Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ε, καιρός ηταν... ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ!

OI MΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ  ΣΤΑΕΛΛΗΝΙΚΑ .

Γεμάτες ανησυχία και έντονο προβληματισμό φωνές των τουρκοφρόνων της Θράκης για την καταρρέουσα μειονοτική εκπαίδευση!

Για το πόσο προβληματική είναι πλέον η μειονοτική εκπαίδευση (αυτό το επί δεκαετίες όπλο διχασμού και γκετοποίησης της μειονοτικής νεολαίας της Θράκης) και πόσο μεγάλη η διαρροή προς τα δημόσια ελληνικά σχολεία, σας έχουμε ξαναμιλήσει και πρόσφατα στο «Προξενείο-Στοπ». Εις επίρρωσιν αυτών, έρχεται τώρα και μία επίσημη ανακοίνωση του τουρκοπροξενικού κόμματος «Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη» (DEB), που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μία αγωνιώδης έκκληση προς τους μουσουλμάνους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια δημοτικά, αλλά στα μειονοτικά. Η έκκληση αυτή έρχεται ως στήριξη μιας καμπάνιας που έχει αρχίσει πρόσφατα (από τον Σύλλογο Κηδεμόνων του Μειονοτικού Γυμνασίου Ξάνθης) με τίτλο «Να γεμίσουμε τις τάξεις μας, να μη μείνουν άδειες οι τάξεις μας».

Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε στις 17/5 από την κομματική οργάνωση Ξάνθης του DEB (και σας την παραθέτουμε σε μετάφραση από το tourkikanea.gr), τονίζονται τα εξής:

«Η μειονοτική εκπαίδευση είναι ένα δικαίωμα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, εγγυημένο από διεθνείς και διμερείς συνθήκες, καθώς και από τους νόμους της χώρας μας της Ελλάδας. Η ¨μειονοτική εκπαίδευση¨ όπως και τα ¨μειονοτικά σχολεία¨, αποτελούν τμήμα της ταυτότητας μας και του πολιτισμού μας. Αποτελεί κοινοτικό καθήκον όλων μας η διατήρηση και η ανάπτυξη των σχολείων μας.

Ως κομματική οργάνωση Ξάνθης του DEB ανακοινώνουμε στην κοινή γνώμη τη στήριξη μας στην καμπάνια με τίτλο ¨Να γεμίσουμε τις τάξεις μας, να μην μείνουν άδειες οι τάξεις μας¨ που άρχισε ο Σύλλογος Κηδεμόνων του Κεντρικού Γυμνασίου Τουρκικής Μειονότητας Ξάνθης, με σκοπό την αύξηση του αριθμού των μαθητών. Συγχαίρουμε επίσης τους κηδεμόνες που κάνοντας χρήση ενός δημοκρατικού και νόμιμου δικαιώματος τους άρχισαν αυτήν την καμπάνια για τη στήριξη του σχολείου τους.

Ως κομματική οργάνωση Ξάνθης του DEB κάνουμε έκκληση σε όλα τα μέλη μας, στους εθελοντές φίλους μας και σε όλους τους κηδεμόνες των μαθητών, να στηρίξουν την καμπάνια…και τα μειονοτικά μας σχολεία. Δεν πρέπει να λησμονείται πως η μειονοτική εκπαίδευση δεν είναι θέμα μερικών ατόμων, αλλά όλης της κοινότητας

Γι’ αυτόν τον λόγο δηλώνουμε: ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ».


Εις μάτην πιστεύουμε βεβαίως η ανακοίνωση (όπως και η καμπάνια), μια και ολοένα και περισσότεροι μουσουλμάνοι γονείς, συνειδητοποιώντας ότι το μόνο που πααρέχεται στα μειονοτικά σχολεία, είναι η απόλυτη αμορφωσιά, αντιδρούν και στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία. Κάτι που βέβαια δεν αρέσει καθόλου στο τουρκικό προξενείο και τους εγκαθέτους του, που συνεχίζουν να επιζητούν την πλήρη περιχαράκωση του «κοπαδιού τους» και την διατήρησή του σε κατάσταση πνευματικής και κοινωνικής υστέρησης, ώστε να μπορούν να το ελέγχουν καλύτερα. Καμμιά φορά όμως μπορεί να ξυπνάνε και οι σκλάβοι…

Από "Προξενείο Στοπ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου