Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΚΟΥΣ

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΚΤΑΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ...ΔΙΑΚΟΜΩΔΕΙ  ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΕΙΨΗ... ΩΣ ΠΑΠΑ-ΣΟΥΡΑΣ...

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ..ΠΑΠΑ-ΣΟΥΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ!

 Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει στις τάξεις τους ουκ ολίγους καραγκιοζοπαίκτες. Υποκείμενα αποχαμένα κι ακαταστάλαχτα συχνάκις μας πουλάνε αθεϊα... Εις μέγαν καραγιζάνθρωπο εξελίσσεται ο τίποτα βολευτής του Διαμαντόπουλος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, αφού ούτε και η μάνα του τον έχει υπόψη!.. Και πάλι ασχημόνησε αυτή τη φορά κατά της Θείας μετάλειψης των Ορθοδόξων, ήτις αποτελεί Ιερόν μυστήριον.. κι ο άνους προσπάθησει να γελοιοποιήσει το Μυστήριον...
Εμείς δεν συγχιζόμαστε...Γνωστή είναι η ταυτότητα των ΓΚΡΙΖΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ...
Είδαμε πόσο φτούρησε η αθεϊα τους σε φίλια καθεστώτα.. (ΣΟΒΙΕΤ) και βλέπουμε σήμερα παρά την τρομοκρατία και τη βία, πόσο διαλάμπει και η Εκκλησία της Ρωσίας!


Βεβαίως το περιστατικό με τον ανεκδιήγητο βολευτή της Κστοριάς προκάλεσε εξάψαλμους από ορισμένους ιεράρχες... αλλά προς τι;... Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με τους ΤΙΠΟΤΑ...
Αλήθεια μια απορία: τι σχέση έχει αυτός ο Διαμαντόπουλος με την άλλη τσαπερδώνα του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπουλου, που ήθελε να φορέσει στους ΄Ελληνες σαν επίσημη γλώσσα τους την Αγγλική; Τέτοια θλιβερά κουμάσια είναι όλοι τους οι αριστεροπράσινοι, κύριοι υπαίτιοι της σημερινής κατάντιας του έθνους των Ελλήνων... Τέλος πάντων δείτε τα πιο κάτω:

Αίσθηση, αλλά και έντονη ενόχληση στους εκκλησιαστικούς κύκλους έχει προκαλέσει η κίνηση του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου να εμφανιστεί, στο πλαίσιο τοπικού πρωτοχρονιάτικου καρναβαλιού, ντυμένος σαν κληρικός προσφέροντας «αντιμνημονιακή κοινωνία».

Ο φωτογραφικός και ο τηλεοπτικός φακός απαθανάτισαν το εκλεγμένο μέλος του κοινοβουλίου να συμμετέχει ενεργά στο καθιερωμένο και χαρακτηριζόμενο από πνεύμα ελευθεριότητας πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι του Άργους Ορεστικού. Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ντυμένος ως ιερέας κρατούσε στα χέρια του ένα οικιακό σκεύος που έμοιαζε με Άγιο Δισκοπότηρο καλώντας τους παρισταμένους να «μεταλάβουν»…



Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση αρκετών στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εκκλησιαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι αρκετοί ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος προσανατολίζονται να ζητήσουν από την Ιερά Σύνοδο να λάβει και επισήμως θέση για το ζήτημα αυτό. 



Εκκλησιαστικοί κύκλοι σε ιδιωτικές τους συζητήσεις σημειώνουν ότι «μπορεί μια καρναβαλική εκδήλωση να χαρακτηρίζεται από ελευθεριότητα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ευτελίζεται ένα από τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας, πόσω μάλλον από έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο στο ελληνικό κοινοβούλιο» επισημαίνοντας ότι «μια τέτοια προσωπική ενέργεια σαφώς και δεν μπορεί να χρεωθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ωστόσο υποστηρίζουν ότι «η Εκκλησία αναμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του να λάβουν θέση έναντι του περιστατικού αυτού και να καταδικάσουν την ατυχή αυτή ενέργεια του βουλευτή, η οποία θίγει και μάλιστα εν μέσω εορτών το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών». 

Ηχηρές αντιδράσεις
Την κίνηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζουν δημοσίως αρκετοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζοντας την έντονη δυσφορία τους για την κίνηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β.Διαμαντόπουλου, χρησιμοποιώντας κατά περιπτώσεις αρκετά σκληρές εκφράσεις. 

Σισανίου Παύλος: Τον συλλυπούμαι βαθύτατα διά τον πολιτισμό του!!!
Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, που κατά το παρελθόν είχε στοχοποιηθεί από συντηρητικούς κύκλους, κατηγορούμενος για σχέσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε δήλωσή του στηλίτευσε τον βουλευτή Β.Διαμαντόπουλο κάνοντας λόγο για συνειδητή προσπάθεια να ευτελίσει το ιερώτερο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που είναι το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

«Υποτίθεται ότι συμμετείχε σε καρναβαλικό άρμα που είχε σαν θέμα την «κηδεία της κρίσης», αλλά και ο πλέον άσχετος γνωρίζει ότι στις κηδείες δεν κοινωνούμε τους πιστούς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σισανίου σε επίσημη δήλωσή του τονίζοντας ότι «θεωρώ συνειδητό τον στόχο του διά την διακωμώδηση και τον ευτελισμό της Θείας Κοινωνίας, του ιερώτερου Μυστηρίου των χριστιανών. Το μόνο που απέδειξε είναι το πόσο ευτελής είναι ο ίδιος. Έγινε λόγος εις το ότι το καρναβάλι αυτό χαρακτηρίζεται διά την «ελευθεριότητα του». Αλλά η ελευθεριότητα είναι δίκοπο μαχαίρι διότι αποκαλύπτει τα μύχια και τα κρύφια της καρδίας των ανθρώπων. Τα όρια της ελευθεριότητας τα ορίζουν ο προσωπικός πολιτισμός του καθενός, η αίσθηση του σεβασμού σε ο,τι είναι ιερό και όσιο σε μία κοινωνία, ακόμη και η διάκριση των ημερών και των στιγμών μέσα στο χρόνο. Σε αυτά τα σημαντικά πράγματα ο κ. Βουλευτής περνάει την δική του «κρίση».

Εάν αυτά δεν τα καταλαβαίνει είναι ανόητος και γι’αυτό επικίνδυνος. Εάν τα καταλαβαίνει είναι μοχθηρός απέναντι στην πίστη και την καρδία των χριστιανών την οποία συνειδητά επεχείρησε να πλήξει κρυπτόμενος πίσω από μία καρναβαλική εκδήλωση.

Τον συλλυπούμαι βαθύτατα διά τον πολιτισμό του!!! Δεν ξέρω αν μέχρι τη στιγμή αυτή αν υπάρχει αντίδραση από τον αρχηγό του κόμματος εις το οποίον ανήκει. Αν όχι, διερωτώμαι απλώς: Με τέτοια πρόσωπα θα επιχειρήσει να κυβερνήσει τον τόπο;» 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Περιμένουμε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την επίσημη αντίδραση του Κόμματος και του Προέδρου Του».
Έντονη ήταν η αντίδραση και του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου που είναι γνωστός για την μετριοπάθεια των απόψεών του. 

«Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο η απολίτιστη, απαράδεκτη, βλάσφημη, προσβλητική και κακοήθης ενέργεια του Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελου Διαμαντόπουλου σε καρναβαλική εκδήλωση στο Άργος Ορεστικό, ο οποίος επέλεξε να εκφράσει τις «πολιτικές» του θέσεις διακωμωδώντας την Ιερωσύνη και το μέγιστο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και όλα αυτά εν μέσω της πλέον ιερής περιόδου της Εκκλησίας μας, το Άγιο Δωδεκαήμερο. 

Αλήθεια, αυτό είναι το νέο ήθος που φέρουν πρόσωπα και κόμματα που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα;

Αλήθεια, δε γνωρίζει ο εν λόγω Βουλευτής ότι το μέτρο του πολιτισμού του καθενός κρίνεται από τον σεβασμό του απέναντι σε όσα δεν πιστεύει και δεν ασπάζεται;

Αλήθεια, γνωρίζει ο κ. Βουλευτής τί συνέπειες θα είχε μια ανάλογη πράξη σε μία ισλαμιστική χώρα; Το γεγονός ότι ζούμε στην ελεύθερη και Χριστιανική Ελλάδα, όπου, ακριβώς επειδή είναι Χριστιανική, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, θεωρεί ότι νομιμοποιεί τέτοιες χυδαίες ενέργειες;

Μήπως, τελικά, η λεκτική και συμβολική βία, καθώς και ο φασισμός, με την ευρύτερη έννοια, έχουν δύο όψεις;

Περιμένουμε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την επίσημη αντίδραση του Κόμματος και του Προέδρου Του».

Καστορίας Σεραφείμ: Λυπάμαι και γι’ αυτόν και για εκείνους που συμμετείχαν σ’αυτόν τον εξευτελισμό
Σε δήλωση για το περιστατικό στο Άργος Ορεστικό και την παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β.Διαμαντόπουλου ντυμένου ως ιερέα προχώρησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ αναφέρει:

«Τα όσα είδα και διάβασα σε διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με το καρναβάλι του Άργους Ορεστικού, με τη διακωμώδηση και τον ευτελισμό του θεοσύστατου Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, με υποχρεώνουν να τοποθετηθώ ως εξής:

1. Μου φέρνουν στη μνήμη κάποιες από τις φωτογραφίες του 1917 στη Ρωσία, στην επανάσταση των Μπολσεβίκων.

2. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ

3. ΛΥΠΑΜΑΙ και γι’ αυτόν και για εκείνους που συμμετείχαν σ’αυτόν τον εξευτελισμό και μαζί με τον γείτονά μου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, τους συλλυπούμαι βαθύτατα για τον "πολιτισμό" τους.

4. Δεν με έχουν ακούσει μέχρι σήμερα, στα 18 χρόνια της διακονίας μου, να τους τονίζω πως ό,τι είναι ιερό για τον άλλον πρέπει να είναι σεβαστό για όλους; Και μάλιστα εφόσον η πλειονότητα του λαού μας είναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ;

5. Εύχομαι ο Θεός να μας φωτίσει και να μας δώσει μετάνοια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου