Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ...ΣΕΡ ΕΛΛΗΝΑ! ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ!

Η ΜΟΝΗ ΟΡΘΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ... ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΕ ΞΕΦΩΤΟ!!

Η ΜΟΝΗ ΟΡΘΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ... ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΕ ΞΕΦΩΤΟ!!
ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΣΕΡ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ –

Βασίλειος Μαρκεζίνης:
ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!- Διότι μέχρι σήμερα με τα μικροπολιτικά μας , τις λαμογιές μας τα κάναμε μπάχαλο, αν όχι τελείως …σκατά (και σόρυ)!

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ:
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου
σας προσκαλούν στη διάλεξη που θα δώσει
ο Ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης
με θέμα: «Νέα Ελλάς, Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι»
με αφορμή την έκδοση των νέων βιβλίων του από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ:
Η Κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό
& Η Ελλάδα στον Κατήφορο
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 στις 18:30
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου «Δημήτριος Καλλιέρης»,
Αλέκου Παναγούλη 13, πλατεία Αγίου Δημητρίου (είσοδος ελεύθερη)
Μετ' εξαιρέτου τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Π.Κ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Αντώνιος Καραμπούλας Νικόλαος Ι. Μελετίου

Ο Καθηγητής Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης έχει διδάξει στα πανεπιστήμια του Καίμπριτζ, του Λονδίνου και της Οξφόρδης, καθώς και στα πανεπιστήμια Παρισίων I και II, Λέιντεν, Μονάχου, Σιένας, Ρώμης, Γάνδης, Κορνέλ (Νέα Υόρκη), Αν Άρμπορ (Μίσιγκαν), Αθηνών και Ώστεν (Τέξας). Είναι μέλος των εθνικών Ακαδημιών των Αθηνών, του Βελγίου, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Ρώμης, καθώς και μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Δικαίου. Μέχρι σήμερα, έχει γράψει σαράντα τέσσερα βιβλία στους τομείς του Δικαίου, της Γεωπολιτικής, της Τέχνης και της Ψυχοβιογραφίας, πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά, τα Γερμανικά, τα Ιταλικά, τα Ελληνικά και τα Κινεζικά. 

Παρακολουθήσαμε κι αποθαυμάσαμε τη διάλεξη του Βασίλη Μαρκεζίνη…Είναι ο μόνος με στρογγυλή πολιτική σκέψη που σκιαγραφεί το δράμα της σημερινής Ελλάδας, χωρίς φυσικά, ως σοφός, να παραλείπει να δίνει λύσεις εφικτές. 
Τον τελευταίο καιρό ο Βασίλης Μαρκεζίνης, αναλώνετε σε διαλέξεις καθ΄άπασαν την χώρα, όπου προσκαλείται… Σκέτος βομβαρδισμός απανταχού της χώρας … για να στείλει το δικό του μήνυμα προς τους χειμαζόμενους κι αδρανούντες ΄Ελληνας. Αποσπά μόνον θαυμασμό! 

΄Οχι… δεν αποβλέπει ο ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ σε κόμμα, Δεν είναι δυνατόν ένας Βασίλης Μαρκεζίνης να περιέλθει στο βόρβορο του κομματικού ανταγωνισμού .
ΛΕΕΙ:
 Τα λέω όλα εδώ και 8 χρόνια ..Αδιαφορούν. Για την ακρίβεια με βρίζουν. Δεν πειράζει.. Θα συνεχίσω να λέω αυτά που θεωρώ ως ορθότερα για να βγει η Ελλάδα από την παγίδα και την τελική καταστροφή …Κι ας με βρίζουν!”, παρατήρησε χαρακτηριστικά χθες, μη αποκρίπτοντας την πικρία του , όχι γιατί προσδοκά κάποια αξιοποίησή του στα δημόσια τεκταινόμενα με πρωταγωνιστές φούσκες-φελούς επαγγελματίες πολιτικούς που ουδέποτε έχουν δουλέψει στη ζωή τους, που ούτε μια επιτυχία έχουν στη ζωή τους…
Στο στόχαστρο του κ. Μαρκεζίνη, είναι σταθερά ο Σημίτης και ο ολετήρας Γιωργάκης Παπανδρέου. 

Ως γνωστόν στα τελευταία δύο χρόνια κυκλοφορούν δημοσιεύματα , άλλοτε ότι θα γίνει ενωτικός ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ κι άλλοτε Πρόεδρος της δημοκρατίας… 
Και οι δύο εκδοχές δεν ακουμπάνε όμως στη σοφία του… Διότι για να γίνει πρωθυπουργός …δεν γουστάρει υπουργούς τυχοδιώκτες… αλλά πετυχημένους μπίζνεσμεν… ΤΕΛΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του παλαιοκομματικού σκηνικού… Ως για πρόεδρος Δημοκρατίας , ο σοφός Μαρκεζίνης… δεν θα μπορούσε να παίζει τον διακοσμητικό καραγκιόζη τύπου Παπούλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου