Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΑΡΙ...

ΥΠΟ ΔΙΩΞΙΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΚΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ!
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ), με την οποία καταγγέλλει άλλη μια προσπάθεια φίμωσης του Ελληνικού Τύπου και εν προκειμένω, της Ειδησεογραφικής Φωτογραφίας. 

Τελευταία στιγμή, και ενώ είχε προγραμματιστεί από καιρό η Έκθεση Φωτογραφίας που διοργάνωνε η ΕΦΕ και η οποία σήμερα θα μεταφερόταν στο Ευρωκοινοβούλιο, κάποιες αόρατες δυνάμεις, επικαλούμενες διαδικαστικά ζητήματα, την ματαίωσαν, προφανώς ενοχλημένες από το περιεχόμενο των φωτογραφιών που δεν περιποιούσαν και ιδιαίτερη τιμή στην ποιότητα της δημοκρατίας μας...

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΦΕ, έχει ως εξής:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΕΙΔΗΣΗ» ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Αθήνα 03 Ιουνίου 2013

«Την ώρα που η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας πακετάριζε την έκθεσή της «η είδηση υπό διωγμό», προκειμένου να μεταφερθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και να παρουσιαστεί τη Δευτέρα 03 Ιουνίου, της ανακοινώθηκε πως η έκθεση δεν μπορεί να εκτεθεί ως έχει.

Με πρόσχημα διαδικαστικά κωλύματα, κάποιοι γραφειοκράτες σταμάτησαν την παρουσίαση της έκθεσης στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της, όταν, μάλιστα αυτή προετοιμαζόταν για πάνω από 6 μήνες, ανταποκρινόμενη στην κάλεσμα της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά.

Μήπως κάποιους σόκαραν τα όσα εικονίζουν οι φωτογραφίες της έκθεσης;

Ως ΕΦΕ απαντάμε πως, εάν οι φωτογραφίες μας σοκάρουν κάποιους γραφειοκράτες και δεν επιθυμούν να τις δουν αναρτημένες στους κεντρικούς τοίχους του «ελεύθερου και ανοιχτού» Ευρωκοινοβουλίου που στηρίζει κατά τα άλλα όλα την ελευθερία του Τύπου, δηλώνουμε πως όσα αποτυπώνονται στην έκθεση αυτή, είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι της καθημερινότητάς μας που βιώνουμε στην Ελλάδα εδώ και καιρό. Αρνούμενοι την προβολή της έκθεσης στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, λίγες ώρες μάλιστα πριν τα εγκαίνιά της, απλά εθελοτυφλούν σε μια πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Τύπο, καταδεικνύοντας με τον πιο προφανή τρόπο πως δεν έχουν σκοπό να κάνουν τίποτα στην πράξη για την επίθεση στην ελευθερία του Τύπου, παρά μόνο να αρκεστούν σε απλές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα τους που σκοπό έχουν ίσως να απαλύνουν τις συνειδήσεις τους στους κλειστούς και καθαρούς χώρους που κινούνται.

Καλούμε όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις του κόσμου καθώς και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων να στηρίξει τον αγώνα της ΕΦΕ σε αυτή την επίθεση που δέχεται η προσπάθεια μας για την «ελεύθερη παρουσίαση της είδησης», από κάποιους γραφειοκράτες του Ευρωκοινοβουλίου σήμερα.
Σε πείσμα όλων αυτών, απαντούμε πως η έκθεση θα παρουσιαστεί και θα προβληθεί στο Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο ημερίδας στα τέλη του Ιουνίου. Κι εκεί θα είμαστε όλοι μαζί για να ενώσουμε τις φωνές μας και να ακουστεί η κραυγή αγωνίας μας μέχρι τους τοίχους που δεν μας επιτρέψατε να εκθέσουμε τα χαστούκια που τρώμε καθημερινά προσπαθώντας να ενημερώσουμε τους πολίτες, και να καταγράψουμε την ιστορία του τόπου μας».

Παύλος Κιρκασίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου