Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ...

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΗΤΕΡ Ο' ΤΟΥΛ!

Ο διάσημος ιρλανδός ηθοποιός Πίτερ Ο' Τουλ, ο αξέχαστος αντισυνταγματάρχης Τόμας Έντουαρντ Λόρενς - στην ταινία «Λόρενς της Αραβίας» (1962) -, απεβίωσε... σε ηλικία 81 ετών. Το θάνατο του ηθοποιού ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο ατζέντης του, όπως μεταδίδει το BBC. 
Ο Πίτερ Ο' Τουλ, ο οποίος τον Ιούλιο του 2012 είχε ανακοινώσει πως έφτασε η στιγμή να αποχαιρετίσει το θέατρο και τον κινηματογράφο, πρόσφατα επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη.
 

Τα βραβεία και το μοναδικό ρεκόρ Ο Πίτερ Ο' Τουλ στην καριέρα του

 Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ένα Βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και ένα Βραβείο Έμμυ. Κατείχε ένα μοναδικό ρεκόρ αφού δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου, παρότι προτάθηκε οκτώ φορές. Το 2003, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών τον τίμησε με τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά του στον κινηματογράφο.

«Είναι καιρός για μένα να σταματήσω. Να απομακρυνθώ από τη σκηνή και τον κινηματογράφο. Δεν έχω πια την αντοχή και δεν θα την έχω ξανά. Η επαγγελματική ζωή μου ως ηθοποιού - στην οθόνη και τη σκηνή - μου έφερε τη στήριξη του κοινού, τη συναισθηματική άνθηση και τις υλικές ανέσεις. Πιστεύω ότι καθένας πρέπει να αποφασίζει ο ίδιος πότε είναι καιρός να σταματήσει. Γι’ αυτό αποχαιρετώ το επάγγελμα, με στεγνά μάτια και με μια βαθιά ευγνωμοσύνη» είχε δηλώσει τον Ιούλιο του 2012 ο Ο' Τουλ...Χθες , ο σπουδαίος αυτός Ιρλανδος αποχαιρέτησε και τη ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου