Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΜΜ.Ε ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΙΕΡΈΑΣ... Έτσι εις πείσμα Ιεραρχών που λοιδωρούν τα Μ.Μ/Ε

T«Ο νούμερο 2» του ALPHA έγινε Παπάς!Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης εκτός από την κοσμική του ιδιότητα, διατηρεί και αυτή του ιερέα.

Το φαινόμενο ιδιώτες να χειροτονούνται ιερείς δεν είναι σπάνιο. Πριν λίγες μέρες , δημοσιεύσαμε έκκληση του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης να προσέλθουν όσοι ιδιώτες θέλουν να χρησθούν και κληρικοί χωρίς να χάσουν την ιδιότητα που έχουν σήμερα... Δηλαδή, δεν χρειάζεται να κυκλοφορούν με ράσα, παρά μόνον όταν εκτελούν εκκλησιαστικά καθήκοντα...
Εδώ με τον διευθύνονται Σύμβουλο του τηλεοπτικού σταθμού υπάρχει μια απορία... Γιατί κατέφυγε, στη ρουμανία, ό εν λόγω... για να  χειροτονηθεί, όταν  η ίδια δυνατότητα υπάρχει στην Ορθοδοξία της Ελλάδας...;
Να πούμε κάτι πονηρόν;... Βλάχος είναι; ( αν και το όνομά του προσιδεάζει σε νησιώτη ) Διότι ως γνωστόν οι Ρουμάνοι στα 1949, εκμεταλλευόμενοι του βλάχους της Ελλάδας ...θέλησαν ανοήτως να τους εμφανίσουν ως... ρουμανικής καταγωγής (Μοδοβλαχία γαρ...)και δημιούργησαν κίνημα για τη σύσταση ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟΥ ΒΛΑΧΩΝ στη Θεσσαλία... Αλλά το παραμύθι τους δεν φτούρησε.. και σπάσανε δια παντός τα μούτρα τους!
Μήπως τώρα δια της χειροτονίας του μιντιάρχη, υπάρχει κάποιο άλλο βλαχικο-ρουμάνικο πλάνο; Ρωτάμε:
Πάντως η χειροτονία του είναι καλό σημάδι κι ευχόμαστε στον  συνάδελφο ..καλή σποριά...! 

Μόνο όσοι γνωρίζουν καλά τα εκκλησιαστικά δρώμενα ήξεραν ότι το προηγούμενο καλοκαίρι ο διευθύνοντας σύμβουλος του τηλεοπτικού ομίλου του ALPHA, Δημήτρης Φουρλεμάδης, μετέβει στη Ρουμανία προκειμένου να χειροτονηθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανδρέα Βλάσση στην εφημερίδα REAL, ο κ. Φουρλεμάδης κυκλοφορεί στη δουλειά του ως λαϊκός χωρίς να φοράει ράσα -δικαίωμα που του δίνει το γεγονός ότι ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι δεν ανήκει σε κάποια μητρόπολη και λειτουργεί όποτε και όπου ο ίδιος θελήσει, αρκεί να έχει τη σύμφωνη γνώμη του οικείου μητροπολίτη.

Έτσι ακριβώς συνέβη το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στην εκκλησία του Οσίου Ποταπίου, που βρίσκεται στο ομώνυμο μοναστήρι στο Λουτράκι. Ο μητροπολίτης Κορίνθου προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Κάτω Δουνάβεως κ. Κασιανό από το Πατριαρχείο Ρουμανίας και συλλειτούργησε ο πατήρ Δ. Φουρλεμάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου