Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ο λαός θα έλεγε: ΡΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΗ ..ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ ΑΜΕΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ!


Ανεκδιήγητος ο Μπουτάρης: κόβει χρήματα από τις κοινωνικές παροχές του δήμου αλλά χρηματοδοτεί την παρέλαση των γκέι!


Δριμεία επίθεση για την πολιτική που ασκεί η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας κατά τη διάρκεια της προχθεσινής, 3 Ιουνίου 2013, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στο θέμα της παρέλασης “Gay Pride” ο Κ.Γκιουλέκας επισήμανε:

«Πολύς θόρυβος προκαλείται για το θέμα αυτό από την ίδια τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα απ’ όλα ότι ούτε μας ενδιαφέρουν, ούτε μας αφορούν οι προτιμήσεις και οι ιδιαιτερότητες του καθενός. Σε μια δημοκρατική χώρα ο καθένας μπορεί να εκφράζεται όπως έχει επιλέξει. Κι εγώ έχω πολλούς φίλους ομοφυλόφιλους, όπως έχει ο καθένας μας στο φιλικό του περιβάλλον -και πολλοί απ’ αυτούς είναι εξαιρετικά επιτυχημένοι-. Αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό. Το ζήτημα βρίσκεται στο γιατί ο Δήμος επιλέγει εκδηλώσεις που διχάζουν, αντί να ενώνουν, την κοινωνία της πόλης;

Άλλοι συμπολίτες μας θέλουν την διοργάνωση, άλλοι μαζεύουν χιλιάδες υπογραφές για να μην γίνει. Πέρυσι χρειάστηκαν τα ΜΑΤ για να περιφρουρήσουν την παρέλαση.

Πραγματικά απορώ. Εμφανίζετε τη Θεσσαλονίκη σαν να ήταν δήθεν μια περίκλειστη πόλη η οποία ξαφνικά, από την ανάληψη των καθηκόντων σας, άλλαξε και άνοιξε τις πόρτες της. Δηλαδή, η Θεσσαλονίκη του Ιωάννου, του Πεντζίκη, του Βαφόπουλου, της Καρέλη, περίμενε τον Γιάννη Μπουτάρη για να ανοίξει τις πύλες της;

Η Θεσσαλονίκη που φιλοξένησε πάρα πολλά ρεύματα και αντιλήψεις. Η Θεσσαλονίκη που ήταν ανέκαθεν μια κοσμοπολίτικη πόλη, πραγματικό σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. Η Θεσσαλονίκη που έχει στα σπλάχνα της συμπολίτες με διαφορετικές καταγωγές και θρησκείες, όπως οι Αρμένιοι, οι Εβραίοι κ.ά. -και όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν και συνεχίζουν να ζουν απόλυτα αρμονικά- ήταν κλειστή πόλη και περίμενε εσάς για να διευρύνετε τους ορίζοντές της;

Πραγματικά, τέτοια αλαζονεία και τέτοια έπαρση δεν έχουμε ξαναδεί. Και, μάλιστα, έρχεστε και μας κουνάτε το δάχτυλο επιδεικτικά λέγοντας ότι εσείς φέρατε τον πολιτισμό στην πόλη!».

Και ο Κώστας Γκιουλέκας συνέχισε: «Επειδή το “προοδευτικός” είναι μια ρετσέτα που την παίρνει κανείς και την κολλάει όπου θέλει, να σας πω ότι αν θέλετε να είστε πραγματικά προοδευτικοί, οργανώστε την ευρυθμία στην πόλη που έχει την όψη ενός ατέλειωτου παζαριού και θυμίζει τριτοκοσμικό τοπίο με τα παράνομα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια, τα δεκάδες λευκά σεντόνια με τα λαθραία εμπορεύματα, τα τραπεζοκαθίσματα που άναρχα έχουν καταλάβει ολόκληρα πεζοδρόμια και χώρους αποκλείοντας την διέλευση πεζών, με δρόμους που βρωμάνε και ζέχνουν και γειτονιές βυθισμένες στο σκοτάδι.

Αν θέλετε προοδευτισμό στην πόλη, πρώτα να την καθαρίσετε!», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και συνέχισε:

«Το θέμα αυτό το φέρνει ο Δήμαρχος προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να έχει άλλοθι!

Όταν ετέθη θέμα να παραχωρηθεί η πλατεία Αριστοτέλους στον Μίκη Θεοδωράκη ζητήθηκε η άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου; Όχι! Ο Δήμαρχος αποφάσισε μόνος του και δεν έδωσε την πλατεία.

Όταν απαγόρευσε στα πολιτικά κόμματα να χρησιμοποιήσουν κεντρικές πλατείες ζητήθηκε η άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου; Όχι! Ο Δήμαρχος το απαγόρευσε μόνος του.

Όταν έδωσε την πλατεία Αριστοτέλους για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και έκανε εκείνο το καρακιτσαριό, από το οποίο κέρδιζαν κάποιοι ιδιώτες προνομιακά εις βάρος όλων των υπολοίπων επιχειρηματιών της πόλης, και εκεί ο Δήμαρχος δεν έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας την έγκριση! Μόνος του το αποφάσισε!

Ούτε πέρυσι, όταν αρνήθηκε την παραχώρηση της πλατείας της Αγίας Σοφίας στην Παμποντιακή Ομοσπονδία για να τιμηθεί εκεί η τραγική επέτειος της Ποντιακής Γενοκτονίας έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και εκεί ο Δήμαρχος αποφάσισε μόνος του απαγορεύοντας την εκδήλωση και μηνύοντας μάλιστα ο ίδιος προσωπικά τους εκπροσώπους της μεγαλύτερης ποντιακής οργάνωσης στη χώρα, στέλνοντάς τους στα δικαστήρια κατηγορούμενους.

Για όλους αυτούς τους λόγους φαίνεται ότι πρόκειται καθαρά για υποκρισία!

Και πέραν όλων των άλλων, σε μια εποχή σκληρής λιτότητας, ενώ κόβετε χρήματα από τις κοινωνικές ανάγκες του Δήμου αποφασίζετε να τα ξοδέψετε για την διοργάνωση του “Gay Pride”.


Ο Κώστας Γκιουλέκας ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αποσυρθεί το συγκεκριμένο θέμα από την ημερήσια διάταξη και να αποφασίσει ο Δήμαρχος μόνος του, όπως έπραξε και όλες τις προηγούμενες φορές. «Ας μην ψάχνει για άλλοθι ο Γιάννης Μπουτάρης», κατέληξε.

Από "Στόχο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου