Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο 27χρονος ομολόγησε διπλή δολοφονία στο Γκάζι και σχέσεις με Έλληνες τρομοκράτες

Το μυστήριο του Τζουλιάν Σινάνι προσπαθούν να λύσουν οι Έλληνες αστυνομικοί μετά την περίεργη ομολογία του ίδιου στις αλβανικές αρχές λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ότι εκτελούσε συμβόλαια θανάτου στην Ελλάδα και συμμετείχε στη βομβιστική ενέργεια της 15ης Μαΐου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης που είχε «άρωμα» τρομοκρατίας καθώς την ευθύνη του χτυπήματος ανέλαβε η οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.
 

Η Αντιτρομοκρατική από την πρώτη στιγμή έδινε ελάχιστες πιθανότητες στο να έχει εμπλοκή στη βομβιστική ενέργεια ο 27χρονος Αλβανός και έκανε λόγο για έναν φαντασιόπληκτο τύπο που για άγνωστους λόγους έκανε αυτή την αναφορά λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του στα Τίρανα. Περισσότερο δίνουν βάση στο αν έχει εμπλοκή στην κινηματογραφική απόδραση του περασμένου Μαρτίου στα Τρίκαλα που είχε ως αποτέλεσμα να αποδράσουν ο Μαριάν Κόλα και ο Ιλίρ Κούπα. Και αυτό γιατί οι πιο πολλοί από τους φυγάδες κατάγονται από την περιοχή του και ο ίδιος φέρεται να είχε έντονη παραβατική δραστηριότητα στη χώρα μας, με αποκορύφωμα τις ομολογίες ποινικής φύσεως που ομολόγησε και ήταν πληρωμένα συμβόλαια θανάτου. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποκωδικοποιήσουμε πλήρως την απόδραση των Τρικάλων. Ποιοι βρίσκονται από πίσω και για ποιους λόγους έγινε.  

Και αυτό γιατί το σκηνικό στις φυλακές Τρικάλων μοιάζει περισσότερο με χτύπημα παραστρατιωτικής οργάνωσης παρά με επιχείρηση για την απόδραση συμμορίας ληστών» τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «Σε αυτό το πλαίσιο ερευνούμε και οποιαδήποτε εμπλοκή του Σινάνι. Τόσο σε θέματα ποινικών όσο και τρομοκρατικών ενεργειών. Όμως το χτύπημα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει και τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν δείχνουν εμπλοκή Αλβανού». 

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν τόσο ο Σινάνι όσο και ο Ιλίρ Κούπα θα εκδοθούν στην Ελλάδα. Αυτό το κομμάτι δεν ενδιαφέρει τις ελληνικές αρχές παρά μόνο η άντληση πληροφοριών. Για το λόγο αυτό μετέβη από την περασμένη Κυριακή τετραμελές κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ στα Τίρανα και κάνει φιλικές κουβέντες με τους δύο κρατουμένους.

Τι υποστηρίζει ο Αλβανός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζούλιαν Σινάνι ανέφερε ότι συμμετείχε στη βομβιστική επίθεση, στις 15 Μαΐου 2010, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Χτύπημα, το οποίο ανέλαβε η οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Οι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο ωρολογιακό μηχανισμό σε σακούλα σκουπιδιών, στις τουαλέτες και το υπόγειο του κτηρίου. Η βόμβα εξερράγη την ώρα που περίπου 50 υπάλληλοι, δικαστές, εισαγγελείς δικηγόροι  ήταν μέσα στο κτίριο, ενώ από την έκρηξη σημειώθηκε ένας ελαφρύς τραυματισμός.Ο Αλβανός, αναφέρθηκε και στη δολοφονία δύο Ελλήνων το καλοκαίρι του 2011 έξω από το εστιατόριο Mamacas στο Γκάζι. Ήταν ξημερώματα της 1ης Ιουλίου, όταν άγνωστος σήκωσε το εννιάρι πιστόλι και σκότωσε δύο Έλληνες ηλικίας  35 και 45 ετών, έξω από το κέντρο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Τριπτόλεμου και Περσεφόνης. 

Ο θάνατος του ενός ήταν ακαριαίος ενώ το δεύτερο θύμα ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο 45χρονος που φέρεται να συμμετείχε σε ομάδα εκβιαστών στα νότια προάστια ενώ οι πληροφορίες λένε ότι είχε διαπράξει και ληστείες στη Σουηδία, στις 24 Νοεμβρίου 2004 είχε κατηγορηθεί για τον εκβιασμό πρώην μπασκετμπολίστα του Αρη ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στην Αθήνα ενώ ο 35χρονος βρήκε τραγικό θάνατο περνούσε τυχαία από το σημείο της ενέδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου