Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ... κι αποθαυμάστε το ρεπερτόριο των εγκλημάτων του!

H μεγαλύτερη και πλέον επικίνδυνη “εγκληματική οργάνωση” μεταπολιτευτικά με μόνιμη ασυλία λέγεται “πασόκ”

Κακουργήματα παντός είδους έχει διαπράξει το ΠΑΣΟΚ από τότε που ιδρύθηκε -και πολύ περισσότερο από το 1981 που άρχισε να κυβερνά- μέχρι σήμερα εις βάρος της πατρίδας μας και των Ελλήνων πολιτών. Σε εθνικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό αλλά και ποινικό επίπεδο οι φάκελοι είναι δεκάδες και ως εκ τούτου το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου και σήμερα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι το τελευταίο που μπορεί να κουνά το δάχτυλο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και να μιλά για «εγκληματική οργάνωση». Πρώτα θα έπρεπε να αναγνωρίσει τον εαυτό του στη θέση του κατηγορουμένου για τα εγκλήματα και τις συμφορές που έχει προκαλέσει και που σε καμία περίπτωση δεν παραγράφονται!
Οσο κι αν θεωρούνται ξεχασμένες πολλές από τις υποθέσεις αυτές, στις οποίες πρωταγωνίστησαν είτε ηγετικές φιγούρες είτε γκρίζα πρόσωπα που εκτελούσαν εντολές, ήρθε η ώρα να βγουν από το συρτάρι (τουλάχιστον) της Ιστορίας και να ανοίξει πάλι η συζήτηση για την απόδοση ευθυνών. Οι 90+1 φάκελοι, που επιγραμματικά παρουσιάζει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», αποτελούν μόνο ένα μικρό τμήμα της «ογκώδους δικογραφίας». 
Από τις μεγάλες υπεξαιρέσεις και το σκάνδαλο Κοσκωτά της δεκαετίας του 1980, την προδοσία των Ιμίων, την απάτη του Χρηματιστηρίου και το «πάρτι» των Ολυμπιακών Αγώνων κατά την περίοδο Σημίτη, την εθνική λεηλασία με το Μνημόνιο και την προσφυγή στο ΔΝΤ επί Γιώργου Παπανδρέου και τη «λίστα Λαγκάρντ» του Ευάγγελου Βενιζέλου, το υλικό που προκύπτει είναι καταλυτικό και το κατηγορητήριο αδυσώπητο.
Το πάρτι της δεκαετίας του ’80 με το δημόσιο χρήμα και τις κρατικές προμήθειες
1. Το περίφημο σκάνδαλο «καλαμποκιού» ήταν από τα πιο ηχηρά της πρώτης οκταετίας του ΠΑΣΟΚ, με λαθραία εισαγωγή χιλιάδων τόνων γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από κρατική εταιρία και εξαγωγή του ακολούθως σε ευρωπαϊκές χώρες ως ελληνικό. Τα κέρδη υπερέβησαν τα 1.500.000 δολάρια, ενώ στα παραστατικά εμφανίστηκε μόνο 1.000.000 δρχ.!
2. Σκάνδαλο 1,5 δισ. ει βάρος της ΕΤΒΑ και δύο θυγατρικών ναυτιλιακών εταιριών της, με την αγορά πλοίων από άγνωστες κυπριακές εταιρίες, οι οποίες εμφανίζονταν χωρίς κεφάλαια και χωρίς μετόχους.
3. Διασπάθιση δημόσιου χρήματος στην Αγροτική Ασφαλιστική. Πέρα από τις άλλες παρανομίες, εξασφάλιζε στα διευθυντικά στελέχη της μισθούς από 25.000.000 33.000.000 δρχ. μηνιαίως.
4. Σκάνδαλο πλαστογραφίας στο υπουργικό συμβούλιο, με παράνομη παράταση νομικών συμβούλων της Τραπέζης της Ελλάδος.
5. Στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων «πράσινο» στέλεχος ζήτησε από ιδιώτη 15.000.000 δραχμές για να συμπεριληφθεί το οικόπεδό του στους σχεδιασμούς του οργανισμού.
6. ΠΡΟΜΕΤ 1: Ενώ η επίσημη τιμή του εισαγόμενου καφέ ανά τόνο ήταν 1500 δολάρια, η κρατική ΠΡΟΜΕΤ τον εισήγε λαθραία, υπερτιμολογώντας στα 2.000 δολάρια τον τόνο.

7. ΠΡΟΜΕΤ 2: Αγόρασε από φιλανδική εταιρία εξαγωγών ξυλείας ποσότητες καυσόξυλων αντί του ποσού των 250.000.000 δρχ., τα οποία μάλιστα κρίθηκαν ακατάλληλα από τους Ελληνες ξυλουργούς και τελικά σάπισαν στο λιμάνι της Ελευσίνας.
8. Σειρά από υπεξαιρέσεις Αγροτικών Εξαγωγών στην ΑΓΡΕΞ.
9. Στην Εθνική Τράπεζα σκάνδαλο κατάχρησης 47.000.000 δρχ.
10. Στα τέλη του 1985 ξέσπασε το σκάνδαλο με τον εκδότη φιλοπασοκικών εφημερίδων Αθανάσιο Πόπωτα, που οδηγήθηκε στη φυλακή για κατάχρηση 57.000.000 δρχ. από την Εθνική Τράπεζα. Οι ηθικοί αυτουργοί όμως δεν τιμωρήθηκαν…
11. Πυρκάλ 1: Πουλούσε στο Ιράκ 112 δολάρια την οβίδα και στον Ελληνικό Στρατό 201 δολάρια!
12. Πυρκάλ 2: Αγόρασε το άχρηστο ναυπηγείο πλαστικών σκαφών στο Λαύριο αντί 370.000.000 δρχ.
13. Στη ΔΕΗ δύο υποθέσεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Η πρώτη αφορούσε υπεξαίρεση 500.000.000 δρχ. και η δεύτερη συμφωνία για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Αλβανία, προκαλώντας ζημιά 120.000.000 δρχ. στη ΔΕΗ.
14. Η αγορά των προβληματικών αεροσκαφών MIRAGE. Ο Ανδρέας Παπανδρέου όρισε υπεύθυνο για την αγορά τους τον Γιώργο Λούβαρη. Το κόστος τους ήταν διπλάσιο από τις τρέχουσες τιμές.
15. ΚΥΔΕΠ: «Το σκάνδαλο του σταριού». Ζημίωσε τους Έλληνες αγρότες 910.000.000 δρχ. Χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρίες, ως μεσάζοντες, για το ξεπούλημα των προϊόντων της, με αποτέλεσμα να κερδίσουν δισεκατομμύρια οι εταιρίες αυτές εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
16. Η υπόθεση «Μιχάλης Σταματελάτος». Υποδιευθυντής του υποκαταστήματος της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας -φίλος ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ- υπεξαίρεσε 230.000.000 δρχ. και βρέθηκε στη φυλακή.

17. Στον ΟΠΑΠ σημειώθηκαν σκάνδαλα και απάτες με ανάμειξη μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ.
18. «Σκάνδαλο Κοσκωτά»: Το σχέδιο για την οικονομική επικράτηση «νέων τζακιών», προσαρμοσμένων στις πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ, με πολιτικές, οικονομικές και ποινικές προεκτάσεις.
19 Ελληνική Βιομηχανία Οπλων: Ο ίδιος ο τότε υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Στάθης Γιώτας, προτού παραιτηθεί, υπέβαλε μηνυτήριες αναφορές για επιζήμιες πράξεις και παραλείψεις και για μίζες δισεκατομμυρίων μέσω εταιριών «φαντασμάτων».

20. Η εμπλοκή του στελέχους του ΠΑΣΟΚ -του τότε δημάρχου Χαλκηδόνας Χρήστου Παπαδόπουλου- ακόμη και στην «εταιρία δολοφόνων».

Η ληστεία με το Χρηματιστήριο, τα εξοπλιστικά και το 1.000.000 μάρκα του στρατηγού Τσουκάτου
1. Χρηματιστήριο: η πιο άγρια λεηλασία 1.500.000 μικροεπενδυτών μετά τις προτροπές υπουργών και του ίδιου του Κώστα Σημίτη.
2. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αποδείχθηκαν από εθνικό όραμα ένα μεγάλο σκάνδαλο. Οι καθυστερήσεις ανάθεσης των έργων από τους υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη οδηγούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες και τελικά πολύ μεγάλες υπερβάσεις.
3 TOR-M1 (ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα): ένας από τους λόγους που βρίσκεται στο εδώλιο ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Κανείς άλλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει λογοδοτήσει ακόμη.
4. Τα άρματα μάχης Λέοπαρντ, τα οποία η κυβέρνηση Σημίτη αγόρασε επτά φορές ακριβότερα απ’ ό,τι η Τουρκία (2 δισ. δραχμές).
5. Τα προβληματικά γερμανικά υποβρύχια κόστους 750 δισ. δρχ., τιμή πενταπλάσια του πραγματικού κόστους. Και στην περίπτωση αυτή κατηγορείται (μόνο!) ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
6. Τα περίφημα διπλά βιβλία του ΠΑΣΟΚ. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τραπέζης της Ελλάδος.
7. Προμήθειες στα νοσοκομεία: εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% έως 1.500%.
8. Σκάνδαλο 1 δισ. € στην ΕΑΒ: οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρίας αλλά κυρίως για να τα κρύψουν κάτω από το χαλί τα έβαζαν σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρίας»!
9. Το 2001 το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δισ. «σκαρφίστηκε» το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσόν από τους λάθος χειρισμούς ανήλθε στα 54 δισ. ευρώ.
10. Καταστροφή των Ταμείων. Το 2002-2003 χάθηκαν μόνο μέσω της Ακρόπολις Χρηματιστηριακής και μέσω ομολόγων 5.500.000 €. Συνολικά χάθηκαν πάνω από 3,5 δισ. € (1,3 τρισ. δρχ.) μόνο από το 1999-2002.
11. Το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν, πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES, κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρία του την αναβάθμιση έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
12. Σκάνδαλο Αριάδνη: Το 2000 το Ελληνικό Δημόσιο δανείστηκε 650.000.000 € από την offshore εταιρία ARIADNE S. A. με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη ως το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι προμήθειες εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τα 7.500.000 €.
13. Ολυμπιακή Αεροπορία: τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και την έστειλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Κόστιζε 1.500.000 ευρώ ημερησίως στους φορολογουμένους, δηλαδή 550.000.000 ευρώ τον χρόνο!
14. Η πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. έναντι του ποσού των 11.000.000 €, όταν τον Ιούνιο του 2004, έξι μήνες μετά τη συναλλαγή, διεθνής εταιρία παροχής συμβουλών υπολόγισε την αγοραία αξία των Μεταλλείων στα 408.000.000
15. Το σκάνδαλο με τον παράνομο τζόγο και τα φρουτάκια στα οποία ενεπλάκη και το όνομα του τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Χρυσανθακόπουλου.
16. Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ και χρηματιστηριακής εταιρίας για υπόθεση με ομόλογα.
17. Σε μεγάλο ξενοδοχείο η δεξίωση που παραχώρησε ο Κώστας Σημίτης προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για τη σύνοδο κορυφής φέρεται ότι κόστισε περί τα 100.000.000 δραχμές.
18. Οι αμαρτωλές «δουλειές» με τη Μονή Τοπλού στην Κρήτη, στην οποία δεσμεύτηκαν 26.000 στρέμματα με σκοπό να περάσουν στην εκμετάλλευση ξένης εταιρίας.
19. Το κορυφαίο σκάνδαλο Siemens για το οποίο εκτός από τις άλλες πτυχές του υπάρχει η ομολογία του Θόδωρου Τσουκάτου ότι 1.000.000 μάρκα μεταφέρθηκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
20. Τον Ιανουάριο του 2004 εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τροπολογία, που αποτέλεσε το σκάνδαλο Πάχτα για το Πόρτο Καρράς και έδωσε τη δυνατότητα σε κατασκευαστική εταιρία να χτίσει χιλιάδες τουριστικές κατοικίες στη Χαλκιδική.
Κορυφαίο όλων το ΔΝΤ
Η προσφυγή στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια που ακολούθησαν υπήρξε το μεγαλύτερο από τα «σύγχρονα κακουργήματα» του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου. Από το 2010 έως σήμερα, εξαιτίας αυτής της επιλογής, φτωχοποιήθηκε η ελληνική κοινωνία, σημειώθηκαν χιλιάδες αυτοκτονίες, χρεοκόπησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, βγήκε στο σφυρί ο εθνικός πλούτος και καταδικάστηκαν οι επόμενες γενιές.
Τα Ιμια, το «ευχαριστώ στους Αμερικανούς» και άλλα 49 καταστροφικά λάθη
Εγκλήματα πολλαπλών διαστάσεων, που βαρύνουν το ΠΑΣΟΚ, είναι κι αυτά:
1. Η υπερχρέωση της χώρας και η διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114%, όταν το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 29%. Τότε μπήκαν οι «βάσεις» για τη σημερινή καταστροφή.
2. Υπέρογκα δάνεια, υπανάπτυξη, εκτόξευση πληθωρισμού την περίοδο ’81-’89.
3. «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»: Το γνωστό καταστροφικό σύνθημα.
4. Αποβιομηχάνιση της χώρας, ως απόρροια των «συνδικαλιστικών κεκτημένων».
5. Ανεξέλεγκτοι διορισμοί στο Δημόσιο. Οι Ελληνες επέλεγαν την ασφάλεια του Δημοσίου, «μια θέση στον ήλιο», κρατώντας την «πράσινη» κομματική ταυτότητα.
6. Εκμετάλλευση προς ίδιον όφελος των κρατικών και κοινοτικών πόρων. Μετά το 1985 το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε τα τεράστια ποσά των κοινοτικών κονδυλίων, με τα οποία θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί η Ελλάδα.
7. Τα περίφημα μπλε και λευκά ψηφοδέλτια, ώστε να εξασφαλιστεί η εκλογή Σαρτζετάκη στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
8. Στην οκταετία 1981-1989 ασκήθηκαν οι μεγαλύτερες διώξεις στην ελεύθερη ραδιοφωνία.
9. Ψέματα του τύπου «Ο Μητσοτάκης είναι συνεργάτης των ναζί» για τον διχασμό των Ελλήνων.
10. Η σημαία στα ελληνικά εμπορικά πλοία: Το 1981 η πλειονότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών, φοβούμενη τον «σοσιαλιστικό μετασχηματισμό» και τα «πενταετή προγράμματα» του Παπανδρέου, άλλαξε σημαία στα πλοία της.
11. Η διατήρηση των χαμηλών αμοιβών διατήρησε το χαμηλό εργασιακό κόστος. Μάλιστα, αυτή την περίοδο, 1981-2004, μειώθηκε κατά 30% και οι πραγματικοί μισθοί κυμαίνονταν στα ίδια επίπεδα το 1998 με εκείνα του 1982.
12. Ανεργία: Μετά το ’81 άρχισε να αυξάνεται, ενώ το 1998 ξεπέρασε τον μέσο κοινοτικό όρο, παρά τη διόγκωση του δημόσιου τομέα και τους διορισμούς κολλητών και φίλων.
13. Θεοφάνης Τόμπρας: Παρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στον ΟΤΕ και στην ΚΥΠ.
14. Το καλοκαίρι του 1985 ο Δ. Χαλικιάς, διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος, διαπίστωσε ότι έχει στο ταμείο του μόνο 200.000 δολάρια και το ισοζύγιο πληρωμών έκλεινε με έλλειμμα 3,5 δισ.!
15. Τα Ιμια και το «ευχαριστώ» του Κώστα Σημίτη στους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής.
16. Οι κακοτεχνίες σε σχεδόν όλα τα δημόσια έργα. Κατασκεύαζαν δρόμους-καρμανιόλες με φτηνά υλικά, τεράστιο κόστος και αντίστοιχα κέρδη για τους εργολάβους.
17. «Δημιουργική λογιστική» από την κυβέρνηση Σημίτη για την είσοδο στην ΟΝΕ με πειραγμένα στοιχεία.
18. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του Χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.
19. Βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, «πράσινο στέλεχος» είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές 1.5000.000 ευρώ στο Χρηματιστήριο (όταν αυτό ήταν στις δόξες του) σε μικρό χρονικό διάστημα.
20. Αμυντικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300. Η τουρκική κυβέρνηση απείλησε την Κύπρο να μην τους εγκαταστήσει στη Λευκωσία. Ο κ. Σημίτης ανάγκασε τον Πρόεδρο της Κύπρου, τον κ. Κληρίδη, να υποκύψει στις τουρκικές απειλές. Τελικά οδηγήθηκαν προς αποθήκευση στην Κρήτη.
21. Εθνικό Κτηματολόγιο, επί υπουργίας Κώστα Λαλιώτη. Παρά τα ουκ ολίγα ευρωπαϊκά κονδύλια, το έργο δεν ολοκληρώθηκε. Αποτέλεσμα, να πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα.
22. ΑΣΕΠ: Κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες «αποκαταστατικές» διατάξεις που το καταργούσαν. Ο δημόσιος τομέας ΠΑΣΟΚοκρατείται, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1.000.000 «πράσινα» παιδιά.
23. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης έγιναν μεταξύ Δεκεμβρίου 2000 και Δεκεμβρίου 2003! Το καλοκαίρι του 2003 μόνο τα οπωρολαχανικά αυξήθηκαν κατά 36%!
24. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών: Ενα νομικό κατασκεύασμα που εμπεριέχει ολόκληρη την κουλτούρα ατιμωρησίας και αποφυγής ευθυνών του «πανελλήνιου σοσιαλισμού».
25. Οι συμβασιούχοι: Κατά την τριετία 2001-2004 το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στον διορισμό 250.000 συμβασιούχων για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
26. Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους κρατικοδίαιτους «βαρόνους» των κατεστημένων συμφερόντων.
27. Αποτυχία εξάλειψης της γραφειοκρατίας. Στην πραγματικότητα, το «μεγάλο κράτος» και οι χιλιάδες διορισμένοι και βολεμένοι επαύξησαν τον κρατισμό, τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία.
28. Οταν κινδύνευε να χάσει εκλογές, το ΠΑΣΟΚ κατέφευγε σε εκλογικά συστήματα δήθεν αναλογικής για τη δημιουργία πολιτικής αστάθειας, ώστε να επιστρέψει γρήγορα στην εξουσία με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης.
29. Συμφωνία της Μαδρίτης. Παραχωρήθηκαν για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Αγκυρας στο Αιγαίο.
30. Η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.
31. Η «νίκη του Ελσίνκι» που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής Σημίτη, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους Ελληνες ποιες ήταν οι πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας.
32. Συναίνεση Σημίτη – Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας – Κοσσυφοπεδίου, στον βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής (βαλκανικής) χώρας, με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής συνόρων στη γειτονιά μας.
33. Εξοπλιστικά προγράμματα 20 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση Σημίτη. Τα προβληματικά μαχητικά κόστισαν τη ζωή πολλών αεροπόρων. Ο μόνος που δεν επωφελήθηκε ήταν το ελληνικό κράτος.
34. Ο Προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0,9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5,7%.
35. Εγκληματική υποτίμηση δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.
36. Φόροι: Παρά την «πράσινη» υποσχεσιολογία, από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται αύξηση φόρων κατά 122,5%.
37. Αγροτικό ζήτημα: Δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και της οικονομίας. Οι επιδοτήσεις όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.
38. Στον τομέα της ασφάλειας. Υπόθεση «Πάσσαρης»: Δολοφόνησε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια απόδρασής του από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, διαφεύγοντας της σύλληψης.
39. Ναυάγιο «Σαμίνα» επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή.
40. Η είσοδος των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1995 επί υπουργίας Σήφη Βαλυράκη. Χρειάστηκαν 20 κλούβες για να μεταφέρουν τους 472 συλληφθέντες, εκ των οποίων οι 140 ήταν ανήλικοι.
41. Εκποίηση 20 τόνων χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος: Την αποφάσισαν τον Αύγουστο του 2003 ο Κώστας Σημίτης και ο Νίκος Γκαργκάνας, με πλήρη μυστικότητα.
42. Μόνο για τόκους από τα χρέη του ΠΑΣΟΚ μία τετραμελής οικογένεια πληρώνει 4.000 ευρώ τον χρόνο.
43. Η επιβολή υποχρεωτικής διόρθωσης των δημοσιονομικών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά πέντε φορές!
44. Το περίφημο «άρθρο 4» που κήρυξε «παράνομες» τις απεργίες με το πρόσχημα της εργασιακής ειρήνης για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.
45. Το φιάσκο της οδού Νιόβης τον Σεπτέμβριο του 1998, με τον Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της Αστυνομίας.
46. Καθύβριση δικαστών μόλις τολμούσαν να αγγίξουν υποθέσεις διαφθοράς – διαπλοκής. Η Δικαιοσύνη, σύμφωνα με την «πράσινη» λογική, έπρεπε να λειτουργεί «αλά καρτ».
47. Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες.
48. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, με 2.500.000 Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με τη Eurostat, και δημιουργία νεόπτωχης τάξης.
49. Η «ομερτά» μεταξύ Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου για τη μαύρη τρύπα των 110.000.000 ευρώ στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, που επιβαρύνθηκαν οι φορολογούμενοι.
50. Η «λίστα Λαγκάρντ» αποτελεί το πιο πρόσφατο κακούργημα του ΠΑΣΟΚ. Η απόκρυψή της, μαζί με τη στέρηση τεράστιων ποσών από φόρους την ώρα που ξεζουμίζονταν οι απλοί πολίτες, έστειλε μεν στο Ειδικό Δικαστήριο τον Γ. Παπακωνταντίνου, αλλά ο έτερος υπεύθυνος Ευ. Βενιζέλος δεν έχει λογοδοτήσει ακόμη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου