Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΕΞΟΧΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ...και μακάρι να τσουλήσει...


MIA EΠΑΝΑΣΤΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΟΒΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΒΟΥΛΕΩΝ: 
ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.



Την ιδέα υπέβαλλε προς μηνός η Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών σε δύο μόνον καθ΄ύλην αρμοδίους, στον τ. υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και στον τ. πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη…Αμφότεροι, έως στιγμής δεν απάντησαν στον αποστολέα της πρότασης και επειδή ,λόγω της επελθούσης κυβερνητικής αλλαγής κινδυνεύει να πέσει στις γραφειοκρατικές καλένδες φέρνουμε στη δημοσιότητα την επιστολή, ώστε να τη διαχειριστούν και προωθήσουν άλλοι σοβαρότεροι φορείς, που τυχόν θα εμπνευστούν από αυτήν.
Το περιεχόμενο της εκπληκτικής όντως ιδέας έχει ως εξής:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ, Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΟΥΣ 41-43 – 117 44-ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙ ΤΗΛ.2112126900- e-mail: pressbank10@gmail.com

ΘΕΜΑ: Μια …ιδέα προς μελέτη και πολιτική επεξεργασία

H ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ -ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

"Εξοχότατε Κύριε Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ , επί των Υπουργών Εξωτερικών!

Είναι γνωστόν ότι Η Ελλάς σε όλο το φάσμα της διαδρομής της, διεξήγε και διεξάγει μόνον αμυντικούς αγώνες κατά των πάσης φύσεως επιβουλών-επιθέσεων .Τουτέστιν είναι ΕΙΡΗΝΟΦΙΛΟΣ και αποδεδειγμένα! Ουδέποτε στην μακραίωνα ιστορία της έχει κάνει επιθετικούς –κατακτητικούς πολέμους, πλην βεβαίως της περίπτωσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου ,όστις, ως γνωστόν, εξεστράτευσε εναντίον λαών.. που όμως ,τελικά η ιστορία του αναγνωρίζει.. ότι οι εκστρατείες του ήταν ευεργετικές για την ανθρωπότητα, γι αυτό και τίτλος του ΜΕΓΑ, που του απένειμε… Άρα, κατα τεκμήριον, η Ελλάς ιστορικά αποτελεί την ΜΟΝΗ ειρηνόφιλο χώρα, χωρίς καμιά επιθετικότητα , εναντίον ουδενός λαού!
Κι αν κάποιοι αποπειραθούν να ενθυμηθούν τα γεγονότα του 1922 και την εισβολή Ελληνικών δυνάμεων,..στην αποκαλούμενη Τουρκία, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτό που λέγεται σήμερα Τουρκία ήταν ελληνικό έδαφος από γενέσεως της ανθρωπότητας!
ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΝ ελληνικόν έδαφος ΒΙΑΙΑΩΣ,ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΣ! ΟΙ λεγόμενοι Τούρκοι, που εμφανίζονται, ως έθνος σήμερα.. δεν ήσαν παρά επιτιθέμενοι και πλιατσικολόγοι του Ελληνισμού! Και συνεχίζουν να έχουν βλέψεις ακόμη… συνεχίζουν να προκαλούν και απειλούν …Αν και ο μουσουλμανικός πληθυσμός της χώρας αυτής (Τουρκίας) τουλάχιστον κατά 45 % είναι ελληνικής προέλευσης , έχει ελληνικές ρίζες !
Είναι επίσης γνωστόν ότι αναρίθμητα μνημεία και τοποθεσίες της Ελλάδας έχουν ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ, είτε ως προστατευόμενα μνημεία φυσικού κάλλους, είτε ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. ( Τα αναγνωριζόμενα από τον ΟΗΕ μνημεία ως προστατευόμενα, στην Ελλάδα είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα, είτε φυσικού κάλλους, είτε πολιτισμικά!!!)
Οπότε η επί μέρους αυτή αναγνώριση, μπορεί άνετα να οδηγήσει στην καθολική αναγνώριση της Ελλάδας ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!
Είναι γνωστόν ότι η παγκόσμια επιστημονική -πνευματική κοινότητα, αλλά και οι απλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν και διακηρύσσουν ότι Ελλάς αποτελεί όχι μόνον τον θεμέλιον λίθον αλλά και συνεχή τροφόν του σύγχρονου λεγόμενου Πολιτισμού.
Είναι γνωστόν επίσης ότι εσχάτως, για μια ακόμη φορά μέσα στους αιώνες η Ελλάς ξαναβρίσκεται στο στόχαστρο αναιδών –επιεικώς-επιβουλών με βασική επιδίωξη το οικονομικό κατασπαραγμό της χώρας.Δεν πρόκειται ακριβώς για βουλήσεις κρατικών οντοτήτων, αλλά περί ομάδων οικονομικών τυχοδιωκτών , που ωστόσο δρουν συνεργαζόμενοι με χθόνιους πρόσφορους κρατικούς παράγοντες, που σαφώς δεν εκπροσωπούν τη γενική άποψη των λαών τους.
Ως πότε πια θα κρατήσει αυτή η άγρια, απάνθρωπη επιθετικότητα ,εναντίον μιας χώρας, της Ελλάδας που ευεργετεί σταθερά την ανθρωπότητα,χωρίς να στρέφεται έναντι ΟΥΔΕΝΟΣ; Γιατί μια τέτοια ιεροσυλία-( ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ σε όλο τον κόσμο είναι γεμάτα από κλεμμένα αρχαιολογικά ελληνικά αριστουργήματα) έναντι ενός λαού που διαπράττει , το… αδίκημα να ευεργετεί και περιθάλπει τους πάντες επί Γης; Και το ατύχημα, η ειρωνεία είναι ότι ΟΛΟΙ οι λαοί της αναγνωρίζουν την ανεπανάληπτη αυτή προσφορά! Το θέμα σκαλώνει στις οικονομικές συμμορίες,βασικά Τραπεζιτών, Χρηματιστηριακών παικτών, καιροσκόπων και νταβατζήζων που σήμερα έχουν καπελώσει ελέγχοντας τις πολιτικές ηγεσίες των λαών!
Ως που θα πάει , πόσο θα κρατήσει πια, αυτό το αέναο μέσα στην ιστορία , μοναδικό πλιάτσικο σε πολιτιστικούς και ορυκτούς θησαυρούς, αυτού μοναδικού ευεργέτη της ανθρωπότητας λαού, των Ελλήνων;
Ακόμη και οι μακρινοί Ηνωμενο-Πολιτειακοί Αμερικάνοι…εδώ στην ελληνική επικράτεια –γειτονιά της Μεσογείου, που πάντα ήταν ελληνική θάλασσα-στοιβάζονται, διαγκωνιζόμενοι στην αρπαγή του πλούτου της ! Τι ζητάνε οι Αμερικάνοι στο σπίτι μας;;..Και τώρα οι Ουνικής προέλευσης Γερμανοί, κάθε άλλο παρά ευρωπαϊκό φύλο; Τι θέλουν; Για να επιβιώσουν αυτοί επί του πτώματος των Ελλήνων; Μα αυτό είναι ιστορική ανοησία! Ο Έλληνας ποτέ δεν πεθαίνει. Η ιδιοσυστασία του ( DNA) τον κάνει να επιβιώνει και ποτέ να μην πεθαίνει..ως είδος ανάδελφον ΜΟΝΑΔΙΚΟ και πάντα μπροστάρης στη ζωή!) Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση εξαφάνισης του είδους όσα κι αν κατεργαστούν οι θλιβεροί τύπου Κίζινγκερ και της ακατανόμαστης απειραρίθμου κομπανίας του!..
Αλλά ως που θα τραβήξει αυτή η εγκληματική φάρσα;…Ο ΟΗΕ τι κάνει; Η ανθρωπότητα είναι γέννημα και θρέμμα Ελλήνων, Άρα η γενιά , η φύτρα των Ελλήνων, δεν πρόκειται να εξαφανιστεί !Είναι συστατικό πολλών λαών επί γης! Πολλοί από τους υπάρχοντες λαούς είναι ελληνικής καταγωγής (κατά την εξέταση του DNA τους), Όμως κάποια στιγμή ΟΛΟΙ οι λαοί πρέπει να συσκεφθούν και να ομονοήσουν ως προς την προστασία του λαού των Ελλήνων…ως ιερόν κι άβατον ΜΝΗΜΕΙΟ. Θαυμάζουν την Ελλάδα, κι άρα οφείλουν να την θωρακίσουν κατά οιασδήποτε επιβουλής.
Έτσι λοιπόν η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΏΝ διενήργησε –Δημοσιογραφική ανίχνευση-έρευνα των διαθέσεων των διπλωματών, θέτοντας το εξής αθώο ερώτημα σε διπλωμάτες 50 χωρών που εκπροσωπούνται εν Αθήναις!
--Πως θα βλέπατε την ανακήρυξη από τον ΟΗΕ , της Ελλάδας ως προστατευόμενης χώρας-μνημείο, Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς; Κι άρα κανείς δεν πρέπει να την επιβουλεύεται Αλλά να τη σέβεται ;

Ερευνήθηκαν 50 εν Αθήναις..πρεσβείες, και 96 διπλωμάτες τους.Κι αυτό για να τσεκαριστούν οι γενικότερες διαθέσεις, του ξένου διπλωματικού παράγοντος.
Τα αποτελέσματα από τη δημοσκόπηση-έρευνα αυτή , που προέκυψαν είναι τα εξής ..και καταλυτικά:
1) Το 92%, των διπλωματών δηλώνουν θετικοί, προς την εκδοχή αυτή, του να καταστεί ,δηλαδή, η Ελλάς Προστατευόμενο μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς!
2)Το 4% είναι σκεπτικοί, στο στυλ.. “θέλει σκέψη το πράμα”
3) Το 3% ..αρνήθηκαν να απαντήσουν και το
4) 1% δήλωσαν κάθετα αρνητικοί.. ( διότι τέτοια πράγματα δεν γίνονται στην εποχή μας)
..Οι ερευνητές της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, στις κουβέντες που είχαν… αντέτειναν το επιχείρημα της Ελβετίας.. Πως και για πιο λόγο η Ελβετία, ατύπως προστατεύεται.. και παραμένει στο απυρόβλητο , απολαμβάνοντας σταθερής ..ηρεμίας;

Γιατί όχι η Ελλάς ως το υπέρτατο ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ-έστω κι ατύπως- Μνημείο ταυτότητας του Ευρωπαϊκου Δυτικού Πολιτισμού, διατί δεν πρέπει να έχει ανάλογα ή και περισσότερα ασφαλώς, προνόμια;
Κατόπιν όλων αυτών Εξοχότατε, επί των Εξωτερικών, υπουργέ κ. Αβραμόπουλε, μπορείτε επί της εισηγήσεώς μας , να δρομολογήσετε τα δέοντα…
Βεβαίως υπάρχουν πολλοί παράμετροι (διακρατικές συμφωνίες, συμμετοχή σε επιθετικούς –”αμυντικούς” σχηματισμούς ΝΑΤΟ κ.λ.π,αλλά το ιδεατόν είναι ότι η Ελλάς οφείλει να διεκδικήσει την απόλυτη ανεξαρτησία της, απαιτώντας τον σεβασμό των πάντων για τις προσφορές της .Γνωρίζουμε τις επί μέρους δυσκολίες…
Αλλά δεν είναι δύσκολον κατ΄αρχήν, εφόσον μελετηθεί δεόντως η πρόταση της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, να προχωρήσετε σε κάποιες κινήσεις κατ΄αρχήν…
Το προέχον είναι να τεθεί κι άμεσα το θέμα διεθνώς…

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ γνωρίζει άριστα τη σημασία της πρότασής της . Δεν είναι εύκολος αλλά έχει πολλές δυναμικές, που αντιλαμβάνεστε. Το ουσιώδες είναι να επεξεργαστεί πολιτικά με όραμα και κατόπιν να τεθεί το θέμα διεθνώς…

Θα μπορούσαμε ασφαλώς να το θέσουμε δημοσιογραφικά, άλλωστε γεννήθηκε, ξεκίνησε ως δημοσιογραφικό θέμα, που μερικώς το διερευνήσαμε. Αλλά φρενάραμε. Δεν είναι για τις δικές μας πλάτες , το αντιλαμβάνεστε. Είναι τιμάριον της πολιτικής . Λόγω ακριβώς του ειδικού βάρους του, κρίναμε σκόπιμο πρωτίστως να το προωθήσουμε προς την ώριμη και δοκιμασμένη πολιτική σας σκέψη. Δε θα θέλαμε να περιπέσει στην “σοβαροφάνεια” ενός απλού ρεπορτάζ… Θα γίνει κι αυτό, αλλά όχι επί του παρόντος.

Θα παρακαλούσαμε την Εξοχότητά σας, συλλογιστείτε επ΄ολίγον. Ζυγιάστε πρόχειρα τις προοπτικές και διαστάσεις της πρότασης και μετά πράξατε όσα δέοντα θεωρείτε εφικτά. Δεν αγνοούμε την πολυπλοκότητα και τις πτυχές των ανατροπών που εμπεριέχει η ιδέα… αλλά νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο ..
Τουλάχιστον η δική μας “ερευνούλα”, μόνον θετικά έχει συλλέξει… Αλλά είπαμε το βάρος δεν είναι για τις δικές μας πλάτες…
Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες σας, αν σκαλίσουν το θέμα, είμαστε βέβαιοι ότι σε ελάχιστο χρόνο θα σας μεταδώσουν αισιόδοξα μηνύματα.. Δι ό και δεν θα χρειαστείτε τη δική μας “συμπαράσταση” …έστω και σε επίπεδο δημοσιογραφικής ερεύνης, στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεσή σας! Είσαστε αρκούντως εξοπλισμένοι.
Ταύτα αγαπητέ, Εξοχότατε Υπουργέ κ. Αβραμόπουλε Δεν ζητούμε τίποτε. Ούτε μας ενδιαφέρει η “πατρότης “ της επαναστατικής ιδέας.Πατήρ της θα είναι αυτός που θα τολμήσει Ευχόμαστε διαπύρως να είστε εσείς.
Διατελούντες
Μετά πάσης τιμής

Για την Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών
ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ            ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Πρόεδρος                              Γεν. Γραμματέας






Η παρούσα έχει δύο μόνον παραλήπτες
( και δεν δημοσιοποιείται..άχρις των αποφάσεών τους) :
α)Τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων (επειδή το θέμα αφορά τους Πανέλληνες)
β) Τον υπουργόν επί των Εξωτερικών (επειδή κυρίως το θέμα άπτεται των εξωτερικων μας σχέσεων και μάλλον κατά τα ειωθότα θα είναι ο κύριος “εκτελεστής” των πρωτοβουλιών ) ".

1 σχόλιο:

  1. Να κηρυχθεί η Ελλάδα παγκόσμιο μνημείο Λαού Μαλάκα και Μαϊμού Ευρωπαίου πολίτη το καταλαβαίνω. Μνημείο πολιτισμού, γιατί;
    Δεν έχετε ακούσει τον Υγιή Πνευματικό Κόσμο της χώρας μας; Η Ελλάδα εδώ και αιώνες δεν έχει καμιά σχέση με τον Πολιτισμό και πλέον δεν παράγει ούτε κρεμμύδια. Όλα εισαγόμενα
    Εισαγόμενη κουλτούρα Βρυξελλών.
    Εισαγόμενη παιδεία ΗΠΑ ( τώρα βρισκόμαστε σε απεξάρτηση και Γερμανική εξάρτηση).
    Εισαγόμενη γλώσσα μπερδεμένη με σπαστά Ελληνικά.
    Εισαγόμενα…. Εισαγόμενο….. Εισαγόμενη
    Μέχρι και η Πατρίδα ( η ερμηνεία της ) είναι εισαγόμενη.
    Το νόμισμα είναι εισαγόμενο.
    Η Ηθική του αρχαίου λογικού και του αρχαιοελληνικού πολιτισμού έχει αντικατασταθεί απο την εισαγόμενη ηθική του Προτεσταντισμού και του χρήματος.
    Η Γλώσσα μας εξαφανίζεται, μέχρι και την κατάργησή της είχαν εισηγηθεί σπουδαίοι Έλληνες – μαϊμούδες.
    Ποιον πολιτισμό έχουμε να προβάλουμε, πέραν του ότι κατοικούμε σε έναν ιερό για την ανθρωπότητα χώρο και βαυκαλιζόμαστε πως είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων και μέχρι σήμερα δεν έχουμε τολμήσει στον ΟΗΕ και στους Διεθνείς οργανισμούς να επιβάλλουμε τον προσδιοριστικό όρο καταγωγής μας, ΕΛΛΑΔΑ και ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Δεχόμαστε ακόμη να μας αποκαλούν με τον Οθωμανικό χαρακτηρισμό των λαών με “λευκα” χαρακτηριστικά, Γραικοί.
    Κάποιοι άλλοι θέλουν να μας λένε “Ρωμιούς”, δηλαδή Ρωμαίους του Βυζαντίου.
    Και ΟΛΟΙ αυτοί ΛΕΝΕ πως ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Πολλοί απο αυτούς είναι Ποιητές, Ακαδημαϊκοί, Μουσικοί, Πολιτικοί αλλά και απλοί πολίτες.

    Γι’ αυτόν τον Πολιτισμό πρέπει να μα ανακηρύξουν “διατηρήσιμα” μνημεία πολιτισμού;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή