Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΠΟΥ ΕΘΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ


Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:''ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΝ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''

Για να καταλάβετε τις αθλιότητες του φαιδρού ελληνικού Τύπου, τα δημοσιογραφάκια της λαμογιάς, έθαψαν δηλώσεις του μεγαλύτερου εν ζωή Έλληνα δημιουργού...για το μουνόπανο που λέγεται Ρεπούση:

Οσο τα «παπαγαλάκια» μεταφέρουν τις δηλώσεις του «Success story» που μόνο η τρικομματική κυβέρνηση ζει τη στιγμή που ο κοινωνικός ιστός καταστρέφεται, κάποιοι σπουδαίοι Ελληνες κάνουν δηλώσεις που δεν ακούγονται επειδή κάποιοι επιλέγουν ότι δεν πρέπει να φτάνουν στους πολίτες.

Κάπως έτσι πέρασε στα «ψιλά» μια συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη στην οποία παίρνει θέση πάνω σε μια έννοια που, λόγω των επικοινωνιακών χειρισμών της τρικομματικής, έχει έρθει στην επικαιρότητα και διχάζει: Την έννοια της πατρίδας.
Ο Μίκης Θεοδωράκης καταφέρεται εναντίον των «εθνομηδενιστών», χαρακτηρίζει τον εαυτό του «ριζωμένο» αριστερό που δεν χαρίζει σε κανέναν το δικαίωμα του να είναι περήφανος που είναι Ελληνας και φτάνει μέχρι και στο πρόσωπο των ημερών, την κυρία Μαρία Ρεπούση.
 «Αν είχα τη δύναμη, θα έλεγα στη Ρεπούση, "είναι προσόν που ζεις στην Ελλάδα ( ...) Αν δεν αγαπάς την πατρίδα σου πήγαινε αλλού"» αναφέρει ο μουσικοσυνθέτης: «Οταν αναφέρεται κανεις στον πατριωτισμό, το έθνος θεωρούν ότι είναι χούντα. Δεν χαρίζω την πατρίδα ( ...) είναι ο πολιτισμός, η τέχνη, οι θυσίες ( ...) Εγώ αγαπάω την Ελλάδα».
Φυσικά, κάποιοι θα συμφωνήσουν και κάποιοι άλλοι θα διαφωνήσουν με το Μίκη Θεοδωράκη. Αλλά αυτή είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Και ένα από τα δομικά χαρακτηριστικά της είναι να βρίσκονται στο δημόσιο διάλογο όλες οι απόψεις και, φυσικά, οι τοποθετήσεις πολιτών οι οποίοι έχουν εισφέρει με τη στάση και πορεία τους στην ενίσχυση της συλλογικότη
πηγή: Ipaideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου