Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ :ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΠΟΜΑΚΟ... ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ... ΤΟΝ ΕΡΡΙΞΑΝ ΣΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΠΟΜΑΚΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!!

defencenet.gr Ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ; ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ  ΠΟΜΑΚΩΝ; 
alt
Την ίδια ώρα που ο τηλεμάγειρας πολυτελείας Δ.Σκαρμούτσος κοροϊδεύει τους πάντες και την "κοπανά" από την εθνική υποχρέωση να υπηρετήσει την θητεία του στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ένας Πομάκος δίνει μαθήματα εθνικής συνείδησης στον Σκαρμούτσο και στον κάθε Σκαρμούτσο που παραιτούνται του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ να υπεραπιστούν τη χώρα.
Νεαρός Πομάκος που η οικογένειά του ζει για δεκαετίες στο εξωτερικό (Γαλλία) παράτησε τα πάντα και ήρθε να καταταγεί στον Ελληνικό Στρατό, ενώ δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει!
Ο νεαρός Πομάκος που γεννήθηκε στη ξενιτιά, δεν μιλάει καθόλου ελληνικά, αλλά αντίθετα γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά και τουρκικά).
Θα μπορούσε να αποφύγει τη στράτευση στον ελληνικό στρατό, αφού δεν σκοπεύει να έρθει να μείνει στην Ελλάδα ή να αφήσει να περάσουν τα χρόνια (ώστε να μπορεί να απαλλαγεί ή να εξαγοράσει τη θητεία), όπως κάνουν διάφοροι τραγουδιστές, ηθοποιοί, γόνοι επιχειρηματιών και πολιτικών.
Εκείνος, όμως, είπε στην οικογένειά του πως είναι χρέος του να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό αφού οι Πομάκοι πρόγονοί του θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας.
Στην ερώτηση των δικών του ανθρώπων, πως θα υπηρετήσει αφού δεν γνωρίζει ούτε μία λέξη ελληνικά, εκείνος απάντησε πως θα μάθει ό,τι προλάβει πριν καταταγεί και τα υπόλοιπα σιγά – σιγά με τη συναναστροφή του με τους υπόλοιπους φαντάρους!
Οι μνήμες της οικογένειάς του είναι πολύ ζωντανές: Οι Πομάκοι παππούδες του έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας, αφού ο ένας σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο, στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο άλλος αργότερα στον αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο.
Εμείς εκφράζουμε το θαυμασμό μας για το νέο αυτό παιδί. Παράλληλα ας σκεφθούν πολλοί νέοι Πομάκοι πως ίσως και οι δικοί τους παππούδες θυσιάστηκαν για την Ελλάδα στους διάφορους πολέμους ή έπεσαν θύματα της Οθωμανικής θηριωδίας όταν οι Τούρκοι κατέκτησαν τα Βαλκάνια και τα βουνά της Ροδόπης, σκοτώνοντας τους προγόνους μας και κακοποιώντας τα κορίτσια μας (βλ. τους Πομάκικους χορούς τους Ζαλόγγου, τα Μόμτσκι Κάμεν).
Επίσης, να τους θυμίσουμε ότι από τους πρώτους που επαναστάτησαν εναντίον του Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ), ήταν ένας Πομάκος ήρωας, ο Γκιαούρ Ιμάμ στην περιοχή της Μπίγκα (βυζ. Πηγές). Δεν είναι ντροπή να λες ότι είσαι Πομάκος, αντίθετα είναι μεγάλη ευτυχία! Ντροπή είναι να είσαι γενίτσαρος και να ξεπουλάς τη μνήμη των παππούδων σου από φόβο ή για λίγες τουρκικές λίρες!


ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΑΡΑΣΗΜΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΕΞ Κ. ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

desk agioritikovima

altΤο Παράσημο του Ανώτατου Ταξιάρχη, απένειμε σήμερα το πρωί στον ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκο Γεροντόπουλο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.Θεόδωρος Β'.
Η απονομή έγινε μετά την Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο Ι.Ν.του Αγίου Σάββα, επ' ευκαιρία της Γενεθλίου εορτής του Πατριάρχη.
Ο κ.Γεροντόπουλος εμφανώς συγκινημένος αρκέστηκε να τονίσει:
"Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μου έχει γίνει στην ζωή μου, ταράστια για τα ελάχιστα που έχει προσφέρει και ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου τον Μακαριότατο.
Εύχομαι, επειδή σήμερα είναι και τα γενέθλια του, να τον έχει ο Θεός καλά, γερό και δυνατό, για να συνεχίσει το τεράστιο έργο του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και σε όλη την Αφρική. Για το καλό του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού".
Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δέχθηκε τις ευχές του Υφυπουργού Εξωτερικών, του Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο Χριστόδουλου Λάζαρη, του Γενικού Προξένου στην Αλεξάνδρεια Χρήστου Καποδίστρια, της Κύπριας Ευρωβουλετού Ελένης Θεοφάνους, του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Γιάννη Σιόκα και πλήθους πιστών που είχαν ταξιδέψει ακόμα και απ' την Ελλάδα για να παραβρεθούν στα εγκαίνια των δύο Μουσείων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου