Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ ..ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ..
ΕΦΥΓΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ...

«ΕΦΥΓΕ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»

Στα πρωτοσέλιδα του κόσμου ο θάνατος του «Μαντίμπα»

Η εικόνα του «Μαντίμπα», όπως αποκαλούσαν χαϊδευτικά οι Νοτιοαφρικανοί, τον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών, έχοντας δώσει έναν μεγάλο αγώνα για την ειρήνη, την εξάλειψη του ρατσισμού και των διακρίσεων, είναι το πρωτοσέλιδο του παγκόσμιου Τύπου.

Στα πρωτοσέλιδα του κόσμου ο θάνατος του «Μαντίμπα»
Φωτογραφίες από στιγμές της ζωής του, ιστορικές φράσεις, αλλά και εγκώμια στολίζουν τους τίτλους του συνόλου των διεθνών εφημερίδων.
«Αγωνιστής, κρατούμενος, ειρηνοποιός» Νέλσον Μαντέλα (1918 - 2013) , είναι ο τίτλος του εξωφύλλου στο περιοδικό Time.

«Το να είσαι ελεύθερος δεν είναι μόνο να αφαιρέσεις από κάποιον τις αλυσίδες του, αλλά να ζεις με έναν τρόπο που σέβεται και να ενισχύει την ελευθερία των άλλων» , η φράση αυτή του Μαντέλα και η φωτογραφία του απαρτίζουν το πρωτοσέλιδο του Independent.
«Η εμβληματική φιγούρα του αγώνα της Αφρικής για ελευθερία και ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρική έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών», γράφει ο Guardian
«Ο θάνατος ενός Κολοσσού. Ο Μαντέλα, ο γίγαντας που δίδαξε στον κόσμο τη σημασία της συγχώρεσης, πέθανε στα 95 του χρόνια», γράφει η Daily Mail.
«Νεκρός ο Μαντέλα. Ο μαχητής κατά του Απαρτχάιντ έχασε την τελευταία μάχη του», στο εξώφυλλο της Sun.
«Εφυγε ο Μαντέλα. Ο κόσμος θρηνεί τον ήρωα του Απαρτχάιντ που έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του σε ηλικία 95 ετών», αναφέρει η Mirror.
Την υψωμένη γροθιά του «Μαντίμπα» σε ασπρόμαυρο φόντο φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της η πορτογαλική Publico.
«Κανείς δεν γεννήθηκε να μισεί τον άλλον επειδή το χρώμα του δέρματός του ή τις πεποιθήσεις του ή τη θρησκεία. Οι άνθρωποι πρέπει να μαθαίνουν να μισούν, και αν μπορούν να μαθαίνουν να μισούν, μπορούν να διδαχθούν και να αγαπούν. Η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην καρδιά του ανθρώπου παρά το αντίθετό του», η φράση του Μαντέλα από το βιβλίο του «Long Walk to Freedom», στο πρωτοσέλιδω των Times.
«Ο θάνατος ενός γίγαντα», γράφει η USA Today, ενώ η Wall Street Journal αφιερώνει κομμάτι της πρώτης της σελίδας στο σύμβολο της Ν. Αφρικής με μία φωτογραφία, το όνομά του και τις δύο χρονολογίες, της γέννησης και του θανάτου του.
Η φωτογραφία του Νέλσον Μαντέλα σε μαύρο φόντο και οι δύο χρονολογίες δεσπόζουν στην πρώτη σελίδα των New York Times.
«Πέθανε ο θεραπευτής ενός έθνους», γράφει στον τίτλο της η Washington Post.
«Το έθνος θρηνεί. Η Νότια Αφρική έχασε το μεγαλύτερο γιο της, καθώς ο Μαντίμπα έφυγε στα 95 του», γράφει στο εξώφυλλό της η Pretoria News.
Η Η.Ν.Α υποκλίνεται μπρος τη σωρό του μεγάλου αυτού ανθρώπου της black Αφρικής !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου