Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΤΟ ΣΔΟΕ-ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ!
--ονοματάκια όμως δεν δίνουν!

 Γνωστός εργατολόγος της Αθήνας, ο οποίος είχε παλαιότερα συχνή παρουσία (ακόμα και τραγουδώντας) σε τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και εμπλοκή σε πολιτικοοικονομική υπόθεση-σκάνδαλο, φαίνεται ότι....
έπεσε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ, καθώς από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή του έσοδα ύψους 6.992.000 ευρώ, που είχε... ξεχάσει να τα δηλώσει στην Εφορία. Αντίστοιχα, στην ίδια παράβαση της απόκρυψης εσόδων υπέπεσε ένας δικηγόρος στον Πειραιά, ο οποίος εμφανίζεται με αδήλωτα έσοδα ύψους 3.470.000 ευρώ, και ένας χειρουργός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δεν δήλωσε εισόδημα 2.110.000 ευρώ. 



Από τους υπόλοιπους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ τον Μάιο, ξεχωρίζουν τρεις επιχειρήσεις από τη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων η μία ήταν ΠΑΕ, οι οποίες εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 10.623.000 ευρώ. Επίσης, εντοπίστηκε μεγάλη επιχείρηση της Κρήτης, της οποίας ο εκπρόσωπος υπερκοστολογούσε τον πάγιο εξοπλισμό που προμηθευόταν από το εξωτερικό και βρέθηκε ότι είχε καταθέσει τη διαφορά ύψους 1.450.000 ευρώ σε offshore εταιρία.

Μόνο στην περιοχή της Αττικής, οι έλεγχοι έφεραν στην επιφάνεια επτά επιχειρήσεις οι οποίες εξέδωσαν 1.190 εικονικά και 81 πλαστά τιμολόγια και με τον τρόπο αυτό κάλυψαν ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 31.700.000 ευρώ. Αλλες 15 επιχειρήσεις έλαβαν 1.275 εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 23.341.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις παραγωγής γεωργικών φαρμάκων, απορρυπαντικών, καθώς και μια εταιρία ναυπήγησης σκαφών, μια εταιρία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και μια διαφημιστική εταιρία.


Υπήρξε μάλιστα εταιρία, της οποίας ο εκπρόσωπος ήταν στη φυλακή και παρ' όλα αυτά προμήθευε εικονικά τιμολόγια σε επιχειρήσεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν και μια νησιωτική δημοτική αναπτυξιακή επιχείρηση. Το ύψος των πλαστών και εικονικών τιμολογίων που εκδόθηκαν μόνο από αυτή τη συγκεκριμένη εταιρία ανέρχεται στο ποσό των 9.000.000 ευρώ.
Εφημερίδα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου