Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014


Το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα συνελήφθη από τη Σκότλαντ Γιάρντ

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ Τ.Τ... ΓΡΙΒΕΑΣ ΚΑΙ ΒΑΤΣΙΚΑ

Το ειρηνοδικείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο το ζεύγος Γριβέα που είχε συλληφθεί το μεσημέρι της Τετάρτης έπειτα από διεθνές ένταλμα που εκκρεμούσε εις βάρος τους για την υπόθεση με τα δάνεια του ΤΤ.
Οπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο ειρηνοδίκης του επέβαλε χρηματική εγγύηση 50.000 λιρών στον καθένα ενώ τους ζήτησε να παραδώσουν τα διαβατήρια των ιδίων και των δυο παιδιών τους. Επίσης είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Το ζεύγος θα παρουσιαστεί ξανά στο Ειρηνοδικείο στις 5 Φεβρουαρίου.
Παρότι οι ελληνικές αρχές έσπευσαν να ζητήσουν την έκδοσή τους στη χώρα μας, φαίνεται ότι η διαδικασία θα τραβήξει σε μήνες όπως επεσήμαναν και δικαστικές αρχές στη Βρετανική πρωτεύουσα.
Το χρονικό της σύλληψης
Ο 50χρονος Κυριάκος Γριβέας και η 54χρονη Αναστασία Βάτσικα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μάντσεστερ, καθώς είχε εκδοθεί εις βάρος τους διεθνές ένταλμα για την υπόθεση του ΤΤ.
Οι κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν άμεση συνέργεια στα κακουργήματα, που φέρονται ότι διέπραξαν ο πρώην πρόεδρος του τραπεζικού ιδρύματος Αγγελος Φιλιππίδης και τα μέλη της διοίκησης της τράπεζας, που τους χορήγησαν τα επίμαχα δάνεια.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο συμβάσεις ομολογιακών δανείων, τις οποίες το Τ.Τ. σύναψε στις 23 Μαρτίου και στις 12 Αυγούστου 2009 για ποσά 7.000.000 και 10.000.000 ευρώ αντίστοιχα, με την εταιρεία «C and C International», συμφερόντων των επιχειρηματιών Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα.
Για «αρνητικό κλίμα» σε βάρος του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα σχετικά με όσα «διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης» τα οποία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, Γιώργος Καψής.
Ο συνήγορος των δύο, που είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με δανειοδότηση που είχαν λάβει από την τράπεζα επί διοίκησης Άγγελου Φιλιππίδη, αναφέρει ότι ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον των βρετανικών Αρχών με τις οποίες είχαν «προκαθορισμένο ραντεβού». Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καψή έχει ως εξής:
«Ο τόπος διαμονής του κ. Γριβέα και της κ. Βάτσικα ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, τις οποίες οι ίδιοι είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά. Σήμερα εμφανίστηκαν ενώπιόν τους σε προκαθορισμένο ραντεβού.
Σε σχέση με όσα διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, θέλω να δηλώσω ότι, ενώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επικίνδυνα αρνητικό κλίμα σε βάρος των εντολέων μου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πριν κριθούν από τη Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύονται. Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών. Δυστυχώς, μία εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ό,τι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου