα Ηνωμένα Έθνη και οι λοιποί Διεθνείς Οργανισμοί τηρούν μεροληπτική στάση κατά του συριακού κράτους αφού κατηγορούν μονομερώς την συριακή κυβέρνηση αντί ν’ αναλάβουν δράση ως όφειλαν για να σταματήσει η εισροή πολεμοφοδίων στους αντάρτες”. Επισημαίνει ότι αυτοί οι αντάρτες δεν ξέρουν ούτε τη γλώσσα του λαού που πολεμούν.

Αυτή η διακήρυξη του αρχιεπισκόπου Δαμασκού αποτελεί το πρώτο δημόσιο κάλεσμα από χείλη επίσημου αξιωματούχου χριστιανικής εκκλησίας προς επιστράτευση της χριστιανικής νεολαίας για την αντιμετώπιση των ξενόφερτων τζιχαντιστών που λεηλατούν, απαγάγουν, βιάζουν, ακρωτηριάζουν, αποκεφαλίζουν, βεβηλώνουν και σκορπίζουν τον όλεθρο στο διάβα τους.

daypressnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου