Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΚΑΒΑΛΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! ΜΩΡΕ ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΙ!

Θέλουν «μοιρασιά» των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ κυβέρνηση και ΔΗΜΑΡ

ΜΑΝΑΛΗΣ-ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΕ!
«Προίκα» περίπου 1.200 προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ, σε δύο δόσεις, και με διαφορετικά κριτήρια, σε εποχής σαρωτικής ανεργίας, θα έχουν οι συναρμόδιοι υφυπουργοί, Σίμος Κεδίκογλου και Παντελής Καψής και τα δύο κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Στο εγχείρημα έχει χωθεί σφήνα και η ΔΗΜΑΡ, διαθέτοντας στελέχη που ενεπλάκησαν με περίεργες ιστορίες της ΕΡΤ στο παρελθόν. Το «Π» σήμερα παρουσιάζει το μεγάλο παιχνίδι με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ από το λουκέτο της εταιρείας , ως και σήμερα.

-Στις 11 Ιουνίου μέσα σε μια νύχτα απολύθηκαν περίπου 2.960 εργαζόμενοι. Εξ αυτών οι 2.660 ήταν μόνιμοι κι άλλοι περίπου 300 συμβασιούχοι.
-Οι μισθωτοί απολυμένοι, όπως αποκαλύψαμε την περασμένη Τρίτη στο www.typologies.gr σταμάτησαν να λαμβάνουν την αποζημίωση τους , αν και η νομοθεσία προβλέπει δίμηνες καταβολές. Η πρώτη έγινε μετά τον λουκέτο τον Ιούνιο και η δεύτερη και τελευταία τον Αύγουστο. Εκ τότε δεν υπάρχει καμία άλλη καταβολή δόσης.
-Η διάταξη που πέρασε στο φορολογικό νόμο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας Χ. Σταϊκούρας, ορίζει πως “ηκαταβολή των αποζημιώσεων αυτών θα γίνει τμηματικά σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Για τον υπολογισμό των παραπάνω αποζημιώσεων εφαρμόζεται η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του α.ν. 173/1967 (Α΄ 189) αποκλειστικά για εκείνο το προσωπικό που μέσα σε διάστημα τριών (3) ετών από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης, θα ασχοληθεί με οποιονδήποτε τρόπο ή με οποιουδήποτε είδους σύμβαση έργου ή εργασίας σε οποιονδήποτε φορέα της Γενικής Κυβέρνησης με εξαίρεση το προσωπικό που θα απασχοληθεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπο και με οποιουδήποτε είδους σύμβαση έργου ή εργασίας από τον Ειδικό Διαχειριστή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι τη σύσταση του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.)”.
-Οι συμβασιούχοι απολυμένοι της ΕΡΤ δεν έλαβαν αποζημίωση, καθώς παρείχαν έργο. Δεν είναι όμως βέβαιο πως έχουν πληρωθεί γι αυτό.
-Η συμφωνία Βενιζέλου-Σαμαρά για την ΕΡΤ, η οποία και έστειλε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην αντιπροεδρία, προέβλεπε πως στο προσωρινό σχήμα θα προσληφθούν 2.000 εργαζόμενοι.
-Για τη λειτουργία της «Δ.Τ.» μετά από διαγωνισμό, το υπουργείο Οικονομικών, προσέλαβε περίπου 600 εργαζόμενους, για δίμηνη εργασίας. Διαστρεβλώνοντας τη νομοθεσία περί ΑΣΕΠ, οι υπουργοί απέκτησαν το δικαίωμα να ανανεώνουν τις συμβάσεις του, για μέγιστο διάστημα 10 μηνών.
-Για τη λειτουργία της «Δ.Τ.» έγινε επίσης δεύτερος διαγωνισμός με 1.400 επιτυχόντες με σκοπό να ασκήσουν πίεση σε όσους βρίσκονταν εντός ΕΡΤ. Ως σήμερα δεν έχουν προσληφθεί. Τις τελευταίες μέρες κλήθηκαν ορισμένοι εργαζόμενοι στο Ραδιομέγαρο από τη συγκεκριμένη λίστα.
- Η κυβέρνηση, για την περίπτωση της ΝΕΡΙΤ δήλωσε πως συνολικά θα έχουν δουλειά περίπου 1.200 εργαζόμενοι. Εξ αυτών οι περίπου 600 θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, με διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί. Για τα προσόντα τους, η ΝΕΡΙΤ προχώρησε σε διαβούλευση. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων, οι προσλήψεις θα γίνουν από μηδενική βάση, δηλαδή δεν να ληφθεί, ευθέως υπόψη το μεσοδιάστημα εργασίας στη «Δ.Τ.»


- Οι άλλοι 600, που θα είναι μάλλον οι δημοσιογράφοι θα προσληφθούν με άγνωστες διαδικασίες, που θα καθορίσουν το Εποπτικό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο που έχουν επιλεγεί με έμμεσο τρόπο από την κυβερνητική τροπολογία. Η σύγκρουση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γίνεται για τις συγκεκριμένες θέσεις Κερδισμένοι είναι οι δημοσιογράφοι της ΔΗΜΑΡ που έχουν «στασίδι» στην ΕΡΤ από τα χρόνια του Πάνου Παναγιώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου