Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ...ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ...ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ, ΤΙΣ ΣΑΡΑΝΤΑΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΔΥΟ ΕΙΚΟΣΑΡΕΣ... ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ...ΚΟΥΚΟΥ, ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ,

ΔΥΟ ΓΑΡΓΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ... ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ:...ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ... ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ...ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΤΑ ...ΚΕΦΑΛΙΑ...Όλα τα κεφάλια!

1ον Γιατί οι σαραντάρες είναι περιζήτητες στους άνδρες...


2ον Τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ..
gynaika 40Οι γυναίκες που πλησιάζουν τα 40 αλλά αναζητούν ακόμα τον «πρίγκηπα» της ζωής τους δεν πρέπει να κυριεύονται από άγχος διότι έχουν πολλά χαρίσματα να προβάλλουν. Άλλωστε οι άνδρες ξέρουν πολύ καλά τα τέσσερα πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι σαραντάρες σε σύγκριση με τις εικοσάρες.
1. Κάνουν καλύτερο σεξ. Σίγουρα στα 20 χρόνια υπάρχει μεγαλύτερος ενθουσιασμός για σεξ από την πλευρά της γυναίκας αλλά η συχνότητα δεν είναι το παν. Κοντά στα 40, υπάρχει η
συνειδητοποίηση αυτού που τελικά αρέσει στη γυναίκα. Σ’ αυτήν την ηλικία, οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και συγχρόνως είναι πολύ πιο ώριμες. Γνωρίζουν καλύτερα τι λειτουργεί και τι όχι, δεν είναι τόσο ντροπαλές, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και αυτό είναι ανταποδοτικό για τον άντρα.
2. Έχουν «ποιότητα». Κοντά στα 40 η γυναίκα είναι πιο ποιοτική και αναζητά πιο ουσιώδη πράγματα στη ζωή της. Έχει πιο συγκεκριμένους στόχους, είναι πιο συνειδητοποιημένη χωρίς πολλές συναισθηματικές εξάρσεις και ξαφνικά ξεσπάσματα και σίγουρα προσφέρει ασφάλεια στον σύντροφό της. Αυτό επιβεβαιώνει τον άνδρα και έχει αφροδισιακή επίδραση πάνω του!
3. Είναι «εξηγημένες». Τα κόλπα που σκαρφίζονται οι νεαρές γυναίκες για το πώς θα «ψήσουν», ένα άνδρα, το παιχνίδι της δύσκολης, η πρόκληση της ζήλιας και άλλες τέτοιες συμπεριφορές δεν υπάρχουν πια, κάτι που εκτιμούν αφάνταστα οι άνδρες. Τα ξεκάθαρα πράγματα είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της ηλικίας που κάνουν καλύτερη την επικοινωνία με τον άνδρα. Οι συνεννοήσεις γίνονται πιο εύκολα και γρήγορα χωρίς ατέρμονες συζητήσεις, παρεξηγήσεις και επεξηγήσεις, οι οποίες τελικά δημιουργούν μια «ξενέρωτη σχέση».
4. Δεν είναι ασφυκτικές. Ανάμεσα στα 30 και 40 η γυναίκα έχει αποκτήσει κάποιο κοινωνικό κύκλο, έχει χαράξει επαγγελματική πορεία και έχει ανακαλύψει διάφορα χόμπι για να περνά δημιουργικά το χρόνο της. Αυτό σημαίνει και ότι ο άνδρας δεν νιώθει ασφυξία από τη γυναίκα η οποία σε μικρότερη ηλικία του ζητά να αφιερώνει πολλές ώρες γι’ αυτήν. Η ελευθερία είναι αφροδισιακό στοιχείο για τον ανδρικό πληθυσμό αλλά και αναζωογονητικό για τη σχέση. 

2ον -Τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ

sexΟι περισσότερες γυναίκες θέλουν να πιστεύουν ότι οι άνδρες είναι αυτοί που πάντα κάνουν λάθος στα ζητήματα του σεξ. Όμως Αμερικανοί ειδικοί στο σεξ και στις σχέσεις λένε πως οι άντρες δεν είναι οι μόνοι που κάνουν σοβαρά λάθη στο σεξ, όπως αρέσκονται να πιστεύουν οι γυναίκες. Έχουν και οι γυναίκες ένα μεγάλο μερτικό στις εσφαλμένες αντιλήψεις και αντιδράσεις. Να ποια είναι τα έξι πιο συνηθισμένα λάθη των γυναικών όσον αφορά το σεξ:

1. Περιμένουν πάντα από τον άντρα να κάνει το πρώτο βήμα.

Πολλές γυναίκες διστάζουν να εκδηλώσουν την ερωτική επιθυμία τους, για να μη θεωρηθούν πιεστικές ή «επιθετικές». Ωστόσο, ο δρ Λες Πάροτ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Seattle Pacific και συγγραφέας πολλών βιβλίων για το σεξ, εκτιμά πως το να περιμένουν πάντα από τον άντρα το πρώτο βήμα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν στο σεξ.
«Οι περισσότεροι άντρες δυσφορούν όταν πρέπει πάντοτε αυτοί να αρχίζουν το ερωτικό παιχνίδι, διότι αισθάνονται ότι δημιουργείδυσαρμονία στην ερωτική πλευρά της σχέσης τους», λέει. «Επιπλέον, από κάποια στιγμή και μετά αρχίζουν να νιώθουν πως δεν προσελκύουν ερωτικά τη σύντροφό τους». Το λάθος αυτό το γυναικών οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες περιμένουν πριν ακόμα αρχίσει μια σχέση να “κυνηγηθούν” από τον άνδρα. Πράγματι, στο ερωτικό παιχνίδι είθισται  η γυναίκα δίνει το “κάλεσμα” και ο άνδρας κάνει την “πρώτη κίνηση” προς τη γυναίκα. Αφού συναφθεί η σχέση, η γυναίκα από κεκτημένη ταχύτητα συνεχίζει να περιμένει την “πρώτη κίνηση” από τον άνδρα. Μόνο που τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το ερωτικό παιχνίδι τώρα επιβάλλει στην γυναίκα όχι μόνο να “καλεί” αλλά και να “κινείται”. Κάποιες γυναίκες το έχουν αντιληφθεί αυτό, όπως και το γεγονός ότι αυτές είναι πλέον που δημιουργούν την “ερωτική ατμόσφαιρα” σπίτι, πολλές όμως όχι.
Η λύση είναι απλή: Κάνετε εσείς το πρώτο βήμα χωρίς να θεωρείται ότι αυτό είναι δουλειά του άνδρα. Είναι πιθανό να ανακαλύψετε επίσης πως θα περάσει η ερωτική σας ζωή σε ένα νέο επίπεδο ικανοποίησης, κατά την ειδικό σε θέματα σεξουαλικότητας δρα Ρουθ Γουέστχαϊμερ, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και λέκτορα στα πανεπιστήμια Γέιλ και Πρίνστον.

2. Ανησυχούν για την εμφάνισή τους.

Το να ανησυχεί μια γυναίκα για την εμφάνισή της στη διάρκεια του σεξ την εμποδίζει να το απολαύσει και έτσι καταστρέφει την ερωτική επαφή. Κι αυτό το λάθος γίνεται επειδή η εμφάνιση της γυναίκας είναι σημαντική κατά τη διάρκεια της σχέσης στην αρχή. Στο γάμο όμως τα πράγματα αλλάζουν και η υπερβολική ενασχόληση με την εμφάνιση γίνεται μειονέκτημα. Ο άνδρας “ξενερώνει” όταν βλέπει τη γυναίκα του να κάθεται με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη, κάτι βέβαια που δεν τον απασχολούσε όταν η σχέση περιοριζόταν στα εβδομαδιαία ραντεβού.
«Όταν κάνουμε σεξ, η μόνη μας έγνοια πρέπει να είναι η απόλαυση που αποκομίζουμε», λέει η δρ Γουέστχαϊμερ. Και ο δρ Πάροτ προσθέτει: «Οι άντρες θέλουν από τις συντρόφους τους να “αφήνονται” στο σεξουαλικό παιχνίδι, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί όταν εκείνες αγωνιούν για την εμφάνισή τους». Από την πλευρά της, η δρ Έλεν Φίσερ, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς, λέει πως ούτως ή άλλως οι άντρες δεν δίνουν σημασία τουλάχιστον στα μισά απ’ όσα απασχολούν τις γυναίκες.
«Οι άντρες είθισται να έλκονται από τις γυναίκες που είναι γεμάτεςζωντάνιαυγεία και νεανικότητα», λέει. «Είναι ένας εξελικτικός μηχανισμός που λειτουργεί υποσυνείδητα μεν, αλλά υπάρχει ακόμα. Αντί λοιπόν να ασχολείται μια γυναίκα με το σχήμα της μέσης και των γοφών της, προτιμότερο είναι να ασχοληθεί με την ενεργητικότητα, τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον της για τον σύντροφό της». Η υπερβολική ενασχόληση της γυναίκας με την εμφάνιση έχει τελικά αρνητικό αντίκτυπο στην σεξουαλική ζωή του ζευγαριού στην περίπτωση που υπάρχει συμβίωση.

3. Νομίζουν ότι το σεξ είναι καθαρά σαρκικό για τους άντρες.

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι ότι άνδρες ενδιαφέρονται για το σεξ περισσότερο από τις ίδιες. Δεν έχουν άδικο. Ο άντρας πράγματι είναι πιο “σεξοκεντρικός” ενώ η γυναίκα έχει μια “ευρύτερη” αντίληψη. Όμως πρέπει να ξέρουν ότι το σεξ είναι κι αυτό ένα είδος αγάπης.
«Το σεξ είναι εξίσου σημαντικό για τα δύο φύλα και οι γυναίκες δεν πρέπει να υποτιμούν τους άντρες πιστεύοντας ότι δεν περικλείει συναισθηματισμό γι’ αυτούς», λέει η δρ Γουέστχαϊμερ. Πολυάριθμες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει πως άντρες και γυναίκες απολαμβάνουν καλύτερα το σεξ στο πλαίσιο μιας στενής, μονογαμικής σχέσης, συνηγορεί ο δρ Πάροτ.  Και προσθέτει ότι, βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, «αυτοί που απολαμβάνουν περισσότερο και συχνότερα το σεξ είναι τα παντρεμένα ζευγάρια ή όσα συμβιώνουν – και αυτό λέει πολλά για τις ανεπάρκειες του περιστασιακού σεξ».
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν η δρ Φίσερ και οι συνεργάτες της, διαπίστωσαν πως το 50% των γυναικών και το 52% των ανδρών που κάνουν σεξ με περιστασιακούς ερωτικούς συντρόφους, κατά βάθος ελπίζουν ότι θα δημιουργήσουν μαζί τους μακροχρόνια σχέση – και το ένα τρίτο τελικά την αρχίζει.
Τί σημαίνει αυτό το εύρημα; «Ότι ποτέ δεν πρέπει μια γυναίκα να πιστεύει ότι οι άντρες δεν είναι ρομαντικοί», απαντά η δρ Φίσερ. «Συχνά είναι πολύ πιο ρομαντικοί από τις γυναίκες».

4. Πιστεύουν ότι οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ.

Μπορεί οι περισσότεροι έφηβοι και είναι έτοιμοι και πρόθυμοι σχεδόν κάθε φορά, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους άντρες, τονίζει η δρ Φίσερ.
«Μπορεί να σοκαριστούν οι γυναίκες, αλλά όπως εκείνες δεν είναι πάντοτε έτοιμες για σεξ, έτσι δεν είναι και εκείνοι. Και όπως εκείνες δεν αγαπούν λιγότερο τους άντρες τους επειδή δεν θέλουν όλη την ώρα να κάνουν σεξ, έτσι κι αυτοί δεν τις απορρίπτουν όταν δεν έχουν όρεξη για σεξ», λέει.
«Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η ανασφάλεια των γυναικών», προσθέτει.

5. Δεν λένε τι τους αρέσει.

Οι περισσότερες γυναίκες δεν μιλούν ευθέως για το σεξ, για το τι τους αρέσει στη διάρκειά του και τι όχι, ακόμα κι όταν βρίσκονται πολλά χρόνια σε σχέση με τον ίδιο άντρα, κατά τον δρα Πάροτ. Ωστόσο, η τακτική αυτή τις εμποδίζει να έχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση.
«Οι γυναίκες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά τις ερωτικές τους επαφές», συνηγορεί η δρ Γουέστχαϊμερ. «Αν η γυναίκα δεν απολαμβάνει όσα κάνει με τον άντρα, δεν μπορεί να έρθει σε οργασμό – και εκείνος δεν μπορεί να μαντεύει τι της αρέσει και τι όχι».
Τα καλά νέα, προσθέτει, είναι πως οι άντρες κατά κανόνα θέλουν πάρα πολύ να ικανοποιήσουν τη σύντροφό τους.
«Το κλειδί είναι να εκφράσουν όσα νιώθουν με τρόπο που δεν θα πληγώσει τον εγωισμό του άντρα – και εκείνος θα εκτιμήσει τα σχόλιά τους και πιθανότατα θα τα λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν», λέει η δρ Φίσερ.

6. Συγχύζονται όταν εκείνος προτείνει κάτι νέο.

Όταν ένα ζευγάρι είναι καιρό μαζί, φυσικό είναι να θελήσει κάποια στιγμή ο άντρας να «τονώσει» λίγο τα πράγματα με κάτι νέο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την σύντροφό του: απλώς θέλει να βάλει λίγο «αλατοπίπερο» στο κρεβάτι.
«Μην παίρνετε προσωπικά κάθε αίτημα για μια νέα στάση στο σεξ», συνιστά ο δρ Πάροτ. «Ούτε να αισθάνεστε υποχρεωμένες να πείτε “ναι”. Αν σας προτείνει κάτι που αισθάνεστε ότι υπερβαίνει την ηθική σας, αρνηθείτε και εξηγήστε τους λόγους.
»Αν το αίτημά του απλώς σας αιφνιδιάσει και αρχικά σας προκαλέσει ενόχληση, προσπαθήστε να μην αντιδράσετε με υπερβολικό τρόπο. Πείτε απλώς ότι θέλετε λίγο χρόνο για να το σκεφθείτε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου