Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ...ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ!


Τα ισλαμοζώα στη Συρία Ζητούν την απελευθέρωση 1.000 κρατουμένων για να ελευθερώσουν τις 12 καλόγριες

Διατείνονται ότι οι καλόγριες "Είναι ασφαλείς"


Ένοπλη συριακή οργάνωση που αυτοαποκαλείται "Ελεύθερη Καλαμούν" ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή 12 καλογριών και δήλωσε ότι θέλει να τις ανταλλάξει με χίλιες κρατούμενες που βρίσκονται στις συριακές φυλακές, γράφει σήμερα η παναραβική εφημερίδα Asharq al-Awsat.
Εκπρόσωπος των ανταρτών, ο Μοχάμαντ αλ- Φιντάα, δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι μοναχές είναι ασφαλείς αλλά "δεν θα απελευθερωθούν έως να ικανοποιηθούν αρκετά από τα αιτήματά τους, με σημαντικότερο αυτό της απελευθέρωσης 1.000 γυναικών από τη Συρία που κρατούνται σε φυλακές του καθεστώτος".
Αξιωματούχος του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στη Δαμασκό δήλωσε ότι οι μοναχές είναι ασφαλείς αλλά δεν ανέφερε ποια οργάνωση τις απήγαγε.
Η χριστιανική μειονότητα της Συρίας έχει προσπαθήσει να μην εμπλακεί στη θρησκευτική σύγκρουση που μαίνεται στη χώρα μεταξύ της πλειοψηφίας των σουνιτών μουσουλμάνων και της μειονότητας των αλαουιτών. Πολλοί χριστιανοί φοβούνται αύξηση των σκληροπυρηνικών ισλαμικών οργανώσεων.
Ένοπλοι ισλαμιστές που κατέλαβαν το χριστιανικό χωριό Μααλούλα, βορείως της Δαμασκού, οδήγησαν τις μοναχές από το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στη γειτονική πόλη Γιαμπρούντ τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον απεσταλμένο του Βατικανού στη Συρία Μάριο Ζενάρι.
Οι ένοπλοι κατέλαβαν την παλιά συνοικία Μααλούλα τη Δευτέρα ύστερα από σφοδρές μάχες με τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ στην περιοχή Καλαμούν, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.
Οι μάχες μεταξύ οργανώσεων ανταρτών, ανάμεσά τους το Μέτωπο Αλ-Νόσρα που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, και των δυνάμεων του Ασαντ, αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης σύγκρουσης για τον έλεγχο του κεντρικού δρόμου που συνδέει τη Δαμασκό με τη Χομς στην κεντρική Συρία.

Ημερησία
http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου