Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ...ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΊ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ , όπως επίσημα πρότεινε στα μαλάκια της πολιτικής μας, η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ!

«ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ‼!

Συντάχθηκε απο τον/την Mavrogenous
ELLINIKHGLOSSA
50.000 ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΙΖΑ‼!
Με την υπενθύμιση ότι "όλοι μιλάμε ελληνικά" ακόμη και αν δεν το γνωρίζουμε και δίνοντας αρκετά παραδείγματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τιμά την Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα, μέσω της σελίδας της στο Facebook.

"Σήμερα γιορτάζουμε την Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα" αναφέρει η σελίδα της Κομισιόν προσθέτοντας: "Οι περισσότεροι από σας πιθανόν δεν γνωρίζετε πως το επίθετο 'ολυμπιακός' προέρχεται από την ελληνική μυθολογία".
Υπάρχουν ωστόσο 50.000 άλλες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα, αναφέρει η σελίδα παραπέμποντας σε πίνακα με τις πιο συνηθισμένες από αυτές.
Χαρακτηριστικά στο "α" βρίσκονται οι λέξεις angel, aerial, academy κ.α. ενώ στο "ω" βρίσκονται λέξεις όπως ocean, horoscope κ.α.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα σχόλια των χρηστών.
Ένας αναφέρει ότι η λέξη "κιμονό" βγαίνει από το "χειμώνας", άλλος επισημαίνει ότι τα ελληνικά και τα λατινικά είναι οι "μητέρες – γλώσσες", ενώ ένας άλλος αναρωτιέται "η τρόικα είναι ελληνική λέξη;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου