Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΪΣΜΕΝΟΙ του ΣΥΡΙΖΑ... ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ -ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ-ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:

Eικόνες ντροπής και ανατριχίλας! Οι χλιδάτοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνουν δεκάρα για τους αστέγους – Συγκλονίζει ο 80χρονος άστεγος στην πλατεία Κουμουνδούρου (φωτό)

Δημοσιεύθηκε: 21/12/2013 14:19
   ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΦΑΝΑΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟΠΩΛΕΣ ΙΔΕΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ; ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ  Φάρες, δηλαδή συμμορίες επαγγελματιών της πολιτικής  που θέλουν να αρπάξουν από την αφέλειά σου....Μόλις χθες αποκαλύψαμε τη λοβιτούρα του ΚΚΕ που ΚΛΕΦΤΙΚΑ έχρησε δημοσιογράφο το κομματόσκυλό της  την ΜΑΝΔΑΜ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ... για να συνταξιοδοτείται,  η κυρία σήμερα από το Ταμείο των Δημοσιογράφων  ΕΤΑΠ-ΜΜΜ... ...Αμ κι ο άλλος ο κοινός Βλάξ Λιάπης.. που το βάζετε..; Η σπείρα όμως τον είχε χρήσει και ως υπουργό! ΡΕ πάρτε το χαμπάρι έχουμε να κάνουμε με σπείρες... που τις πληρώνουμε παχυλά! Δεν είδατε το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥΣ; ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ... ΚΙ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ...  
astegoi2
Αυτό το κόμμα  ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση... ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΔΏ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΏΣΕΙ ΑΣΤΕΓΟΙ... Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΟΥΣ ΟΞΥΝΕΙΑ ... ΕΙΝΑΙ ΤΈΤΟΙΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ-ΜΩΣΑΪΚΟΥ...ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ... και δεν λένε
να κάνουν κάτι για την τριτοκοσμική εικόνα μας! ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ!


Δείτε εικόνες ντροπής κι ανατριχίλας. Τέσσερις-πέντε Έλληνες άστεγοι έχουν στοιβάξει όλη την περιουσία τους απέναντι από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που οι βουλευτές του κόμματος που ετοιμάζεται να αναλάβει την εξουσία για να… σώσει την χώρα, βρίσκονται στον καφενέ της βουλής, κάποιοι συμπατριώτες μας ζουν περιφρονημένοι ως απόβλητα της ζωής. Τόσο μακριά αλλά και τόσο δίπλα μας ταυτόχρονα!

astegoi1
Δεκάδες βουλευτές σαν τον χλιδάτο εργατοπατέρα Τσουκαλά ή τον κ. Τσακαλώτο με τις μετοχές στο Ελντοράντο του χρυσού, προσπερνούν καθημερινά μπροστά από τους κλοσάρ της πλατείας Κουμουνδούρου για να μπουν στα γραφεία του κόμματος! Όση σημασία έδιναν οι επιζώντες επί κατοχής, προσπερνώντας βιαστικά τους νεκρούς των πεζοδρομίων για να πάνε σπίτι τους, άλλη τόση σημασία δίνουν πολλοί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους αστέγους που βρίσκονται δίπλα από την είσοδο των γραφείων του κόμματος.
astegoi2
Με την μόνη διαφορά ότι επί κατοχής όλοι ζούσαν στην φτώχεια και προσπαθούσαν να σώσουν την ζωή τους από τους κατακτητές. Σήμερα, οι εκπρόσωποι του κόμματος που θα κληθεί να μας κυβερνήσει είναι όλοι τους φραγκάτοι!
astegoi3
Θυμάστε το «Κορίτσι με τα σπίρτα»; Κάπως έτσι θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα για τους 4-5 Έλληνες κλοσάρ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στο ανυπόφορο κρύο της νύχτας, με τη θερμοκρασία να φλερτάρει με τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, οι άστεγοι χτυπούν το στήθος τους ή χοροπηδούν στο πάτωμα για να μπορέσουν να κλέψουν λίγες ανάσες ζωής και να ξεγελάσουν το σώμα τους με την ζέστη που προκαλεί στις φλέβες η γρήγορη κυκλοφορία του αίματος. Ανάμεσά τους κι ένας 80χρονος. Ο Ανδρέας ή… «Κανένας» όπως προτιμά να συστήνεται!
Δείτε την …περιουσία του με φόντο τη ζεστή φωλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα υποτυπώδες παράπηγμα από σακκούλες όπου μέσα στοιβάζονται μερικές κουβέρτες. Ένα μπιτόνι με νερό, ένα καφάσι σκεπασμένο με διπλωμένο χαρτόκουτο, ένα σκουπόξυλο που χρησιμεύει ως μπαστούνι για τον γέροντα κλοσάρ, είναι τα περιουσιακά του στοιχεία! Ξύλο και πέτρες συγκρατούν από το φύσημα του ανέμου μια μαύρη νάιλον σακούλα όπου μέσα στριμώχνονται 2-3 ρουχαλάκια του ηλικιωμένου άστεγου.
Οι βουλευτές του κόμματος της …αριστεράς και της προόδου θα περάσουν γιορτινές μέρες με την οικογένειά τους οργανώνοντας την προεκλογική τους καμπάνια και τις ψήφους που θα πάρουν για να εκπροσωπήσουν τον λαό και στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο!
astegoi6
Δείτε τον ψηλό, 80χρονο λεβεντόγερο. Δεν ήθελε να βγει σε κανένα πλάνο διότι έχει αξιοπρέπεια αλλά …φοβάται και τους γιους του! Η ντροπή και ο φόβος τον συντροφεύουν στη δύση της ζωής του αλλά πάνω απ’ όλα τον διακρίνει απαράμιλλη γενναιότητα κι αξιοπρέπεια. «Ουστ από’δω» λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ όταν τον ρωτήσαμε αν δέχεται κάποια βοήθεια από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
astegoi3
«Δεν καταδέχομαι καμία βοήθεια από αυτούς», λέει ο « Κανένας» με βροντερή φωνή. Εδώ, τον βλέπουμε να προσπαθεί κάτι να συμμαζέψει με το σκουπόξυλο. Ο άνθρωπος αυτός, όπως μας είπε, κάποτε ήταν στην αντικατασκοπεία και είχε δύο σπίτια τα οποία όμως του τα δήμευσαν.
Παρ’ όλα αυτά, για το ότι είναι άστεγος δεν ρίχνει ευθύνη σε κανέναν παρά στον ίδιο τον εαυτό του: «Αυτοτιμωρούμαι» λέει, «για το ότι απέτυχα να φτιάξω μια καλύτερη Ελλάδα»! Ποιος από τους εκπροσώπους μας στην βουλή θα είχε την γενναιότητα να εκστομίσει τέτοιες κουβέντες; Ο Βενιζέλος ή ο Σαμαράς;
astegoi4
Ένα πιάτο φαί από το συσσίτιο της Εκκλησίας ή του Δήμου κι ένα μπουκαλάκι νερό πάνω στο διπλωμένο χαρτόκουτο, περιμένουν τον 80χρονο «Κανένα» για να ξεγελάσει την πείνα του. Οι κουβέρτες και κανα’ δυο παλτά έχουν στοιβαχτεί στο παγωμένο παγκάκι όπου πάνω σε αυτό ξαπλώνει ο λεβεντόγερος.
Αυτή είναι η απέναντι από τον 80χρονο, «γωνιά» των άλλων Ελλήνων αστέγων. Το πρωί απουσιάζουν από τον χώρο, τριγυρνώντας γύρω από την πρωτεύουσα και προσπαθώντας να μαζέψουν ό,τι μπορούν από βοήθεια. Κάποιοι από αυτούς ανήκουν στο χώρο των ναρκομανών.
Το απόγευμα επιστρέφουν για να κουρνιάσουν τον πόνο και την μοναξιά τους κάτω από λίγες κουβέρτες και μαξιλάρια. Με αυτά τα «εφόδια» θα ξεγελάσουν και το κρύο της νύχτας για να έρθει πάλι η αυριανή μέρα. Έτσι θα περάσουν και τα Χριστούγεννα που όμως μοιάζουν πιότερο με ατελείωτο Γολγοθά μέχρι την τελική σταύρωση! Μεγάλες νάιλον σακκούλες, χαρτόκουτα διπλωμένα, κουβέρτες και σκουπόξυλα, «στερεώνουν» την… περιουσία τους. Φαντασθείτε τι γίνεται σε μεγάλους αέρηδες ή όταν η καταιγίδα σαρώνει τα πράγματά τους. Ιώβειο μαρτύριο! Μπορούν να μας πουν τίποτε οι …γείτονές τους Συριζαίοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου