Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!

«Επί μία ώρα ο κ. Τσίπρας δεν μας έλεγε τίποτα»

«Επί μία ώρα ο κ. Τσίπρας δεν μας έλεγε τίποτα»Επίθεση του Οτμαρ Κάρας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Τον ρωτήσαμε στο Στρασβούργο για τους στόχους και τις προτάσεις του και το μόνο που απάντησε ήταν ότι στηρίζει το Ευρωκοινοβούλιο-Πώς η μεταφράστρια μπέρδεψε τον Τσίπρα με την Κύπρο - ΣΥΡΙΖΑ: «Ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του κ. Κάρας»
Ο κ. Τσίπρας δεν μου έκανε καμία πρόταση… επι μια ώρα μου έλεγε ότι στηρίζει το ευρωκοινοβούλιο»

Σαφέστατες αιχμές για τον κ. Αλέξη Τσίπρα άφησε ο επικεφαλής της ομάδας του ευρωκοινοβουλίου Οτμαρ Κάρας που έχει αναλάβει την έρευνα για το αν η τρόικα χρησιμοποίησε αντιδημοκρατικές τακτικές προκειμένου να επιβάλλει τα προγράμματα προσαρμογής στην Ελλάδα.

Ο αυστριακός βουλευτής είπε ότι είχε στο Στρασβούργο συνάντηση με τον κ. Τσίπρα στην οποία όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν του κατέθεσε καμία πρόταση, δεν προχώρησε σε καμία κριτική, παρα μόνο επαναλάμβανε ότι στηρίζει το ευρωκοινοβούλιο και την έρευνα του. Πιο αναλυτικά, ο κ. Κάρας κατά την συνεδρίαση που διεξήχθη στο ελληνικό κοινοβούλιο προκειμένου να ενημερωθεί από μέλη της εθνικής μας αντιπροσωπίας είπε «συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα. Τον ρωτήσαμε για τους στόχους του, για τις προτάσεις και τι νομίζει ότι μπορεί να διορθωθεί. Επι μια ώρα ο υπεύθυνος της αντιπολίτευσης δεν έλεγε τίποτα. Το μόνο που έλεγε ήταν ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και ότι θέλει να πάρει περισσότερες αρμοδιότητες η επιτροπή μας».

Όμως η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή πέρασε χωρίς αντίδραση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στην αίθουσα και αυτό γιατί η μεταφράστρια έκανε το λάθος να πει αντί για Τσίπρας… Κύπρος!

Ανατρέχοντας όμως στο επίμαχο βίντεο γίνεται ξεκάθαρο ότι αναφέρεται στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αυτού, ο κ. Κάρας απαντώντας σχετικά σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε «είπα Τσίπρας. Δεν θα μπορούσα άλλωστε να ρωτάω μια χώρα!» ενώ πρόσθεσε ότι θα επαναλάβει όσα είπε και στην αυριανή προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής που ήσαν στην αίθουσα σημείωναν ότι εαν  ήταν σωστή η μετάφραση εξ αρχής τότε δεν θα άφηναν τον κ. Κάρας να συνεχίσει την ομιλία του.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του Κάρας για τον Τσίπρα

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον Αυστριακό ευρωβουλευτή και επικεφαλής της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου που εξετάζει τα πεπραγμένα της Τρόικας, Ότμαρ Κάρας, εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦορμή αποτέλεσαν οι αναφορές του Κάρρας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μου έκανε καμία πρόταση… επι μια ώρα μου έλεγε ότι στηρίζει το ευρωκοινοβούλιο», αναφορές τις οποίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Χουντής, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νάντια Βαλαβάνη, Θοδωρής Δρίτσας) που υπογράφουν την ανακοίνωση χαρακτηρίζουν ως «ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Ερωτηματικά γεννούν οι ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του κ. Κάρας σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σήμερα στη συνεδρίαση της επιτροπής με την αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ο κ. Κάρας, εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, δηλαδή του κόμματος της κας Μέρκελ και του κου Σαμαρά στην Επιτροπή, ισχυρίστηκε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις.

Τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια η οποία υπέθεσε ότι δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα αλλά την Κύπρο.

Τους ανυπόστατους αυτούς ισχυρισμούς δεν υιοθέτησε ο έτερος των συνεισηγητών στο γεύμα των ευρωβουλευτών με το προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση παραδόθηκε στην επιτροπή ένα εκτενές και αναλυτικό κείμενο συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη δουλειά της επιτροπής.

Υπενθυμίζουμε επίσης μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή θα συναντήσει στην Ελλάδα και οργανώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου